27.8.2017

Sun City kaatui saappaat jalassa

Jyri Sihvo (81) taisteli mallikkaasti läpi ottelun. Kuva: Mikael Heinrichs
Kotijoukkue Eagles oli lähes koko ajan hieman niskan päällä, mutta Sun City antoi kaikkensa ja kotkalaiset saivat todellakin antaa kaikkensa voittaakseen toisen perättäisen maljaottelunsa - joukkue nimittäin voitti viime kaudella Tinamaljan, eli III-divisioonan mestaruuden.

Eagles siirtyi aivan ottelun alussa 7-0 johtoon, mutta Tom Lastusen periksiantamaton juoksu toisen neljänneksen sateessa toi hankolaiset tasoihin. Lastunen pääsi jopa hieman onnekkaasti livahtamaan maalialueelle, kun kotkalaisten viimeinen puolustaja liukastui märällä ja muhkuraisella nurmella ratkaisevalla hetkellä. Maalia edelsi peräti kolme pelattua neljättä yritystä.

Hieman kyseenalaisen syötön vastaanoton häirinnästä tulleen 15-jaardisen jälkeen Eagles livahti jälleen johtoon, kun Niclas Carpelan rullasi oikealle ja löysi maalialueelta täysin vapaan Mikko Lautamatin.

Aivan toisen neljänneksen viimeisillä sekunneilla Sun City kuitenkin tuli jälleen tasoihin, kun Sebastian Berndtssonin ruoska viuhahti ja Samuli Alppiranta koppasi pallon ruuhkasta itselleen. Tauolle mentiin lukemissa 14-14.

Kolmas neljännes alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla hankolaisittain, kun Jani Heinisalo koppasi Carpelanin heiton, mutta Aleksi Riiheläinen kuitenkin onnistui blokkaamaan lisäpistepotkun.

Heti seuraavalla hyökkäysvuorolla Sun Cityn Joakim Backman koppasi Berndtssonin heiton ja kun Eddie Lindbomin lisäpistepotku onnistui, Sun City siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon lukemin 20-21.

Tätä iloa riitti kuitenkin vain viimeisen neljänneksen alkuun, sillä Jukka Lautamatti koppasi Carpelanin pitkän heiton. Eagles yritti kahta lisäpistettä siina kuitenkaan onnistumatta. Tilanne 26-21.

Eaglesin Jekabs Bitans oli läpi ottelun vaikea pysäytettävä Sun Citylle, ja hänen juoksunsa pelasivatkin kellosta paljon aikaa pois viimeisen neljänneksen aikana. Sun City pääsi vielä kerran hyvälle iskuetäisyydelle, mutta Eaglesin puolustus piti.

Lopussa Bitans vielä kaunisteli lukemia juoksemalla läpi laidasta.

- Nyt on takki melko tyhjä. Upeasti taistelimme joukkueena ja kaikki antoivat kaikkensa kentällä, mutta parempi voitti. Näin se vain on, valmentaja Ville Schoultz myönsi ottelun jälkeen.

-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti