22.8.2017

Rautamaljaennakko: Kakkosdivarin parhaat pelinrakentajat vastakkain?

Lauantaina on edessä kauden huipentuma - taistelu Rautamaljasta. Arkistokuva: Stefan Österlund.
Kun Sun City kohtaa lauantaina Eaglesin Kotkan Puistolan kentällä pelattavassa Rautamalja-loppuottelussa vastakkain lienevät II-divisioonan kaksi kovina pelinrakentajaa. Eaglesin Niclas "Nesi" Carpelan ja Sun Cityn Sebastian "Basti" Berndtsson tuskin sen suurempia esittelyjä tarvitsevat.

Miehet ovat kaiken lisäksi kohdanneet jo kertaalleen juurikin näissä samoissa merkeissä, sillä vuoden 2014 Rautamaljassa Sun City kohtasi nykyisellään jo Vaahteraliigassa pelaavan Hämeenlinna Huskiesin, jonka pelinrakentajana kokenut Carpelan pelasi.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran. Hangossa pelattu ottelu päättyi lopulta ehkä yllättävänkin selvästi hankolaisten voittoon lukemin 22-3, mutta siinä ottelussa Carpelan ei kotkapaidassa esiintynyt.

Aina voi parantaa

- Välieräottelu meni täysin suunnitelmien mukaisesti, pystyimme sopeuttamaan peliämme vastustajan mukaan. Mutta kuten aina, parantamisen varaa jäi, toteaa Sun Cityn päävalmentaja Ville Schoultz.

Schoultz allekirjoittaa väitteen siitä, että loppuottelussa kohtaavat sarjan kahden parhaan joukkueen lisäksi sarjan parhaimmistoon kuuluvat pelinrakentajat.

- He tulevat täysin erilaisista asetelmista otteluun, Berndtsson on nuoruuden innolla mukana ja Carpelan puolestaan erittäin kokenut ja analyyttinen. Molemmat toimivat joukkueidensa kapellimestareina ja loppuottelusta tulee varmasti todella hieno tilaisuus.

Berndtssonille on viime Rautamalja-esiintymisestään kertynyt kokemusta sekä maajoukkueesta että liigapeleistä Trojansin ja Butchersin riveissä.

Miten tärkeänä koet puolustuksen keskustan onnistumisen lauantaina? Miten isossa roolissa uusi mies Juho Jäntti on?
- Hän on iso pelaaja meille. Koko keskusta jossa Jäntti, Markku Heinänen ja Per-Eric Salo ovat avauksessa on ollut meille todella hyvä syömähammas koko kaudella.

Eteenpäin on menty

Sun City on kehittynyt huomattavasti sitten viime Rautamalja-vierailun kauden 2014 päätteeksi, jolloin "Nesi" Carpelanin johtama Huskies oli parempi lukemin 35-8 (14-0).

- Pystymme sopeuttamaan pelitapaamme paljon paremmin vastustajan tekemisen mukaan. Osaamme myös varauta sellaiseen, mitä emme välttämättä ole videolta nähneet vastustajan tekevän. Aivan kaikkeen ei tietenkään ole edes olemassa puolustautumiskeinoja.

Mitä ehditte vielä hiomaan ennen lauantain loppuottelua?
- Ei tässä enää mitään isoja asioita ehdi tietenkään ajamaan sisään, vaan pientä hiomista ja henkistä valmistautumista tässä pääasiassa tehdään. Kausi kuitenkin kulminoituu tähän yksittäiseen otteluun, joka saattaa muutamalle pelaajalle olla se viimeinen esiintyminen aktiivipelaajana. Haemme tästä kollektiivista kokemusta, josta jäisi toivottavasti yksilöille upea, pysyvä muisto. Toisaalta ei se maailma romahda tappionkaan sattuessa kohdalle.

- Olen kuitenkin erittäin ylpeä joukkueen esityksestä toistaiseksi tällä kaudella. Tavoitteita pitää aina olla, Schoultz summaa kautta tässä vaiheessa.

Rautamaljasta pelataan lauantaina 26.8. kello 15.00 alkaen Kotkan Puistolan urheilukentällä (navigaattoriin esim. osoite Puistotie 24, 48100 Kotka).
-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti