17.8.2017

Otteluennakko: Kauden toistaiseksi tärkein ottelu edessä

Marssiiko punakone toistamiseen Rautamalja-otteluun? Lauantaina se ratkeaa. Kuva: Kira Sivén.
Lauantaina kello 11.30 alkaen Brahen kentällä (Helsinginkatu 25a, 00510 Helsinki) pelataan Sun Cityn kauden toistaiseksi tärkein ottelu, eli II-divisioonan välierä Wolverines Blue -joukkuetta vastaan.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja Wolverines oli molemmilla kerroilla parempi. Kauden avausottelu 20. toukokuuta Hangossa oli Wolvojen näytöstä, johon osittain myötävaikutti I-divisioonajoukkueen runkopelaajiin kuuluvien pelaajien esiintyminen sarjatasoa alempana. Wolverines voitti tuon ottelun lukemin 54-12 (40-6). Kauden toinen kohtaaminen Brahen kentällä oli huomattavasti tasaisempi, sillä Wolvot vei ottelun 23-15 Sun Cityn johdettua tauolla vielä 7-3.

Ontuva sarjataulukko

Lopullinen sarjataulukko (joka jäi ontuvaksi TAFT:in kesken kauden sarjasta luopumisen ja otteluohjelman rakenteen vuoksi) on mielenkiintoista luettavaa, vaikka kärkinelikko onkin suhteellisen selkeä. Sijoitusten osalta ei taulukon suhteen kuitenkaan ole aihetta jossitteluun muilla kuin mahdollisesti Ghosthuntersilla, joka sai kasaan vain kahdeksan ottelua Bouncersin kymmeneen verrattuna - mutta tosin nokialaiset luovuttivat yhden otteluistaan.

Kotka Eagles voitti runkosarjan ja sai näin ollen kotiedun pudotuspeleihin. Kakkoseksi kiilasi Wolverines Blue, joka jäi tasapisteisiin Sun Cityn kanssa mutta voitti joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset. Bears oli neljäs ottelun Oulua vähemmän pelanneenakin.

Eagles hävisi koko kaudella vain yhden ottelun, ja sen sitäkin selvemmin juuri Hangossa. Sun City oli parempi pistein 22-3 (15-3) kesäkuun alussa pelatussa ottelussa. Toista kertaa joukkueet eivät sitten enää kohdanneetkaan runkosarjassa.

Wolverines Blue, jonka kokoonpano on elänyt jonkin verran alkukaudesta kun pelaajia siirtyi melko vilkkaasti seuran eri joukkueiden välillä koki kauden aikana kaksi tappiota. Bears voitti Wolvot kertaalleen Helsingissä 37-19 heinäkuun alussa ja Eagles puolestaan murskasi Bluen 57-0 sitä seuraavalla kierroksella Kotkassa.

Sun Cityn ainoat tappiot tulivat Wolvoja vastaan, Bearsin kausi sen sijaan oli melkoista vuoristorataa (lopullinen record 5-4) johon sisältyi hyviä ja huonompia otteluita. Tosin loukkaantumiset ja poissaolot sotkivat myös porilaisten kuvioita kauden mittaan (kuten varmasti kaikilla II-divarin seuroilla jossakin mittakaavassa).

Kuva: Kira Sivén.


Lauantaina alkaa uusi kausi

Vaikka Wolvot ovatkin tällä kaudella osoittautuneet toistaiseksi liian kovaksi vastustajaksi, siirtojen takarajan umpeutuminen 1.8. ja Wolverinesien I-divisioonassa pelaavan joukkueen hyvä menestys omassa sarjassa (joukkue oli sarjassa toinen ja pelaa välieräottelun lauantaina klo 15 ECG:tä vastaan, heti Wolverines Blue-Sun City -ottelun jälkeen) selkeyttää kuvioita hieman.

Tosin Sun Citylläkin on ollut kauden mittaan paljon apua yhteistyöseura Lohja Lionsin riveistä.

- Nyt mennään kuitenkin omilla. Ainoastaan Otto Tikkanen jäi meille loppukaudeksi ja Porissa loukkaantunut Micke Holmström on loppukauden sivussa. Muuten pääsemme otteluun täydellä miehistöllä ja olemme valmiita, Sun Cityn päävalmentaja Ville Schoultz vakuuttaa.

Hän ei usko ottelun aikaisen alkamisajan vaikuttavan oikeastaan millään tavalla ottelun voimasuhteisiin, sillä matka Hangosta Helsinkiin ei kuitenkaan ole kummoinen. Jos ottelu olisi pelattu vaikkapa Mikkelissä asia olisi tietenkin ollut toinen.

- Se on oikeastaan sama juttu molemmille joukkueille tuo aikainen alkamisaika, enkä näe että siitä olisi ainakaan mitään hyötyä Wolvoille. Tähän otteluun syttyminen ei tule tuottamaan meille minkäänlaisia vaikeuksia, Schoultz sanoo.

Valmistautuminen Wolverines-välierään on sujunut kaikin puolin hyvin ja Schoultz tiedostaa kahden tappion jälkeen, että edessä on iso haaste. Se, että joukkueet kohtasivat sarjassa kahdesti antaa Schoultzille ja vastustajan valmennukselle paremmat tiedot vastustajan vahvuuksista ja mahdollisista heikkouksista.

- Pidän itse asiassa Wolvojen hyökkäys- ja puolustuspelistä ja vastustajan tuntemisesta on varmasti jotain pientä etua. Odotettavissa on kuitenkin tiukka shakkiottelu josta varmasti tulee tasainen vääntö.

Schoultzin ja koko joukkueen tavoitteena on pelata vielä yksi ottelu välierän jälkeen, eli Rautamalja 26.8. Mikäli Hanko selvittää tiensä loppuotteluun se pelataan todennäköisesti Kotkassa, ellei Pori Bears pysty yllättämään toisessa välieräottelussa.

On siis edelleen olemassa teoreettinen mahdollisuus että Rautamaljan kohtalo ratkeaa Rukki Areenalla.

- Nyt mennään kuitenkin yksi ottelu kerrallaan eteenpäin. Playoffit ovat täysin eri maailma runkosarjaan verrattuna ja kaikki on mahdollista. Toivottavasti Brahen kentälle tulee lauantaina mahdollisimman paljon myös hankolaiskannattajia, Schoultz toteaa.

Pidetään lippu korkealla myös lauantaina! Kuva: Kira Sivén.


-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti