6.7.2017

Analyysi: Puolimatkan krouvi

Jenkkifutis on ennen kaikkea joukkuelaji. Kuva: Stefan Österlund
Kausi on puolivälissä - tai itse asiassa toivottavasti ei aivan vielä. Mieluiten se saisi olla puolivälissä vasta lauantain kotiottelun jälkeen. Runkosarjasta sen sijaan on pelattu viisi ottelua ja viisi on pelaamatta.

Sun Cityn majailee tällä hetkellä sarjassa kakkosena (vaikka SAJL:n sivuilla onkin kolmantena, mutta tasapisteissä keskinäinen ottelu ratkaisee eikä piste-ero) Eaglesin edellä. Saldona neljä voittoa ja yksi tappio kauden avauspelistä Wolverines Blueta vastaan.

Verkkotoimitus jututti päävalmentaja Ville Schoultzia ja kyseli hieman tunnelmia kun lähestymme puolimatkan krouvia.

Oulun ottelu oli joukkueelta todellinen näytön paikka, käänsitte lähes varmalta näyttäneen tappion voitoksi. Se oli varmasti tärkeä juttu joukkueen itseluottamukselle?

- No ehdottomasti. Jostain syystä emme olleet aivan ottelun alussa omalla tasollamme, vaikka olimme muuten valmistautuneet hyvin. Yövyimme matkalla Viitasaaressa ja tulimme perille hyvissä ajoin eikä bussimatka painanut jaloissa. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella aloin tappioasemasta huolimatta saamaan hyviä signaaleja kentältä ja osasin jopa odottaa onnistumisia myös hyökkäykseltä.

20-0 -tilanteen kääntäminen vieraskentällä ottelun toisella puoliajalla oli koko joukkueelta todellinen voimannäytös ja samalla jokseenkin tyypillinen juuri tälle kaudelle. Joukkueen ykköspelinrakentaja Sebastian Berndtsson oli Butchersin matkalla Vaahteraliigan ottelussa, joten venymistä kaivattiin. Ja sitä myös saatiin.

- Jenkkifutis ei ole yhden miehen show, vaan todellinen joukkuelaji. Kun yksitoista äijää puhaltaa samaan hiileen mitä tahansa voi tapahtua. Tällä kertaa näytimme, että peruspelilläkin pärjäämme tiukassakin paikassa.

Onko kausi lähtenyt käytiin odotetulla tavalla?

- Tiesimme että sarja tulee olemaan todella kova, sillä mukana on paljon hyviä joukkueita. Olen painottanut koko kauden ajan, että harjoitusten taso ratkaisee miten menestymme otteluissa joten siltä kantilta tarkasteltuna olemme mielestäni onnistuneet odotetusti.

Entä miten yhteistyö Lohja Lionsin kanssa on lähtenyt käyntiin?

- Kerta kaikkiaan loistavasti, kausi on pitkä ja poissaoloja on aina syystä tai toisesta. Olemme saaneet apuja Lohjan suunnalta ja sitä kautta saaneet tarvittavaa leveyttä rosteriin. Meillä on ollut noin 30 omaa ukkoa rosterissa, ja apuja olemme saaneet loistavasti. Ja yhteistyö on toiminut molempiin suuntiin.

- Vaikka rosteri ei aina mahdollista täysiä 11 v 11 -treenidrillejä, olemme harjoitelleet hyvin yksilötasolla ja yksikkötasolla. Ennen kaikkea haluankin nostaa hattua kaikille pelaajille, jotka ovat viime kaudesta vaihtaneet pelipaikkoja ja omaksuneet uusia asioita joukkueen etua ajatellen. He ovat pistäneet omat egot narikkaan ja pistäneet itsensä likoon todella upeasti. Siinä on meidän suurin vahvuutemme tällä kaudella.

Seuraavana vastustajana on tuttu Mikkeli Bouncers, joka on usein ollut Sun Citylle kantona kaskessa. Millaisin miettein lähdette lauantain otteluun?

- Bouncers on puolustava Rautamaljavoittaja, joten vaikka heidän kausi ei ole ollut aivan odotetun lainen olemme valmistautuneet kovaan taisteluun. Meillä on oma historiamme, ja ottelut ovat aina olleet tiukkoja mutta rehtejä vääntöjä. Sellaista odotan myös lauantaille.

Millaiset odotukset sinulla on runkosarjan toiselle puoliskolle?

- Jos jatkamme samalla tasolla, meillä on mahdollisuudet vaikka mihin. Osoitimme viime ottelussa, että emme taivu vaikka tilanne joskus saattaakin näyttää toivottomalta. Se oli meille hyvä suunnanosoitus siitä, mitä joukkuemoraali tässä lajissa merkitsee.

- Kunhan parannamme jokaisessa harjoituksessa pieniäkin asioita, se näkyy seuraavalla downilla, draivilla, neljänneksellä, puoliskolla ja ottelussa.

Sun City - Bouncers pelataan Rukki Areenalla lauantaina 8.7. klo 14.00, tervetuloa aurinkokatsomoon nauttimaan Suomen etelän antimista!

-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti