4.12.2016

Ensi kesän vastustajat historian valossa

Kuva ottelusta TAFT II - Sun City 28.7.1991. Ottelu päättyi TAFT:in 13-8 -voittoon. Tony Andersson teki ottelussa kaikki Sun Cityn pisteet (TD + XP2). Kyseisellä kaudella Sun City sijoittui II-divisioonassa toiseksi, häviten kauden aikana vain kaksi ottelua (TAFT II ja finaalin Hamina South East Eaglesille 22-24). 
Sun Cityn kanssa II-divisioonassa Rautamaljasta taistelee ensi kaudella peräti seitsemän muuta joukkuetta. Näistä suurin osa on vuosien varrella tullut tutuksi tavalla tai toisella, mutta ensi kaudella vastustajien joukosta löytyy myös kaksi täysin uutta tuttavuutta (ja yksi osittain uusi tuttavuus).

Viime kaudella II-divisioonan voittanut Mikkeli Bouncers jatkaa sarjassa, kuten toinenkin loppuottelija Pori Bears. Kolmas jatkaja on Nokia Ghosthunters. Sarjassa neljänneksi sijoittunut East City Giants päätti kokeilla siipiään I-divisioonassa, joten heitä ei ensi kaudella Hangossa nähdä.

Sen sijaan uusia tulokkaita sarjaan ovat Vaahteraliigasta pudottautunut TAFT sekä III-divisioonasta noussut kärkikolmikko Kotka Eagles, Oulu Northern Lights sekä Wolverines II.

Näistä tulevista vastustajistaan Sun City on aikaisempina kausina kohdannut kaikki paitsi Eaglesin ja Northern Lightsin. TAFT:in ykkösjoukkue ei myöskään ole tuttu, mutta TAFT II tuli sen sijaan tutuksi Sun Cityn ensimmäisen inkarnaation myötä.

Sun Cityn rekordi kautta aikojen vs. ensi kauden II-divisioona:

vs. Bears 0-2
vs. Bouncers 1-5
vs. Eagles N/A
vs. Ghosthunters 1-1
vs. Northern Lights N/A
vs. TAFT  3-1*
vs. Wolverines II 4-3

Yhteensä 10-11

* Ottelut pelattu TAFT:in II-joukkuetta vastaan kausilla 1988, 1989 ja 1991

Lähde: 30 Years in the Making: Sun City 1986-2016. Kirjaa saatavilla Tian Kirjasta Hangossa sekä Sun Cityn kautta tilaamalla.


1 kommentti: