7.10.2016

Meno jatkuu Schoultzin komennossa

Ville Schoultz on Sun Cityn uusi päävalmentaja. Kuva: Kira Sivén.
Sun Cityn uusi päävalmentaja on tuttu mies, sillä kahtena edelliskautena joukkueen puolustuksen koordinaattorina toiminut Ville Schoultz ottaa päävastuun. Joukkuetta viime kaudet valmentanut Tony Andersson ilmoitti jo viime kauden alussa, ettei ole käytettävissä tämän kauden jälkeen päävalmentajana.

– Kun minua pyydettiin valmentajaksi, olin valmis tarttumaan haasteeseen. Tuon varmasti uusia tuulia ja onneksi sain myös Tonyn ylipuhuttua jatkamaan valmennustiimissä. Hän tulee vastaamaan hyökkäyspelistä, mutta minä kannan päävastuun koko paketista. Asko Kokkonen vetäytyy hieman pois parrasvalosta, mutta auttelee videoanalyyseissä ja erikoisjoukkueiden parissa, Schoultz täsmentää.

Pelaajapuolella tilanne on suhteellisen hyvä. Kaksi kolmasosaa viime kauden joukkueesta on alustavasti viestittänyt jatkavansa myös ensi kaudella. Valmennustiimiin haetaan vielä mahdollisia vahvistuksia.

– Pelinrakentajaosasto on selkiintynyt ja lähiviikkoina voimme julkistaa ensi kauden pelinrakentajan nimen. Valmennusryhmä on motivoitunut paiskimaan hänen kanssaan töitä ja muiltakin osin joukkueen runko on hyvällä mallilla. Muutamien pelaajien kohdalla tulemme todennäköisesti tarkistamaan heidän roolejaan ja katsomaan mitkä pelipaikat vastaavat parhaiten heidän edellytyksiään ja ominaisuuksiaan, joten vaihtuvuuttakin on luvassa, Schoultz jatkaa.

Tuttu valmennustiimi, mutta roolijako vaihtuu. Kuva: Stefan Österlund.
Seuran tavoitteena on myös panostaa aiempaa enemmän pelaajarekrytointiin lähialueilta. Tätä työtä varten on perustettu erillinen työryhmä, johon kuuluu jäseniä sekä valmennus- että pelaajapuolelta. 

– Tulemme järjestämään try out -tapahtumia kahdesti vielä syksyn aikana ja kahdesti heti alkuvuodesta. Tarkoituksena on, että joukkueeseen olisi helppo tulla mukaan ja kynnys yhteydenottoon alhainen, Schoultz linjaa.

Kuvioon sisältyy myös ympärivuotiset treenit kerran viikossa Tammisaaressa sekä kauden alla, todennäköisesti huhtikuussa, Karjaalla pelattava harjoitus/näytösottelu I-divisioonatason vastustajaa vastaan.

– Olen nähnyt paljon eri lajien huippuja sekä valmentajana että työssäni Solvallan urheiluopistolla. Uskaltaisin väittää, että jenkkifutis Suomessa on sellainen laji, josta nuori henkilö todellakin voi hankkia itselleen hyvät edellytykset menestyä ja verkostoutua myös myöhemmin elämässä. Nuorena aloitettu jefuharrastus voi jatkua suuremmassa kaupungissa opiskeluiden yhteydessä ja sitä kautta pääsee varmasti sisään hyviin ja urheilullisiin piireihin, Schoultz uskoo.

-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti