3.8.2016

Kausi päättyi pettymykseen

Bearsilta(kin) tuli kylmää vettä niskaan. Kuva: Stefan Österlund. 
Sun Cityn juhlakausi jäi jokseenkin pannukakuksi, sillä se päättyi ennen aikojaan jo runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella. Päätöskierroksella Sun Cityllä on nimittäin lepovuoro, mutta välieriin tai Rautamaljaan ei kuitenkaan tarvitse valmistautua tällä kertaa.

Bears tuli, näki ja voitti Rukki Areenalla lähes näytöstyyliin vaikka Sun City lopulta saikin taululle ihan mukavasti pisteitä. Niistä kaksi oli hyökkäyksen käsialaa ja yksi puolustuksen tehtailema.

Ottelu kuitenkin alkoi todellisella kylmällä suihkulla. Bears avasi onsidepotkulla ja Sun Cityn etulinjan nukkuessa nappasi itselleen myös pallon Sun Cityn 45 jaardin viivan tuntumassa. Montaa peliä ei jouduttu odottamaan ennen kuin pallo oli jo maalissa. Samansuuntainen tahti jatkui Bearsin lyödessä tahtia. Avauspuolikkaalla Bears iski neljä touchdownia lisäpisteineen, Sun City yhden joka oli tällä kertaa tailbackina esiintyneen Samuli Alppirannan käsialaa.

Sun City oli vaihtanut Alppirannan aisapariksi blokkaavaan rooliin Tom Lastusen, joka teki työtä käskettyä.

– Tätä olisi ehkä pitänyt kokeilla jo aikaisemminkin kauden aikana, valmentajan paikan kauden päätteeksi jättävä Tony Andersson myönsi.

Toisella puoliajalla sama tahti jatkui, eli Porin komennossa mentiin. Vieraiden pelinrakentaja Nicholas Sandhu oli tehokas ja heitti touchdownit neljälle eri kiinniottajalle. Kotijoukkueen Alppiranta juoksi toisen touchdownin joka oli lähemmäs 80 jaardin mittainen ennen Tony Lappeteläisen vielä aivan ottelun lopulla nappaamaa syötönkatkoa ja sen palautusta Bearsin 20 jaardin viivalta.

Tony Lappeteläinen pääsi teedeen makuun ottelun päätössekunneilla. Kuva: Stefan Österlund. 
Kauden saldoksi jäi siis kuusi tappiota ja vain kaksi voittoa, mikä ei todellakaan vastannut odotuksia juhlakauteen lähdettäessä. Bears oli kuitenkin sarjassa odotetun kova ja varmisti Hangon voittonsa ansiosta kotiedun Rautamaljaan, joka pelataan Porissa lauantaina 21. elokuuta klo 15.00. Vastaan asettuu joko välierän kotiedun varmistanut Ghosthunters tai todennäköisimmin Bouncers, joka voitti ECG:n tällä kierroksella. Toisen välieräpaikan kohtalo ratkeaa tosin lopullisesti vasta päätöskierroksella.

Sun City–Bears 20–42 (7–28)
Samuli Alppiranta 2 TD, Tony Lappeteläinen TD, Mikael Kangas 2 XP.

Lue lisää: Yle Västnyland (ruotsiksi), Pori Bears, Gridiron.fi, SAJL:n II-divisioonan viikkokatsaus.

-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti