18.7.2016

Sun City tarttui oljenkorteensa


Puolustuksen puheenvuoro. Vasemmalta Max Lindström, Aleksi Riiheläinen ja Benny Eklund. Kuva: Stefan Österlund
Kolme ottelua ja ajolähtö päällä. Lupaan ja vannon, että en enää ikinä viljele pesäpallotermistöä näillä sivuilla tämän jälkeen, mutta tähän se nyt vaan tuntui sopivan. Sun City tarttui oljenkorteensa ja nappasi todella ison voiton kotona sarjakakkonen Nokia Ghosthuntersista lauantaina.

Sun City lähti otteluun ilman ykköspelinrakentaja Eino Matikaista, jonka loukkaantuminen Bouncers-ottelussa päätti miehen kauden. Joni Vatanen johti tällä kertaa peliä ja avasi myös Sun Cityn pistetilin.
Andersson ja Vatanen punovat juonia. Kuva: Stefan Österlund
Tom Lastusen lähes 75-jaardinen läpijuoksu petasi kotijoukkueelle hyvät asetelmat, ja Vatanen juoksi kiertäen vasemmalle pallon maaliin jo avausneljänneksellä. Joakim Backman monotti limpun haarukkaan lisäpisteen arvoisesti.

Toisella neljänneksellä kotijoukkue lisäsi johtoaan kun Samuli Alppiranta koppasi reilun kymmenen jaardin heiton ja juoksi pallon kanssa vielä 80 jaardia hyvää aina maaliin saakka vieden joukkueensa jo 13–0 -johtoon. Lisäpisteen snäppi meni hieman korkeaksi, mutta Backman korjasi pallon talteen ja päätti juosta sen itse maaliin tuoden kaksi lisäpinnaa yhden sijasta.
Ari Silvennoinen etenemässä. Kuva: Stefan Österlund
– Puolustuksemme pelasi tänään erinomaisen pelin. Boksissa jätkät esiintyivät edukseen, varsinkin Matias Söderblom. Takakentällä puolestaan kolmikko Aleksi Riiheläinen (joka valittiin Sun Cityn parhaaksi pelaajaksi), Raoul Lindberg ja Backman napsivat inttereitä jokainen, Sun Cityn valmentaja Tony Andersson sanaili ottelun jälkeen.

Nokian kiri alkoi toden teolla vasta viimeisellä neljänneksellä, kun he kavensivat läheltä juosten tilanteeksi 15–6 ja vielä päälle heitolla kahden lisäpinnan arvoisesti tilanteeksi 15–8.

Seuraavassa draivissa Sun Cityn lentopotkuyritys epäonnistui pahemman kerran, kun aloitussyöttö leijaili ulos omalta maalialueelta safetyn arvoisesti ja Ghosthunters pääsi viiden pinnan päähän.

– Lopussa Nokia pääsi vielä meidän viiden jaardin viivalle ja pelasivat kaikki neljä yritystä. Kun pallo tuli meille, heillä oli vielä muutama aikalisä, mutta Lastusen uudet downit pelastivat meidät, Andersson totesi.
Aleksi Riiheläinen palkittiin Sun Cityn parhaana. Kuva: Stefan Österlund
Sun City - Ghosthunters 15–10 (7–0, 8–0, 0–0, 0–10)
6–0 Joni Vatanen TD, 7–0 Joakim Backman XP
13–0 Samuli Alppiranta TD, 15–0 Backman XP2
15–6 Nokia #19 TD, 15–8 Nokia # 88 XP2
15–10 Sun City safety


-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti