9.7.2016

Mikkelin kirous jatkui myös kotinurmella


Pettyneet soturit poistuvat taistelutantereelta. Kuva: Stefan Österlund
Ei sitten kerta kaikkiaan, ei. Mikkeli Bouncersin "kirous" jatkuu aina vaan Sun Cityllä. Joukkueiden keskinäisistä kuudesta ottelusta Sun City on onnistunut voittamaan vain yhden ainoan, senkin kaudella 2013 Urpolan tekonurmella. Sen jälkeen Sun City on hävinnyt jokaisen ottelun keltamustia vastaan, sekä kotona että vieraissa - runkosarjassa ja pudotuspeleissä.

Jo avausneljänneksellä oli ilmassa merkkejä hankalasta iltapäiväpuhteesta. Eikä vain siksi, että Sun Cityn kokoonpanosta puuttui miehiä oikein urakalla. (Tosin Bouncerskin oli matkassa vain 20 pelaajan voimin, joten siitä on aivan turha lähteä hakemaan tappiolle selitystä.) Sun Cityllä oli nimittäin hyvä paikka siirtyä ottelussa johtoon, mutta red zone -tilanteessa pelinrakentaja Eino Matikainen epäonnistui ja Bouncersin pelaaja pääsi syötönkatkosta palauttamaan pallon lähes pohjiin asti - ellei Richie Ikpah olisi taklauksellaan osunut viimeisenä pelaajana. Bouncers nimittäin ehti yrittämään kenttämaalia, mutta tuloksetta.
Kuin yleisurheilukisoissa konsanaan. Richie Ikpah näyttää estejuoksijoille mallia. Ainoa ero on se, että nämä esteet liikkuvat. Kuva: Stefan Österlund
Ottelun toisella neljänneksellä Ikpah jatkoi hyviä otteitaan, vuorotellen pallonkantovastuussa Tom Lastusen kanssa. Mutta aivan loppuun saakka ei puhti riittänyt, vaan Bouncers pääsi iskemään. Akseli Henri Heiskanen – Olli Karhu toimi lähes 50 jaardisen siivun verran ja heti seuraavasta pelistä Janne Tissari pääsi punnertamaan keskustasta läpi ja taululle 0–6. Karhun lisäpisteyritys blokattiin Sun Cityn toimesta.

Seuraava hyökkäysvuoro päättyi sitten Sun Cityn osalta lentopotkuun, joka leijaili Mikael Kangaksen lapikkaasta melko syvälle Bouncersin alueelle. Erkka Korhonen ei siitä välittänyt, vaan pinkaisi ukkoja väistellen komeasti 70 jaardia pohjiin asti ja iski vertauskuvallisesti kotijoukkueelle luun kurkkuun, 0–12 ja lisäpiste päälle. Tilanteesta 0–13 mentiin myös tauolle, kun samainen herra Korhonen ehti vielä napaamaan syötönkatkon Sun Cityn yrittäessä kavennusta toisen neljänneksen loppuun.

Sun Cityn onnistujiin kuulunut Matias Söderblom nappaa intterin. Kuva: Stefan Österlund
Kolmas neljännes alkoi Sun Cityn osalta lupaavasti. Matias Söderblom nappasi syötönkatkon Bouncersin ensimmäisellä hyökkäysvuorolla ja Samuli Alppirannan juoksulla ja kopilla päästiin iskuetäisyydelle. Ei muuta kun pallo sisemmälle laitahyökkääjälle Lauri Olsbolle, joka koppasi hienosti Matikaisen heiton ja kavensi lukemiksi 6–13. Lisäpistepotku epäonnistui.
Ei tartu näppeihin. Tämä Lauri Olsbon kurotus ei aivan riittänyt, sillä pallo ei jäänyt tällä kertaa hyppysiin. Kuva: Stefan Österlund
Kolmas neljännes jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja pitkä hyökkäysdraivi jatkui aina viimeiselle neljännekselle. Kaksi peräkkäistä isoa säkkiä vei kuitenkin 2nd & goal tilanteen Bouncersin kuuden jaardin viivalta aina 25 jaardin viivalle, josta Matikainen vielä neljännellä yrityksellä heitti. Lauri Olsbo kurotti parhaansa mukaan, mutta aivan ei pallo tarttunut hyppysiin hyvästä yrityksestä huolimatta maalialueen takarajalla.

Bouncers veti niin ikään pitkän draivin ja kun pelikellossa oli jäljellä rapiat 4:30 Jon Hämäläinen pääsi pujahtamaan 16 jaardia maata pitkin mikkeliläisten kolmannen touchdownin. Lisäpisteen jälkeen taululla jo melko selvät 6–20 ja kellossa heikonlaisesti aikaa.

Tukalassa paikassa Sun City joutui turvautumaan heittopeleihin, jotka eivät oikein ottaneet luonnistuakseen. Hyökkäyksen linja ei tänään ollut parhaimmillaan ja Matikaiselle tuli painetta lähes heti snäpin jälkeen – ja useasti.

Matikaisen viimeiseksi jäänyt peli päättyi Sun Cityn omaan maaliin, kun hänen hätäinen heittonsa tuomittiin intentional groundingiksi omalta maalialueelta. Samassa tilanteessa Matikainen satutti polvensa ja ottelu jäi häneltä siihen. Joni Vatanen astui remmiin loppuminuuteiksi, mutta kirittävää oli aivan liikaa ja aikaa aivan liian vähän.
Sun Cityn pelinrakentaja Eino Matikaisella piti kiirettä lauantaina. Bouncersin puolustus oli usein hätistelemässä miestä, ja iltapäivä päättyikin loukkaantumiseen. Kuva: Stefan Österlund
– Meillä oli taas paljon hyviäkin draiveja, mutta ilmeisesti olemme suututtaneet jonkin tuolla yläkerrassa kun homma menee aina näin red zonella. Nyt on pakko painaa kovaa hommia ja napsia voittoja kolmesta jäljellä olevasta, päävalmentaja Tony Andersson sanoi.

Tappion myötä Sun City tipahti sarjassa jumbopaikalle yhdessä ECG:n kanssa, joka hävisi tänään sarjakärki Bearsille Porissa 36–12. Jotta Sun Cityllä olisi mitään mahdollisuuksia pudotuspeleihin, joukkueen on käytännössä voitettava kaikki kolme jäljellä olevaa otteluaan (eikä sekään välttämättä riitä). Ne ovat kotona Ghosthuntersia vastaan ensi lauantaina, vieraissa ECG:tä vastaan 23.7. ja kotona Bearsia vastaan 30.7. Nokia ja Pori ovat toistaiseksi olleet omassa kastissaan, joten helppoa se ei tule olemaan.

– Hankalaa on ollut, emmekä mekään hyökkäyksen linjassa saa puhtaita papereita, varsinkaan ottelun lopussa, Robert Hotanen myöntää.

Sun City - Bouncers 6–22 (0–0, 0–13, 6–0, 0–9)
0–6 Janne Tissari TD
0–12 Erkka Korhonen TD, 0–13 Olli Karhu XP
6–13 Lauri Olsbo TD
6–19 Jon Hämäläinen TD, 6–20 Olli Karhu XP
6–22 Sun City safety
  • Kaikkien aikojen keskinäiset: Bouncers 5 voittoa, Sun City 1 voitto. Pisteet Bouncers 131–90 Sun City
  • Kierroksen muut ottelut: Bears– ECG 36–12

-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti