25.7.2016

ECG nollasi punakoneen

Velodromia voi hyvällä syyllä kutsua suomalaisen jefun Lambeau Fieldiksi. Kuva: Stefan Österlund
Matka II-divisioonan välieriin mutkistui huomattavasti eikä missään nimessä ole enää omissa käsissä tappiollisen ECG-ottelun jälkeen.

Ottelun ainoat pistesuoritukset nähtiin heti kättelyssä, kun ECG:n puolustus vei pallon ja hyökkäys tilitti pinnat taululle. Sun Cityltä puolestaan oikein mikään ei ottanut onnistuakseen Suomen jenkkifutiksen Lambeau Fieldillä, eli Velodromin pääareenalla.

ECG vei puhtaan voiton pistein 14–0 (14–0). Sun City hakkasi päätä seinään – eli ECG:n puolustukseen – ja keinoja päästä edes taululle ei löytynyt tämän 48-minuuttisen aikana.
Siihen jää. ECG:n puolustus oli kivenkova lauantaina. Kuva: Stefan Österlund
– Kaiken kaikkiaan meiltä heikko esitys tällä kertaa. Meillä oli ongelmia sekä ajoituksen että suorittamisen kanssa, pettynyt päävalmentaja Tony Andersson totesi ottelun jälkeen.

Mikäli verkkotoimituksen lyhyen matematiikan opinnoista on jäänyt edes haiven tietoa päähän, Sun Cityn mahdollisuudet jatkopeleihin ovat teoreettiset ja vaativat toiseksi viimeisen kierroksen oman voiton (Bears) lisäksi Bouncersilta kaksi tappiota (ECG, Bears) ja Nokian voiton ECG:stä päätöskierroksella.

Sillä matematiikalla Bouncers jää neljään pisteeseen ja sarjan jumboksi. Sun City ja ECG nousevat molemmat kuuten pinnaan, mutta koska Sun Cityllä on parempi piste-ero näiden kahden joukkueen keskinäisissä otteluissa (voitot 1–1, pisteet SC 17, ECG 14), Sun City sijoittuu paremmin, eli kolmanneksi. Bears vie kotiedun Rautamaljaan ennen Ghosthuntersia samalla periaatteella, eli paremmalla keskinäisten otteluiden piste-erolla kun molemmilla tässä teoreettisessa tilanteessa olisi 12 sarjapistettä plakkarissa.
Kuva: Stefan Österlund
Mutta todennäköisyys tällaiselle tapahtumaketjulle lienee jossakin kolmen ja viiden prosentin välimaastossa, joten sen varaan ei todellakaan kannata laskea. Yksikin "väärä" tulos ja Sun Cityn saumat ovat menneet.

– Oli tilanne mikä oli, mutta me lähdemme voittamaan viimeisen ottelun kotikentällä ja sen jälkeen saamme nähdä mihin se riittää, Andersson toteaa.
Kuva: Stefan Österlund
ECG–Sun City 14–0 (14–0, 0–0, 0–0, 0–0)
6–0 Oskari Hyvärinen
12–0 Jani Lindholm, 14–0 XP2-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti