28.5.2016

Puolustus petasi kotivoiton

Aurinkokaupunki näytti jälleen parhaat puolensa ottelupäivänä, vaikka pientä tuulta olikin havaittavissa. Tosin aivan kickoffista ei kumpikaan joukkue vakuuttanut. Oli hapuilua, korkeaa snäppiä ja hyökkäyskuviot hieman hukassa. Sen sijaan puolustukset jylläsivät alkuun.

Alussa snäpit hieman seilailvat korkealla.
Sun City veti ässän hihasta ja laittoi aloittavaksi QB:ksi Joni Vatasen, joka osoitti olevansa aivan oikea mies herättämään joukkueen.

Ball security!

Kotijoukkueen uusista kasvoista etenkin Manuel Sein osoitti olevansa mies paikallaan tukimiehen tontilla aivan kuten joukkueen nestori Jyri Sihvo ja sekä tukimiehenä että takakentällä pelannut Matias Söderblom. Jobin postiakin tuli melkein heti kättelyssä, sillä Sun Cityn hyökkäyksen linjamies Ari Lahti jäi juoksupelissä "pahaan paikkaan" ja jalka vääntyi pahanlaisesti. Eikä tästä montaakaan peliä eteenpäin, niin oli puolustuksen linjan Marko Virtanen samantapaisessa tilanteessa.

Ari Lahti loukkaantui aivan ottelun alussa.

Pistesuorituksia jouduttiin odottamaan aina toisen neljänneksen viimeisille minuuteille, jolloin Vatasen 16 jaardin juoksu ja sitä seurannut ECG:n pelaajan 15 jaardin kakku toivat pallon viiden jaardin päähän maalista. Tässä kohtaa joko Tom Lastunen tai Richie Ikpah tuntuvat suhteellisen varmoilta vedoilta - ja nyt oli Lastusen vuoro tehdä avauspisteet. Päälle takuuvarma Joakim Backmanin lisäpiste.

Aivan jakson lopussa ECG:n pelinrakentaja Niko Bredbacka löysi SC:n puolustuksen uinahduksen ansiosta pitkällä heitolla Oskari Hyvärisen joka eteni 59 jaardia yhdellä siivulla aiheuttaen Sun Citylle pientä huolen aihetta. Neljä epäonnistunutta heittoyritystä myöhemmin puoliaika osui kohdalle ja SC pääsi tauolle hyvissä asetelmista.

Toisen puoliajan ensimmäinen draivi oli ECG:n, mutta se tyrehtyi lopulta Manuel Seinin aiheuttamaan rähmäykseen ja sen peittoon. Tästä turnoverista Sun City pääsi kuin pääsikin rokottamaan, vaikka kenttäpotkumaali jouduttiin uusimaan pelin viivyttämisen takia viisi jaardia kauempaa kuin mistä se alun perin piti antaa. Backman monotti varmasti myös 30 jaardista pallon haarukkaan, 10-0.

ECG jatkoi puurtamista ja pelasi ottelussa useamman neljännenkin yrityksen, niissä jopa melko hyvällä prosentilla onnistuen. Mutta pisteitä ei vastustajalle tullut kun pallo ei loppupeleissä pysynyt käsissä. Kolmannen neljänneksen pitkä toinen draivi päättyi ECG:n kannalta samalla tavalla kuin ensimmäinen, sillä Sein peitti jälleen rähmäyksen ja petasi sillä Joakim Lindholmin teedeen.

Joakim Lindholm: Älä lähre shinne!

Lindholm juoksi vastustamattomaan tapaansa 33 jaardia double reverse -pelistä, jossa Ari Silvennoinen antoi pallon Lindholmille. Backmanin lisäpinnan myötä taululla jo 17-0, eikä tässä tilanteessa enää Aleksi Riiheläisen turha 15 jaardin rangaistus paljoa haitannut. Ottelulle lopullisen sinetin pisti Backman intterillä Bredbackan epätoivoisesta heitosta.

Sinetti. "Se oli mulle, kiitos!"

– Erikoisjoukkueet pelasivat todella hyvin ja antoivat meille loistavat kenttäasetelmat läpi ottelun. Puolustuksessa tukimies Manuel Sein oli täyttä dynamiittia ja hyökkäyksen linja nosti itsensä omalle tasolleen toiselle puoliajalle, linjavalmentaja Asko Kokkonen tuumaili ottelun jälkeen.

Manuel Sein (71) blitzaamassa. Tukimies oli puolustuksen ykköshahmo.
Joakim Backmanin aloituspotkut menivät melkein laakista touchbackeiksi tänään. 
Hei, äkkiä se käsi pois tieltä!
Sun City pelaa seuraavan ottelunsa Porissa Bearsia vastaan 11. kesäkuuta, seuraava kotiottelu on edessä vasta 9. heinäkuuta.

– Tiesin että ECG pelaa todella hyvää juoksupuolustusta, mutta pääsimme haastamaan heitä ja käytännössä dominoimme heitä läpi ottelun. QB-valinta oli eräänlainen herätys koko joukkueelle tällä kertaa, ja näytti toimivan, päävalmentaja Tony Andersson puolestaan sanaili.


Sun City - ECG 17–0 (0–0, 7–0, 3–0, 7–0)
6–0 Tom Lastunen TD, 7–0 Joakim Backman XP
10–0 Backman FG (30)
16–0 Joakim Lindholm TD, 17–0 Backman XP

Pelin upeimmat yksilösuoritukset:
  1. Samuli Alppirannan bloki Joni Vatasen 16 jaardin juoksussa joka petasi (ECG:n rangaistuksen avustuksella) paikan Tom Lastusen TD:lle.
  2. Joakim Lindholmin TD-juoksu. On se vaan ihme veijari, kun ei mene maihin sitten millään.
  3. Manuel Seinin kaksi rähmäyksen peittoa, yksi aiheutettu rähmäys ja muutama TFL. Puolustuksen kunkku tänään.


Stefan Österlundin kuvia ottelusta:-MH-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti