13.5.2016

Pelaajahaastattelussa: Eino Matikainen

Eino Matikainen (15) on voittanut kahdesti Suomen mestaruuden Roostersin riveissä. Kuva Vaahteramalja XXXIV:stä, jossa Roosters voitti Trojansin 21–7. Kuva: Mikael Heinrichs.
Sun Cityn verkkotoimitus pääsi näin kauden alla jututtamaan tämän kauden ykkös-QB:ta, joukkueeseen välivuoden ja Oakmenin raunioista saapunutta Eino Matikaista.

Miten sinun siirtokuviosi Hankoon oikein lähti liikkeelle?

- Sun Cityn valmentaja (Tony Andersson) soitti minulle viime kauden jälkeen syksyllä ja kertoi että tällainenkin vaihtoehto olisi tarjolla. Asun kuitenkin Turussa ja tarkoitus oli pelata Raisiossa tämä kausi, mutta kun selvisi ettei joukkue lähde sarjaan niin tämä syksyinen puhelu oli vielä muistissa. Pari muutakin Oakmenin kaveria tuli mukaan ja lähdettiin treenaamaan.

Millaisin mielin päätit tulla Hankoon pelaamaan?

- Ainakin minulla oli ennen Sun Cityyn tuloa sellainen vaikutelma, että Sun City on seura jossa taustat ovat kunnossa ja tukea joukkueelle löytyy. Taustatuki on kunnossa, valmentajia ja pelaajia on aina harjoituksissa ja organisaatiosta huomaa että täällä tehdään asioita tosissaa, Matikainen linjaa.

- Hangossa ei höntsäillä vaan täällä halutaan oikeasti kehittää pelaajia. Täällä jenkkifutista "harrastetaan tosissaan".

Pelikirjan kanssa ei Matikainen ole hirveästi joutunut tuskailemaan, vaan yhteinen sivu on löytynyt melko nopeasti pelaajien kanssa. Sitä tietenkin edesauttaa se seikka, että lähes kymmenen pelaajaa ovat Matikaiselle tuttuja jo entuudestaan eri yhteyksistä. Jefuperhe on Suomessa kuitenkin sen verran pieni, että kaikki tuntevat kaikki - ja ovat tavanneet jossain yhteydessä. Tästä tuleekin mieleen jokin toinen ilmiö täällä rannikkoseudulla, mutta en oikein osaa sanoa mikä se on...

- Odotukset ovat kovat kesää ajatellen ja todennäköisesti samat sivut löytyvät vieläkin paremmin loppukesästä kun ratkaisupelit ovat käsillä.

Mikkelin joukkueesta Matikainen myöntää tietävänsä niukanlaisesti, mutta viime kauden Sun Cityn harmittava välierätappio on mielessä kun hän toteaa vastaan asettuvan hyvän joukkueen.

- Vaikka en heistä tiedä kovinkaan paljoa, tiedän mitä me olemme tehneet ja tiedän meidän omat vahvuutemme. Minun on mahdoton verrata meidän tasoa heihin kun en ole nähnyt joukkuetta tällä kaudella, mutta lauantainahan se nähdään!

Into päästä tositoimiin on kova, siitä kielii Matikaisen formulavertauskin.

- Koko talvi ollaan nyt testattu ja kone toimii ja kierrosajat ovat kovia. Naapurin kierrosajoista emme tiedä millaisia ne ovat, mutta lauantaina pääsemme vertailemaan niitä.

Matikaisen mukaan Sun Cityllä on todellakin kaikki edellytykset pärjätä tulevalla kaudella hyvin. Tekosyitä ei ainakaan ole olemassa.

- Emme voi ainakaan piiloutua huonon treenaamisen tai pelaajapulan taakse, sillä olemme valmistautuneet todella hyvin. Vastustajiakaan ei pidä aliarvioida, mutta mielestäni meillä on olemassa kaikki edellytykset hyvään kauteen.

Matikainen ei pelannut lainkaan viime kesänä, mutta sitä ennen kokemusta tuli hankittua pääasiassa Roostersin vaahteraliigajoukkueen kakkospelinrakentajana.

- Se oli todella hyvä koulu, sillä pääsin pari vuotta seuraamaan Suomen parhaan joukkueen tekemistä ja ammentamaan parasta mahdollista oppia.

Maajoukkuepaitakin on tullut Matikaiselle tutuksi, sillä plakkarissa on Suomi-Ruotsi -ottelun edustus vuodelta 2013. Nyt tarjolla on kuitenkin todella paljon kokonaisvaltaisempi rooli kuin Roostersissa. Nyt niitä matkaan tarttuneita oppeja pitäisi ammentaa myös käytännössä - joka ottelussa. Peliminuutteja Matikaiselle on luvassa juuri niin paljon kuin kroppa kestää, sillä varsinaista kakkospelinrakentajaa ei Sun Cityn rosterissa tällä hetkellä ole, vaikka muutama potentiaalinen varamies muilta pelipaikoilta löytyykin.

- Ei tätä kokonaisuutta kuitenkaan vain yhden miehen varaan voi rakentaa, joten onhan noita muitakin tähän hommaan valmistautuneita ringissä.

Entä miten ruotsi taittuu, onko sanastoa jo tarttunut matkaan?

- Noooh, jotain perusterminologiaa ehkä on tarttunut jo nyt, kyllä minä siellä treeneissäkin pärjäään, Matikainen nauraa.

Joukkueen tavoitteista Matikainen toteaa diplomaattiseen tapaansa että jokaista peliä lähdetään voittamaan. Niin toki tekevät tällä kaudella kaikki muutkin kakkosen seurat, joten luvassa on aivan varmasti todella tasainen ja jännittävä kausi. Kaikki viisi joukkuetta ovat tosissaan mukana eikä näin sarjakauden alla ainakaan ole havaittavissa mitään ennakkoon heikompaa joukkuetta. Pienet marginaalit tulevat ratkaisemaan ottelut eikä lipsahduksiin ole varaa. Voisikin sanoa että ne joukkueet joka parhaiten onnistuvat välttämään loukkaantumisia tulevat olemaan loppukesästä hyvissä asemissa.

Puolustusvoimien palveluksessa viihtyvä Matikainen on uransa aikana pelannut myös korkeakoulujefua Maanpuolustuskorkeakoulun NDU Black Knights -joukkueessa, joka on ottanut nimensä jenkkien maavoimien Army Black Knights -yliopistojoukkueelta. Niitä perinteitä noudattaen Matikainenkin on todellinen "dual threat" -pelinrakentaja, eli sekä juoksee että heittää hyvin. Luvassa on todellakin mielenkiintoinen kausi, joka Sun Cityn osalta alkaa kahdella vierasottelulla.
-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti