13.5.2016

Huomenna se alkaa: Rautamaljan metsästys, osa VI

Valmiina kauteen. Sun Cityllä on pelipaitoja myöden uusi ilme seuran 30-vuotisjuhlakaudelle. Vasemmalta Mikael Kangas, Tom Lastunen, Joakim Backman, Oscar Berndtsson sekä Mikael Holmström. Kuva: Stefan Österlund.
Sun City vuosimallia 2016 on ehkä yllättävänkin paljon uudistunut porukka, jonka rosterissa on peräti 16 uutta kasvoa. Suurin osa on saapunut Hankoon sarjapaikansa jättäneen Raisio Oakmenin raunioilta, mutta myös pääkaupunkiseudulta on ollut havaittavissa pientä liikennettä.

Kaksi viime kauden tärkeää palasta ovat kuitenkin poissa laskuista, kun luotettava sentteri Wille Niemi päätti jättää tämän kauden väliin työkiireiden johdosta. Korvaajaksi on kuitenkin saatu Jon Lundström, jonka sitoutuminen ja kehitys on ainakin ollut valmennusjohdon mukaan ollut hienoa seurattavaa.

U19-maajoukkueessakin esiintynyt puolustuksen takakentän Wiljami Kaartinen puolestaan on siirtymässä Helsinki Wolverinesien miehistöön pelaamaan I-divisioonaa.

Tulijapuolella onkin sitten peräti 12 pelaajaa Oakmenista, josta palaa myös kasvattajaseuraansa linjavalmentaja Asko Kokkonen.

Kauden alla joukkue ei ole varsinaisia harjoituspelejä pelannut, mutta toki ottanut scrimmage-matsia sekä Lohja Lionsin että Hämeenlinna Huskiesin kanssa yhteisillä leireillä Lohjalla, Tammisaaressa ja Espoon Solvallassa. Vaiktuiset, viikottaiset treenivuorot Tammisaaren Västerbyn EIF-hallissa ovat tuoneet uutta virtaa talviharjoitteluun, sillä aikaisempina kausina Tammisaaressa on harjoiteltu vain kerran kuukaudessa.

- Pakko myöntää että olen jopa ollut yllättynyt siitä, miten hyvin kaikki uudet pelaajat ovat päässeet tähän meidän juttuumme kiinni. Mitään ongelmia ei ole ollut ja kilpailu jokaisella pelipaikalla on ollut tervetullut lisä ainakin valmennuksen näkökulmasta, pääkoutsi Tony Andersson summaa harjoituskautta.

Rosterissa on leveyttä, sillä nimiä on listassa peräti 40. Uusista tulokkaista Andersson nostaa esille muutaman lajin parissakin uuden kaverin. Takamiehen paikalla pelaava Max Lindström on uusi tulokas joka on pelannut korkeakoulujefua TUAS Tornadoesin riveissä ja tulee Anderssonin mukaan varmasti yllättämään monet. Sama koskee muutama kausi sitten ESC:n riveissä jalkapallon Kakkosta pelannutta Raoul Lindbergiä, jolle on alustavasti kaavailtu free safetyn roolia.

- Näin hänet jalkapallokentillä ja olin heti sitä mieltä että tämä kaverihan pitäisi saada kokeilemaan jenkkifutista. Kovaa tilanteisiin menevästä laitapakista tuli kova takakentän taklaaja, Andersson sanoo.

Hyökkäyksen puolella uutena kasvona nähdään tight endinä rosteriin merkitty Lauri Olsbo, joka näin olleen siirtyy toiselle puolelle palloa. Luotettava ja monipuolinen joukkuepelaaja tekee varmasti kovaa jälkeä myös hyökkäyksessä (jossa hän tosin on jo aikaisemminkin esiintynyt Sun Cityssä).

Mutta niin, se kausi. Se alkaa siis heti huomenna Savon sydämessä. Sun City lähtee nimittäin heti kättelyssä Urpolan tekonurmelle ottamaan revanssia viime kauden harmittavasta välierätappiosta Bouncersille.

- Vastassa on varmasti kova joukkue, jonka olen nähnyt lyhyesti videolla sillä he pelasivat harjoitusottelun Kuopion Steelersiä vastaan aikaisemmin keväällä. Jonkin verran olemme siis päässeet scouttaamaan heitä, ja vaikka valmennus vaihtui Mikkelissä porukka on ainakin osaksi tuttua, Andersson toteaa.

Kauden tavoite on nimittäin päivänselvä - ja se on sama kuin kaikilla muillakin neljällä II-divarin joukkueella: Rautamalja.

Todella tasaiseksi povattu sarja tulee todennäköisesti ratkeamaan todella pienien marginaalien turvin, joten jokainen tehty ja päästetty pistekin ovat todella tärkeitä. Kausi alkaa siis huomenna lauantaina 14.5. Mikkelissä kello 14 ja jatkuu jo seuraavana lauantaina Nokialla. Siellä vastaan asettuu toinen tämän kauden sarjanousijoista, Ghosthunters. Kotiavausta joudutaan odotaamaan vielä sitä seuraavalle viikolle, eli 28.5. jolloin ECG tulee Hankoon.

Koko otteluohjelma löytyy täältä.

  • Tulleet pelaajat: 15 QB Matikainen (välivuosi/Oakmen), 70 OL Pykäläinen (69'ers), 67 OL Enberg (Oakmen), 57 OL Lahti (Oakmen), 56 TE Lappeteläinen (välivuosi), 10 WR Santala (Oakmen), 82 WR Alppiranta (Trojans), RB 40 Silvennoinen (Oakmen), 7 DE Sihvo (Roosters jun.), 89 DL Kari (välivuosi), 50 DL Mollgren (Oakmen), 61 DL Lehti (Oakmen), 58 DL Virtanen (Oakmen), 55 LB Eklund (Oakmen), 71 LB Sein (Oakmen), 33 LB Lindström (TUAS Tornadoes), 1 SS Vatanen (Oakmen), 21 DB Aleksi Riiheläinen (Oakmen), 85 FS Raoul Lindberg (rookie).
  • Lähteneet pelaajat: 7 QB/WR Lindberg (lopettanut), 66 C Niemi (lopettanut), 82 DB Lindblom, 72 OL Karlsson (lopettanut), 71 OL Hietamäki, 61 OL Väänänen, 80 QB Björkqvist (lopettanut), 33 LB Ahola, 58 LB Lassfolk, 50 DL Pekkarinen (lopettanut), 57 DL Salo, 55 LB Törnqvist, 21 DB Kaartinen (Wolverines), 40 DB Sundström, 36 DB Tihveräinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti