15.5.2016

Bouncers jälleen kantona kaskessa

Mikkelin revanssi viime kauden välierätappiosta jäi tälläkin kertaa ottamatta. Sun Citylle yleensä melko hankala vastustaja osoittautui jälleen kerran liian kovaksi – tosin pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Aivan kuten silläkin kertaa ero oli yksi vaivainen piste.

Lisäksi tappio tuli harmillisimmalla mahdollisella tavalla, kun Bouncers oli aivan ottelun lopussa ahdistettuna nurkkaan joutuen 4 & 20 -tilanteesta pelaamaan kun pelikellossa oli nelisenkymmentä sekuntia. Tätä tilannetta edelsi Sun Cityn Oscar Berndtssonin säkki ja Bouncersin aikalisä, jonka aikana joukkueen uusi valmentaja Esa Suhonen loihti esiin viimeisen oljenkorren.

Pitkä 29 jaardin heittopeli toi kuitenkin mikkeliläisille uudet yritykset Sun Cityn 12 jaardin linjalta, josta Bouncers tarvitsi vain kaksi yritystä ennen kuin ottelun varsinainen hahmo Ilkka Jämsä juoksi pallon reunasta läpi. Kuusi sekuntia kellossa ja tilanne ennen lisäpisteyritystä oli Sun Citylle 14–13.

Suhonen päätti kuitenkin lähteä uhkraohkeasti pelaamaan kahta lisäpistettä ja lähes varmaa voittoa tasoittavan potkun sijaan. Kukapa muu kuin samainen herra Jämsä merkkautti taululle vielä kaksi pinnaa tuoden oman henkilökohtaisen saldonsa 14 pisteeseen. Vain toisen neljänneksen lisäpistepotku merkattiin jollekin toiselle mikkeliläispelurille.

Uusia ja tuttuja naamoja. Vasemmalta Eino Matikainen, Matias Söderblom, Marko Heikkinen sekä Pasi Pykäläinen. 
Sun Cityllä oli hyvästä alusta ja 14–0 -johdosta huolimatta vaikeuksia päästä hyökkäyksessä kunnon rytmiin. Uusi pelinrakentaja Eino Matikainen onnistui varsinkin lyhyemmissä heittopeleissä hyvin, mutta pitkissä heitoissa oli useasti epäonneakin matkassa kun ne eivät aina löytäneet perille haluttuun osoitteeseen.

– Hyökkäyksen flow'ta ei oikeastaan löytynyt missään vaiheessa. Meille tuli aivan liikaa kolme ja ulos -tilanteita emmekä saaneet tarpeeksi onnistumisia hyökkäyspäässä. Puolustus sen sijaan pelasi hyvin ja piti meidät mukana ottelussa. Meidän pisteetkin tulivat puolustuksen tarjotessa hyökkäykselle hyvät lähtöasetelmat, valmentaja Tony Andersson kertoi bussista käsin paluumatkalla.

Ottelun avausneljänneksellä ei pistesuorituksia nähty, vaikka pallo kertaalleen kävikin Sun Cityn toimesta maalialueella. Kiinnipitäminen toi nimittäin pallon takaisin virheentekopaikalle eikä Sun City siinä hyökkäysvuorossa enää onnistunut. Hylättyä touchdownia edelsi Mikkelin rähmäys lähellä omaa maalialuettaan.

Toisen neljänneksen alussa nähtiin sitten Sun Cityn ja II-divarikauden ensimmäiset pisteet kun Samuli Alppiranta nappasi Matikaisen syötön hyppysiinsä. Joakim Backman toimitti lisäpisteen haarukkaan.

Melkein heti pereään Sun City nappasi ensimmäisen ottelun kolmesta syötönkatkostaan ja siirtyi TE Lauri Olsbon kopilla Matikaisen heitosta jo 13 pinnan johtoon. Backmanin potkun jälkeen taululla oli jo 0–14. Mutta vielä ennen puoliaikaa Bouncers kavensi Jämsän juoksulla ja lisäpisteellä tilanteeksi 7–14. Samainen tilanne säilyi aina ottelun viimeiselle minuutille asti.

Ottelu pelattiin hyvissä olosuhteissa, lämpöäkin oli sellaiset +17 astetta.
Tästä on kuitenkin hyvä ottaa opiksi. Ottelu kestää juurikin sen 48 minuuttia tehokasta peliaikaa ja loppuun asti pitää olla hereillä ja jaksaa painaa.

– Tässä pitää jokaisen katsoa hieman peiliin, myös minun itseni. Nyt alkaa videoiden katselu, sillä minun pitäisi saada käyttööni videota Porin ja Nokian välisestä ottelusta, Andersson jatkoi.

Sun City pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina 21.5. Nokian Menkalan tekonurmella kello 16.00 alkaen. Kotiavaus on vuorossa sitä seuraavalla viikolla, lauantaina 28.5. kello 14.00 Rukki Areenalla ECG:tä vastaan.

Bouncers - Sun City 15–14 (0–0, 7–14, 0–0, 8–0)
0–6 Samuli Alppiranta TD, 0–7 Joakim Backman XP
0–13 Lauri Olsbo TD, 0–14 Backman XP
6–14 Ilkka Jämsä TD, 7–14 Olli Karhu XP
13–14 Jämsä TD, 15–14 Jämsä XP2

-MH-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti