14.8.2015

Välieräennakko: Bouncers - Sun City

Sun Cityn kauden loppusuora alkaa välieräpelillä Mikkeli Bouncersia vastaan tulevana lauantaina. Kakkosdivari oli ennakkokaavailun mukaisesti tiukka sarja ainakin Sun Cityn, ECG:n ja Bouncersin osalta jotka päätyivät tasapisteisiin kahdeksan ottelun jälkeen. Lopullinen tulos vertailtiin keskinäisistä pisteistä ja lopputulos oli se että Mikkeli tienasi kotiedun välierään ja ECG jäi leikin ulkopuolelle tällä kertaa. Sun City hävisi Mikkelille molemmat runkosarjan ottelunsa ja nyt siis on todellinen revanssin paikka kun Urpolan tekonurmella pelataan paikasta Rautamaljassa, jota Kuopio Steelers isännöi 22.8.

Mikkeli on kotietunsa ansainnut ja paikka finaalissa ei varmastikaan irtoa helposti kummallekaan joukkueelle. Mikkelin hyökkäys perustuu pääasiassa voimakkaisiin juoksuihin ja välillä pelinrakentaja Henri Heiskanen sotkee puolustusta ottamalla nopeat jalat alleen. Hän myös heittää hyvin juostessa, joten jos takakenttä alkaa ylilukemaan QB:n juoksua heittää hän pitkän kaaren takakentälle. Mikkeli puolustaa myös tiukasti ja sen Sun City sai karvaasti kokea 18.7 pelatussa kotipelissä, jossa hyökkäysjoukkue ei saanut tehtyä pistettäkään.

Sun Cityn kausi on ollut ailahteleva. Välillä ollaan pelattu hyvin ja esim. Mikkeli otteluissa huonommin. Välillä ollaan oltu vietsi kurkulla ja sieltä noustu kuitenkin voittoon. Sun Cityltä löytyy kuitenkin avaimet vaikka koko sarjan voittoon kunhan pikku palaset osuvat vain kohdalleen. Ensimmäisenä palapelin palaset on saatava kohdalleen Mikkelissä ja hyökkäyksen on pystyttävä tekemään 4-5 maalia, jotta ottelu voidaan voittaa. Sun Cityn puolustus on pelannut hieman tasaisemmin koko kauden ajan ja mikäli pystytään pelaamaan normaalilla tasolla niin Bouncers pidetään varmastikin takana. Kummallakaan puolella palloa ei ole varaa herpaantua ja ottelu on pelattava alusta loppuun täysillä. Pitkissä vierasotteluissa erityisesti alut ovat usein tahmeita ja siihen onkin syytä keksiä oikeanlainen herätyskeino, jotta vastustaja ei pääse liian helpolla.

Tähänkään otteluun Sun City ei saa parasta mahdollista kokoonpanoa kun erityisesti hyökkäyksestä puuttuu monta pelaajaa. Poissa ovat Tom Lastunen(RB), Toffe Biström (RB), Christoffer Lindberg (WR), Mikael Björqvist (WR), Jon Lundström (OL), Ville Väänänen (OL). Tämä tarkoittaa sitä että puolustuksen puolelta tarvitaan apuja myös hyökkäykseen. Puolustuksestakin puuttuu Jussi Pekkarinen (DL), Aki Ahola (DL), Robert Lassfolk (DL), Rasmus Mäkelä (DB) sekä Joel Sundström (DB). Poissaoloista huolimatta matkaan lähtee taistelutahtoinen ja nälkäinen joukkue. Kauden tavoitteena on ollut paikka finaalissa ja nyt se olisi tarjottimella välieräottelussa Mikkelissä Urpolan tekonurmella, jonka kickoff suoritetaan klo 14:00.

Lue myös liiton ennakko:
http://www.sajl.fi/?x167512=4186500

Tapahtuma facebookissa:
https://www.facebook.com/events/1023438237668889/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti