13.7.2015

Tappiosta huolimatta hyvää taistelua

Steelers-Sun City 48-6 (27-0)

Lauantainen vierasottelu Kuopiossa ei todellakaan ollut sieltä helpommasta päästä. Sun City lähti nimittäin matkaan vain 20 pelaajan ryhmällä, ja varsinkin puolustus oli suhteellisen vajaamiehinen. Normaalista avauskokoonpanosta kun puuttui peräti kuusi miestä.

Tästä huolimatta matkaan lähteneille pitää nostaa hattua, sillä taistelutahtoa oli senkin edestä. Varsinkin avausjaksolla hyökkäyspeli rullasi melkeinpä paremmin kuin kauden avausottelussa Hangossa samaa vastustajaa vastaan.

Pelinrakentajana ensiesiintymisensä teki laiturin tontilla yleensä viihtyvä Christoffer Lindberg, jota ei ainakaan rohkeuden puutteesta voi syyttää. Pallo lensi muutamaan otteeseen oikein mallikkaasti, vaikka tilille napsahtikin yksi syötönkatko hieman epäonnistuneen snapin jälkeisessä tilanteessa.

Laiturien vakioporukasta mukana oli vain yksi, eli Eddie Lindbom. Toisella laidalla viilettivät muun muassa puolustuspäästä tutut Wiljami Kaartinen ja Rasmus Mäkelä, ja nähtiinpä ottelussa tight endinä pelanneelta Robert Hotaseltakin yksi näyttävä koppi kentän keskustassa.

Kuopiolaiset olivat kuitenkin kaiken kaikkiaan liian liukkaita Sun Citylle tällä(kin) kertaa. Joukkue heitti ensimmäisen, neljännen ja viimeisen touchdownin, palautti toisen lentopotkusta maaliin eikä jättänyt tarjottuja tilaisuuksia hyödyntämättä. Kolme touchdownia juostiin perille. Tino Ndongo oli jälleen yhtenä kantona kaskessa, sillä punakoneen puolustus ei millään tahtonut pysyä hänen vauhdissaan mukana.


Richie Ikpah napsi mukavasti jaardeja Kuopiossa.
Kuva ECG-kotiottelusta/Stefan Österlund.

Sun Cityn ainoa pistesuoritus nähtiin kolmannella neljänneksellä, kun Richie Ikpahin 50 jaardin juoksu toi pallon Steelersien 15 jaardin linjalle. Toffe Biström juoksi kolme kertaa - ja sai tarvittavat jaardit punnerrettua. Lisäpistepotku sen sijaan epäonnistui, mutta tässä vaiheessa taululla komeilivatkin jo lukemat 42-6

Sun Cityn hyvin taistelleesta porukasta Be the Hammer -palkinnon sai Tom Lastunen, Steelersin raati puolestaan palkitsi Sun Cityn parhaana ottelussa 161 jaardia edenneen Richie Ikpahin.

Sarjataulukko SAJL:n sivuilla
Yle Västnylandin otteluraportti
Västra Nylandin otteluraportti
Jari Turusen kuvia ottelusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti