18.7.2015

Bouncersin suoritusvarmuus ratkaisi voiton


Sun City ei ennakkokaavailuista huolimatta pystynyt lunastamaan odotuksia runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Mikkelin Bouncersia vastaan Rukki Areenalla. Sateen aiheuttama liukkaus toki teki oman kepposensa kotijoukkueelle kun aloitussyötöt lentelivät ajoittain sinne tänne. Mutta keliä ei missään nimessä voi syyttää, sillä se oli täsmälleen sama molemmille joukkueille. Hankolaisjoukkue yksinkertaisesti kaatui omiin virheisiinsä, joita tuli ottelussa aivan liikaa.

Miehet maassa ja pallo irti. Tätä nähtiin liikaa. Kuva: Mikael Heinrichs.

Ottelu alkoi Bouncersin varsinaisella rynnistyksellä, sillä joukkue rynni omalta kolmeltakympiltään aina maaliin asti vuoron perään juoksemalla ja syöttämällä. Keskushyökkääjä Ilkka Jämsä (28 juoksua, 200 jaardia) esittäytyi jo tässä hyökkäysvuorossa hankolaisyleisölle, vaikka Janne Tissari juoksikin pallon perille yhdestä jaardista. Samalla pelinrakentaja Henri Heiskanen (11/17, 140 jaardia, 2 TD, 1 INT) väläytti vaarallisuuttaan punakoneen puolustukselle. Lisäpiste potkaistiin varmasti haarukkaan Olli Karhun toimesta.

Sun Cityn ensimmäinen hyökkäysvuorosta ei juurikaan jäänyt lapsille kertomista. Touchbackin jälkeen kahdeltakympiltä lähteneen vuoron saldoksi jäi kolme miinusjaardia ja ainoana onnistumisena Joakim Backmanin peräti 61 jaardin lentopotku joka pysähtyi Bouncersin 22 jaardin linjalle.

Seuraavalla vuorolla Bouncers sai kerran uudet yritykset, mutta Lauri Olsbo (7 soolotaklausta-4 avustettua) ja Matias Söderblom (4-2) pysäyttivät tällä kertaa Jämsän ja pakottivat vieraat lentopotkuun, joka ei ollut läheskään yhtä onnistunut (33 jaardia). Sun City sai pallon itselleen omalla 29 jaardin linjalla, eli voitti käytännössä 12 jaardin verran kenttäasemaa vuorojen välissä (viimeistään tässä kohtaa lukijat huomannevat että pienistäkin iloista on otettava kaikki irti tällä kertaa).

Toffe Biström juoksi kotijoukkueelle yhdet uudet yritykset ennen kuin sentteri Wille Niemen ja pelinrakentaja Joakim Lindholmin vaikeudet aloitussyötön kanssa alkoivat näkyä. Muutaman virheen jälkeen Backman joutui jälleen potkaisemaan pallon vastustajalle lähes puolesta kentästä, mutta vain 18 jaardin korkea leija oli pieni pettymys.

Seuraava draivi oli jälleen yhtä vakuuttava Bouncersilta kuin ensimmäinenkin. Kahdet uudet yritykset ja loppuun 32 jaardin syöttö Heiskaselta Jesse Hakalalle ja taululle 0-13. Karhun monosta vielä päälle 0-14.

Bouncersin hyökkäyspeli oli monipuolista ja heitotkin osuivat kohdalle.
Kuva: Mikael Heinrichs.

Sitä seuranneesta aloituspotkusta alkanut hyökkäysvuoro oli ehkä Sun Cityn aneemisin koko iltapäivänä. Huono snäppi ja viisi jaardia pakkia, paniikkiheitto josta olisi voinut tuomita intentional groundingin QB Lindholmille ja syötönyritys joka oli päättyä syötönkatkoon. Lentopotkunkin vieraiden Heikki Vänttinen palautti Sun Cityn omalle 32 jaardin linjalle.

Kotijoukkueen onneksi pelinrakentaja Heiskaselle osui juuri tähän kohtaan yksi niistä harvoista heikoista hetkistä, kun syöttö hieman karkasi ja Backman pääsi väliin. Kasikasi palautti pallon jo toista kertaa tällä kaudella maaliin asti, jaardeja kertyi noin 82. Mikael Kangaksen lisäpistepotkun Mikko Kotilainen kuitenkin blokkasi päästessään suoraan linjasta läpi, joten tilanteeksi jäi 6-14.

Bouncers pääsi vielä kerran hyökkäämään avausjaksolla, napsien parit uudet yritykset. Kun vauhti kuitenkin tyrehtyi omalla 46 jaardin viivalla Wiljami Kaartisen taklaukseen, nähtiin taas upea lentopotku. Olli Karhu monotti pallon vierien aina Sun Cityn kolmen jaardin linjalle, josta kotijoukkue lähti kirimään selkä ns. seinää vastaan.

Aivan toisen neljänneksen loppuun Sun City ja Lindholm (6-63) näyttivät aika ajoin saavan pelin kulkemaan, sillä Lindholmhan on tunnetusti ns. broken playn mestari. Kun hän lähtee juoksemaan, häntä ei kovin moni pysäytä tällä tasolla. Pari hyvää siivua nähtiinkin, mutta aika loppui kesken kun palloa ei saatu riittävän nopeasti toiselle kenttäpuoliskolle. Taukolukemat 6-14.

Toisen puoliajan alkuun Sun City sai pallon, mutta jälleen kerran huono aloitussyöttö vei joukkuetta parikymmentä jaardia takapakkia. Kolmas ja 29 ei kuulosta kovinkaan hyvältä lähtökohdalta kiriin, eikä sitä ollutkaan. Lentopotkuun saatiin kuitenkin pientä plussaa, kun Bouncersin pelaajaa rangaistiin vielä selkään taklaamisesta potkun jälkeen. Mutta se oli laiha lohtu.

Jämsä avasi 37 jaardin juoksulla, jossa Olsbo todennäköisesti lähes viimeisenä miehenä pelasti touchdownin. Tämä Bouncersin hyökkäys tyssäsikin epäonnistuneeseen noin 33 jaardin kenttäpotkumaaliyritykseen, ja Sun Cityn etsikkoaika alkoi.

Kiinnipitämisrangaistuksesta huolimatta pallo liikkui eteenpäin mukavasti Tom Lastusen (4-40), Richie Ikpahin (4-26) ja Toffe Biströmin (9-29) toimesta. Kolmannen neljänneksen lopulla Ikpah kuitenkin liukastui kohtalokkaasti mikkeliläisten 11 jaardin linjalta lähteneessä yrityksessä, ja sai seitsemän jaardia takkiin. Vaikka hän itse korjasi tilanteen 15 jaardin juoksulla, yritykset loppuivat kesken. Biströmin juoksu neljännellä yrityksellä toi nollat ja pallo siirtyi Bouncersille. Tämä olikin käytännössä ottelun kulminaatiopiste, sillä tästä ei kotijoukkue enää noussut.

Bouncers sen sijaan lähti omalta yhden jaardin linjalta rynnimään kohti toista päätyä. 11 peliä, rutosti aikaa ja 99 jaardia myöhemmin pallo oli jälleen maalissa. Neljännellä yrityksellä Sun Cityn 29 jaardin linjalta Heiskanen nimittäin viskasi pallon täysin avoimelle Vänttiselle ja taululle 6-20. Lisäpiste oli pelkkää kosmetiikkaa, Sun City oli lyöty joukkue.

Viimeinen kiriyritys tyssäsi Lindholmin heittämään syötönkatkoon, jossa Vänttinen otti kopin.

Ottelun parhaina palkittiin Sun Cityn Joakim Backman ja Bouncersin Ilkka Jämsä. Yhtä hyvin olisi voitu palkita myös kotijoukkueen Lauri Olsbo ja vierailta vaikkapa QB Heiskanen, DB/WR Vänttinen tai puolustuksen monitoimimies Samuli Karhunen.

Tappion myötä Sun Cityn saldo näyttää kahta voittoa ja neljää tappiota. Joukkueella on pelaamatta vielä kaksi vierasottelua elokuussa, Raisiossa Oakmenia vastaan ja Helsingissä ECG:tä vastaan. Voittamalla molemmat ottelut Sun Cityn saldo olisi 4-4, mikä todennäköisimmin jää myös ECG:n ja Bouncersien saldoksi runkosarjan osalta. Näin ollen sijat 2.-4. ratkaistaisiin korkeamman matematiikan mukaisesti, keskinäisten otteluiden voittoprosentin mukaan. Sarjan kakkonen ja kolmonen pelaavat välierän sarjassa  paremmin sijoittuneen kotikentällä. Kuopion Steelers on jo varma finalisti ja saa Rautamaljaan myös kotiedun.

Sun City - Bouncers 6–21 (0–7, 6–7, 0–0, 0–7)

0-7 Janne Tissari, 1 jaardin juoksu (Olli Karhu XP)
0-14 Jesse Hakala 32 jaardin kiinniotto (Karhu XP)
6-14 Joakim Backman, 92 jaardin syötönkatkon palautus (Mikael Kangas epäonnistunut XP)
6-21 Heikki Vänttinen, 29 jaardin kiinniotto (Karhu XP)

Sarjataulukko SAJL:n sivuilla
Västra Nylandin juttu
Hangonlehden juttu
Yle Västnylandin juttu

-MH-

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti