13.6.2015

Vaikeuksien kautta vakuuttavaan voittoon

Sun City otti kauden avausvoiton näytöstyyliin Raision Oakmenia vastaan, vaikka ottelu alkoikin kotijoukkueen kannalta nihkeästi. Joakim Lindholm teki paluun pelinrakentajan tontille ja oli ottelun ehdoton hahmo. Hän juoksi itse kaksi pitkää touchdownia ja heitti tulokaslaituri Eddie Lindbomille kolme touchdownin arvoista koppia.

Sun Cityn kaksi edellistä ottelua aloittavan pelinrakentajana pelannut Mikael Björkqvist oli työesteiden johdosta joutunut olemaan poissa harjoituksista, ja tästä johtuen päävalmentaja Tony Andersson teki torstain treenien alla päätöksen peluuttaa Lindholmia aloittavana QB:na Oakmenia vastaan. Jatkotilanne on kuitenkin täysin avoin, ECG-ottelun aloittavaa pelinrakentajaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

Ottelu oli monella tavalla outo ja ihmeellinen, varsinkin jos sitä tarkastelee tilastojen (vale, emävale, tilasto) valossa. Sun City saavutti ottelussa ainoastaan kahdet uudet yritykset (ensimmäiset uudet yritykset kotijoukkueelle nähtiin kolmannen neljänneksen puolenvälin paikkeilla) kun Oakmenin tilille napsahti peräti 15 uutta yritystä. Tästä huolimatta Sun City ei joutunut ottelussa kertaakaan turvautumaan lentopotkuun – vaan hyökkäysvuorot päätettiin yleensä pistesuorituksiin. Ensimmäisellä puoliajalla Sun Cityllä oli pallo hyppysissään neljästi – saldona yksi oma maali ja kolme touchdownia.

Oakmen aloitti ottelun todella vahvasti saatuaan pallon avauspotkun jälkeen. Kymmenen peliä ja TD. Joukkueen keskushyökkääjäkaksikko Manuel SeinAri Silvennoinen napsivat jaardeja hyvin blokanneen hyökkäyksen linjan takaa, eikä Sun Cityn puolustuksen linja ollut alussa terävimmillään. Paluun polvivaivojen jälkeen tehnyt Teemu Mattsson myönsikin ottelun jälkeen että varsinkin ottelun alku oli hänelle tahmea ja hankala.

Sun Cityn ensimmäinen hyökkäysvuoro alkoi lähes katastrofaalisesti, kun sentteri Wille Niemen ja Lindholmin välinen snäppi leijaili QB:n pään yli aina maalialueelle. Pitkällisen kaivamisen jälkeen päätuomari laittoi kädet yhteen päänsä yläpuolelle oman maalin merkiksi, mikä oli Sun Citylle onni onnettomuudessa. Kaksi pistettä pakkia on aina parempi kuin kuusi, vaikka joutuukin luopumaan pallosta.

Oakmenin seuraava draivi oli niin ikään pitkä, mutta päättyi epäonnistuneeseen 43 jaardin kenttäpotkumaaliyritykseen ja pallo vaihtoi omistajaa. Tässä kohtaa Lindholm hämää handoffin Richie Ikpahille ja lähtee rullaamaan kohti vastustajan maalia. Kolme epäonnistunutta taklausta ja 75 jaardia myöhemmin Sun City on avannut pistetilinsä, kiitos vikkelien kinttujen ja loistavien blokkien. Tosin Joakim Backmanin lisäpistepotku seilaa ilmeisesti oikealta ohi, joten tilanne on tässä kohtaa 6–9 Oakmenille.

Kahdeksan peliä myöhemmin Oakmenin juoksupainotteinen hyökkäys pääsee taas pisteiden makuun. Tällä kertaa Silvennoinen juoksee viimeiset tuumat ja pelinrakentaja Teemu Thorström heittää päälle kahden pisteen syötön Tuomo Heinoselle, tilanne 6–17 ja lisää harmaita hiuksia kotijoukkueen kannattajille. Tosin Oakmenin pistesuoritukset ottelussa jäivätkin sitten tähän.

Touchdownia seuranneen aloituspotkun koppaa nimittäin kiinni Sun Cityn numero 40 Joel Sundström, joka palauttaa potkun 40 jaardia aina Oakmenin omalle 40 jaardin viivalle. Snäppi ja pallo Ikpahille, 40 jaardia ja TD. Mitä sitä turhaan hieromaan palloa, kun voi tehdä pisteitäkin. Touchdownia seuranneen lisäpisteyrityksen Lindholm juoksee sisään Ikpahin hyvän blokin saattelemana, tilanne 14–17.

Ottelussa aloituspotkuja upeasti aivan maaliviivan tuntumaan tiputellut Mikael Kangas pakotti Oakmenin jälleen aloittamaan oman kahdenkympin sisältä seuraavan hyökkäysvuoronsa, josta tuli ottelun pisin – ja jossa nähtiin samalla oikeastaan ottelun lopullinen ratkaisukin. Oakmen oli jo kertaalleen luopumassa pallosta lentopotkulla, mutta tuomarin lipun lennettyä potkaisijan estämisestä vieraat pääsivät jatkamaan hyökkäysvuoroaan. Thorström heitti muutaman pitkän siivun juoksujen lomassa, ja innostui ehkä liikaakin. Pitkä heittoyritys Sun Cityn kolmenkympin paikkeilta napsahti nimittäin suoraan Backmanin hyppysiin Sun Cityn maaliviivan läheisyydessä. Syötönkatko ja 98 jaardin palautus upeiden blokien saattelemana oli lopulta se suoritus joka taisi katkaista kamelin – tai siis tammimiesten – selän. Lindholm juoksi vielä päälle kaksi pinnaa ja tilanteeksi 22–17 aivan ensimmäisen puoliajan lopussa.

Toinen puolisko olikin sitten totaalisesti yhtä maalia. Sun City sai pallon aloituspotkusta ja esitti ensin ottelun ensimmäiset pelit ilman pistesuorituksia, kunnes kolmas ja viisi omalta 33 jaardin linjalta toi jälleen lisäpisteitä. Lindholm kipitti 67 jaardia pohjiin asti ja Backman sai potkun osumaan haarukkaan, 29–17.

Juoksushow'n jälkeen nähtiin ilmashow, kun Lindholm alkoi syötöillään löytämään Eddie Lindbomin. Kolmannella neljänneksellä nähtiin vielä yksi TD (Lindbomin 26 jaardin koppi) ja melkein kolmaskin. Tosin Björkqvist joutui odottamaan neljänneksen vaihtumista ennen jaardin pinkaisuaan maaliin (43–17).

Marko Heikkisen syötönkatkosta rokotettiin heti Lindbomin iltapäivän toisella TD:llä, tällä kertaa 29 jaardin kopin päätteeksi (50–17). Kolmas Lindbomin koppi olikin sitten päivän komein. Jaardeja kertyi 86, joista suurin osa kopin jälkeen.

– Oli todella hienoa nähdä ettei usko mennyt jätkiltä vaikka alku oli vaikea. Tästä on hyvä jatkaa, mutta rehvasteluun ei ole varaa. ECG-otteluun lähdemme vieläkin paremmin valmistautuneina, totesi päävalmentaja Andersson ottelun jälkeen.

Sun Cityllä oli koko ottelussa 14 hyökkäyssnäppiä, Oakmen otti 15 kertaa uudet ensimmäiset yritykset. Kuka taas väittikään että pallonhallinta on jenkkifutiksessa kaiken a ja o? Todella paljon urakoinut puolustus ansaitsee ottelusta ison hatunnoston, sillä he jaksoivat painaa niska limassa töitä läpi ottelun. Tukimiehet Jockum Törnqvist (6 soolotaklausta, 2 avustusta) ja Matias Söderblom (6-1) olivat tikissä, kuten Oscar Berndtsson (3-3) linjassa. Per-Eric Salo (3-0 ja peitetty rähmäys) voi myös olla tyytyväinen omaan iltapäiväpuhteeseensa.

Sun City - Oakmen 58-17 (6-9, 16-8, 15-0, 21-0)
Q1:
0-7 Manuel Sein, 2 jaardin juoksu (Otto Tikkanen XP)
0-9 Sun City oma maali
6-9 Joakim Lindholm, 75 jaardin juoksu (Joakim Backman epäonnistunut XP)

Q2:
6-17 Ari Silvennoinen, 1 jaardin juoksu (Tuomo Heinonen 2XP kiinniotto)
14-17 Richie Ikpah, 40 jaardin juoksu (Lindholm 2XP juoksu)
22-17 Backman, 98 jaardin syötönkatkon palautus (Lindholm 2XP juoksu)

Q3:
29-17 Lindholm, 67 jaardin juoksu (Backman XP)
37-17 Eddie Lindbom, 26 jaardin kiinniotto (Backman 2XP juoksu)

Q4:
44-17 Mikael Björkqvist, 1 jaardin juoksu (Backman XP)
52-17 Lindbom, 29 jaardin kiinniotto (Lindholm 2XP juoksu)
58-17 Lindbom, 86 jaardin kiinniotto (epäonnistunut 2XP-yritys)

Ottelun parhaina palkittiin:
Sun City: Joakim Lindholm (145 juoksujaardia + 2 TD, 141 syöttöjaardia + 3 TD, 3 x 2pt XP).
Oakmen: Ari Silvennoinen (102 juoksujaardia + 1 TD).

Yleisöä: 103.

-MH-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti