2.3.2015

Facemaskin takaa: Teemu Mattsson

iBlock oli Teemun idea vuonna 2011
Haastatteluvuorossa tällä kertaa niin ikään paluuta tekevä Teemu Mattsson, joka oli tärkeä palanen kauden 2011 tulokasjoukkuetta. Työkiireet ja elämä Espoon betonin keskellä pisti Teemun jefu-uran katkolle hetkeksi, mutta nyt koko perhe on muuttanut takaisin Hankoon vastavalmistuneeseen rantakartanoon. Teemun paluu Sun Cityn vahvuuteen on hienoa asia tulevaa kautta ajatellen ja alla miehen tuoreita mietteitä hänen omalla äidinkielellään.

Comeback säsong kan man ju säga,vad är tankarna?
Comeback kan man ju egentligen prata om först sen när man har spelat den första riktiga downen. Än så länge har jag ju bara varit med och tränat lite. Men det känns bra, rostig är man ju ännu men det blir väl bättre. Jag har väntat länge på det här! :)

Du har nu tränat med laget en stund,vad tycker du om läget i laget ?
Jag tycker läget verkar vara lugnt. Träningarna är välorganiserade och det känns som att både spelarna och tränarna har en bra uppfattning om vad som behövs göras och fokus ligger på de rätta sakerna.

Har SC gått framåt som förening under dessa år du ej spelat (både på plan och utanför)?
I synnerhet linjeträningarna har varit superbra, mycket cred åt Coach Schoultz för dem! Precis såna drillar som man behöver nöta för att bli en bättre linjeman. Jag tycker också det har varit bra att köra DL och OL skillt då teknikerna ändå är mycket olika.

Mål för säsongen 2015,både personliga o vad du förväntar dig av laget
Både spelarna och tränarna har utvecklats massor sedan jag var med senast. Kommunikationen mellan spelarna och spelarna och tränarna är på en helt annan nivå eftersom man nu så att säga "pratar samma språk" och spelarna har blivit så erfarna att de verkligen kan komma med egna synpunkter på hur man kunde göra i vissa lägen om det inte riktigt löper som planerat.
Utanför planen har jag svårt att säga något om eftersom jag inte har så bra koll på det.

För egen del är målet först och främst att utvecklas som spelare och ta en plats i laget.

#75 oli Teemun pelinro vuonna 2011
Av oss som ett lag förväntar jag mig att vi gör det vi kan för att ge oss de bästa möjligheterna i varje match så att vi efter säsongen inte behöver se tillbaka och tänka att vi lämnade någonting ogjort bara för att vi inte "orkade". Men som med all idrott är ju målet framförallt att ha så roligt som möjligt.

Din spelplats?
DE är den position där jag trivs bäst. Men jag brukar tänka som så att jag spelar där coacharna vill att jag ska spela. Matte lobbar ju hårt varje träning för att jag ska flytta till MLB så man får se vad det blir innan sommaren är slut.

Vad tycker du om Sc minicamp veckosluten I eif hallen under vintern?
Jag har bara varit med om ett miniläger ännu med det var verkligen bra. Det är bra att nu och då ta på skyddena och prova de tekniker vi tränar på de vanliga träningarna.

Varför ska man komma o se på sc matcher I sommar?
Vad kan vara roligare än att komma till Rukki en solig sommardag och kika när stora pojkar "kramas"? Har man riktigt tur kanske man får en grillkorv och en pilsner i pausen också...

Bonus fråga J : vad händer på sc bastukvällar?
Bastukvällar är som Las Vegas: Det som händer på bastukvällarna stannar på bastukvällarna ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti