16.2.2015

Terveisiä sikariportaasta: Puheenjohtaja Robert Hotasen haastattelu

#77 Robert Hotanen, Sun City PJ
Vuosi vaihtui jo hetki sitten ja sitä myötä myös puheenjohtaja. Millä mielellä otit puheenjohtajan nuijan vastaan Matias Öblomilta, joka johti seuraa viimeiset kolme kautta ?

Kyllä hyvin nöyrin mielin on nuija otettu vastaan. Matias teki hallitusten kanssa aivan mahtavaa työtä. Sitä työtä tehtiin niin Sun Cityn kuin koko Suomen Amerikkalaisen jalkapalloilun eteen. Isot saappaat on täytettävänä. Toisaalta Matias loi hyvän ja vankan pohjan seuralle, ja jätti hyvät työkalut. Eli ei paljon parempaa lähtökohtaa voisi uudella puheenjohtajalla olla. Haluaisinkin tässä vaiheessa lähettää ison kiitoksen Matiakselle ja kaikille niille jotka olivat hänen aikakaudellaan vaikuttamassa Sun Cityssä.

Olit ensin starttaamassa toimintaa vuonna 2010 ja muutit tulokaskauden jälkeen ulkomaille. Mikä on suurin muutos tänä päivän verrattuna siihen kun lähdit reissuun?

Suurin ero on joukkueen tieto taito lajista. Samoin miten koko organisaatio toimii. Ei ole enää yhden miehen varassa. Vielä saisi olla enemmän vastuun ottajia mutta hyvä pohja on organisaatiossa.

Mitkä ovat mielestäsi Sun Cityn parhaat vahvuudet seurana?

Joukkue henki niin kentällä kuin myös kentän ulkopuolella.

Aktiivien hakeminen esim. hallitustyöhön tuntuu olevan vaikeaa nykyaikana. Millä teeseillä saadaan uusia aktiivisia mukaan toimintaan?

Täytyisi saada ymmärrystä siitä mitä Sun Cityn hallituksessa tehdään. Tehtävät ovat todella hyvin jaettu. Tavoitteena on että käytetään hallitus jäsenten vahvuuksia. Ja että kenellekään ei tule liikaa tehtäviä.

Joulukuun tryoutit eivät olleet vastaava yleisömenestys kuin aikaisempina vuosina. Mistä luulet että tämä johtui?

Olemme jo saanet jykevän jalansijan Hankolaiseen urheiluun. Emme ole enää mikään uusi juttu tässä kaupungissa. Joten uutuuden viehätys on lähtenyt. Hanko ei ole niin iso kaupunki joten uskon myös että 90% aikuista jotka ovat halunneet kokeilla lajia ovat käyneet kokeilemassa. Uudet harrastajat täytyy löytää nuoremmista ja muista kaupungeista.

Sun City juniors syksyllä 2011
Sun Cityllä on ollut tavoitteena juniorijoukkueen perustaminen jokaisena kautena. Homma lähti mukavasti käyntiin vuonna 2011 mutta lässähti nopeasti kun ikähaitari oli liian leveä. Miten näet junnuasiat PJ:n tontilta katsottuna. Mitä pitäisi tehdä jotta saisi jälleen tuulta alleen?

Onhan se hyvin ikävää että meillä ei ole junioritoimintaa. Itse luulen että oikea tapa lähestyä tätä toimintaa on lippupallon kautta. Ja pitää myös löytää henkilö joka on sitoutunut junioritoimintaan.

Moni on heittänyt "väitteen" että naisten joukkue saattaisi olla helpompi saada kasaan kuin junnujoukkue. Mitä mieltä olet asiasta?

Olen täysin samaa mieltä tuon väitteen kanssa. Suomessa on naisten jenkkifutis todella kovassa kasvussa. Myös meillä Sun Cityssä on tavoitteena käynnistää naisten joukkue lähiaikoina.

Viime kaudella yleisömäärissä oli aikamoinen pudotus. 150 henkeä lienee realistinen katsojakeskiarvo mutta tähänkään ei päästy kaikissa otteluissa. Millä tavalla saadaan porukka takaisin katsomoon ensi kaudella?

Siinä on iso haaste koko organisaatiolle. Kesällä on paljon muita tapahtumia joiden kanssa kilpaillaan. Vuonna 2011 työstettiin materiaali minkä avulla lajista ei tietoinen pystyi helpommin seuraamaan otteluita. Jotain siihen suuntaan tuodaan takaisin myös tällä kaudella.

Sun Cityn kehityskäyrä on ollut jyrkässä nousussa. Siitä osoituksena viime kauden finaalipaikka. Mitkä ovat mielestäni tärkeimmät "syyt" tähän?

On tehty omalla tyylillä töitä. Siitä on tullut paljon positiivista palautetta. Pelaajat tykkäävät pelata Sun Cityssä. Perus runko on pysynyt pelaajien osalta samana ja se runko on kehittynyt joka vuosi. Ja jokainen pelaaja joka on tullut vuoden 2011 jälkeen joukkueeseen on ollut vahvistus, tai heistä on kehitetty vahvistus joukkueelle. Sun Cityllä on ollut myös todella hyvät valmentajat joka vuosi.

Ketkä ovat mielestäsi Sun Cityn TOP 5 pelaajat jos saat valita kaikista SC joukkueista 1986 alkaen?

Tää on paha kysymys. En valitettavasti tunne tai muista pelaajia tuolta ajanjaksolta 1986-1995

1.      Marko Heikkinen: Ikinuori taistelija. Johtaa joukkuetta esimerkillä kentällä.

2.      Sebastian Berndtson. Noussut neljässä vuodessa ”nollasta” Vaahteraliigaan, vaikeimmalla pelipaikalla mitä lajista löytyy.

3.      Juha Pekkarinen: On ollut alusta asti mukana… ja on vieläkin

4.      Tom Lastunen: Aivan uskomaton työhevonen vuodesta toiseen.

5.      Joakim Lindholm: Huikea urheilija joka voisi myös halutessaan pelata vaahteraliigassa

1 kommentti:

  1. Hyvä Hotanen. Hieno juttu.

    Yks fakta tohon junnuasiaan. Lippupallo toimii kouluissa mut ei junnutoiminnassa enää. Junnut haluaa pelata kamoilla ja homma pitää aloittaa noista alle 11 vuotiaista. Niitä tarvii vähemmän ja niillä on kaikki pelikirjoista lähtien valmiina. Sieltä se alkaa. Tsemppiä kauteen ja junnutoimintaan.

    VastaaPoista