24.2.2015

Facemaskin takaa: #24 Matias Söderblom

#24 Matias Söderblom
Haastatteluvuorossa tällä kertaa Matias Söderblom, joka on vihdoinkin tekemässä paluuta kentille. Kaksi viimeistä kautta on mennyt loukkaantuneena sekä ulkomaankomennuksella. Matias on kuitenkin ollut joukkueessa mukana koko sen olemassaolon ajan ja kuuluu nk. isojen profiilien joukkoon, joka auttaa myös valmennuksessa. Moni katsoja muistaa Matiaksen runningbackin paikalta, mutta nykyään tämä joukkueen kovakuntoisin urheilija vaikuttaa puolustuksen puolella.

1. Comeback säsong kan man ju säga,vad är tankarna?
Under dom senaste två åren har tränarstaben gjort ett otroligt jobb. Säsongen 2013 som jag fick se från sidolinjen pga kosrsbandsskadan kunde man se att laget fick en ny växel. Det kom en tydligare målmedvetenhet. Denna målmedvetenenhet fortsatte att utvecklas 2014. Man har också fått spelarna att utvecklas på en individuell nivå. Så efter att Sun City gjort två bra säsonger medan jag varit borta hoppas jag bara att jag kan fortfarande ge något åt laget.

2. Du har nu tränat med laget en stund,vad tycker du om läget i laget ?
Spelarstommen är stabil och motivationen finns där. Alltid kunde det finnas lite mera folk, framför allt skulle det vara bra om vi fick flera unga att komma med i laget. Träningarna har blivit bättre än dom första åren och det märks hos spelarna i deras inställning. Och så förstås den otroliga lagandan som vi har måste man ju nämna. 


3. Har SC gått framåt som förening under dessa år du ej spelat (både på plan och utanför)?
Som jag tidigare nämde så på planen har det gjorts stora framsteg. Som förening gjör vi hela tiden små förbättringar. Styrelsen har alltid lärt sig av sina "misstag" och utvecklat verksamheten mot det bättre. Ett stor tack går till Matias Öblom gjorde ett fantastiskt jobb som ordförande.

4. Mål för säsongen 2015,både personliga o vad du förväntar dig av laget
Lagets mål är inte det minsta oklar. Vi går ut för att vinna serien. Själv vill jag göra mitt bästa i varje down som spelas och på det viset hjälpa laget att vinna, så inte har jag någo större personliga mål men nog skulle det vara riktigt roligt att få en sån där hammar-klistermärke på hjälmen...

5. Din spelplats?
Fråga Coachen ;)

6. Vad tycker du om Sc minicamp veckosluten I eif hallen under vintern?
Det är dom viktigaste träningarna vi har. Möjligheten att kunna spela med full kontakt ger ändå så mycket mer. På dessa träningar har dessutom ofta utomstående tränare med olika synvinklar och drills som piggar upp träningssäsongen. Dessutom har vi brukat bjuda in andra lag och det ger oss igen mera att kunna träna mot "främmande" spelara.

7. Varför ska man komma o se på sc matcher I sommar?
Monitoimimies Matte soittaa myös kitaraa
Våra hemma-matcher har fått bra feedback på nationell nivå så det säger sig själv. Och fast man inte riktigt känner till amerikansk fotboll så lönar det sig att komma. Grundreglerna lär man sig snabbt och så har vi dessutom en speaker som berättar vad som pågår, så man lär sig nog. Och till kännedom så min mamma som inte är insatt i sport så sa att det här är en gren där hon faktist hänger med och tycker ät intressant. Och på borta-matcherna är det alltid lika härligt att se rött i läktaren. Ett stort tack till supportrarna!
 Bonus fråga J : vad händer på sc bastukvällar?
Det är bara att komma med i laget så får man veta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti