2.10.2014

Wiljami Kaartinen jälleen U19 maajoukkueessa

Sun Cityn nuori mutta kokenut takakentän taituri Wiljami Kaartinen sain kutsun U19 maajoukkueen viime viikonlopun (27.-28.9) leirille Pajulahteen. U19 maajoukkueympyrät ovat Wiljamille jo tuttuja kun hän viime vuonna kävi vastaavat leirin läpi ja kävi pelaamassa tappiollisen EM-karsintaottelun Tanskassa. Tuolloin Kaartinen oli aikamoinen keltanokka ja peliaikaa ei paljon kertynyt. Nyt kuitenkin Wiljami on kaksi pelikautta kokeeneempana samassa tilanteessa hakemassa paikkaa joukkueesta, joka valmistautuu niinikään Tanskassa 15-17.10 pelattaviin PM-kisoihin.

Pajulahden leirin jälkeen U19 joukkueen päävalmentaja Petrus Penkki valitsi 45 pelaajan rosterin, jotka leireilevät vielä 11-12.10 Helsingissä ennen PM-kisoja. Listalta löytyy myös Wiljami Kaartisen nimi, joten Sun City ja koko Hanko saa olla ylpeitä syksyn toisesta maajoukkuepaikasta. Sebastian Berndtsson tekee maajoukkuedebyytinsä ensi lauantaina kun Suomen miesten maajoukkue kohtaa Ruotsin Sonera Stadionilla Helsingissä.

Wiljamin omien sanojen mukaan Pajulahden leiri meni huonosti kun hänet ensimmäiseksi komennettiin kulmapuolustajan paikalle (Wiljami on Sun Cityssä pelannut enemmän safetyä). Wiljamilla oli myös ongelmia pohkeidensa kanssa, joten hän ei ollut kovinkaan tyytyväinen leirillä antamiinsa näyttöihin. Ilmeisesti jalat kuitenkin toimivat sen verran hyvin että paikka joukkueeseen avautui.

U19 maajoukkueeseen osallistuminen vaatii myös rahallisia ponnistuksia pelaajalta itseltään. Leirit maksavat 100€ per viikonloppu ja PM-kisamatkan hinta on 450 €. Hinta on melko kova nuorille pelaajille ja toivottavasti seurat pystyvät tukemaan pelaajiaan maajoukkuetoiminnassa. Paikan saaminen joukkueessa ja peliajan saaminen ovat kaksi eri asiaa oli kyseessä mikä joukkue tahansa. Kysyttäessä Wiljamilta mahdollisuuksia päästä avauskokoonpanoon ei hän luonnollisesti vielä osannut kysymykseen vastata. Fakta lienee se että valmennusryhmän jo entuudestaan tuntemien pelaajien on huomattavasti helpompi saada peliaikaa kuin pelaajien, jotka eivät ole pelanneet junnusarjoissa tai pääkaupunkiseudun joukkueissa. Toivottavasti kuitenkin U19 joukkueen valmentajat ovat nähneet pari Sun Cityn peliä ja Wiljamin tositoimissa, jotta näytöt eivät olisi vain pari leirin varassa. Wiljami on tehnyt kovasti töitä ja kehittynyt pelaajana kokoajan ja hän ansaitsisi ehdottomasti enemmän peliaikaa kuin ensimmäisellä Tanskan reissullaan. Onnea Wiljamille maajoukkuepaikasta ja onnea koko U19-joukkueelle PM-kisoihin.

Maaottelut ensi vkl. liput lippupalvelusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti