20.9.2014

Sebastian Berndtssonin kausi jatkuu maajoukkueessa

Maajoukkueen 2:s QB Sebastian Berndtsson
Sun Cityn pelinrakentaja Sebastian Berndtsson on tehnyt uskomattoman paljon töihin jenkkifutiksen eteen tänä vuonna. Talvella aina iloinen ikiliikkuja pelasi Åbo Akademi 09ers yliopistoseuran riveissä ja keväällä hän oli opiskelijamaajoukkueen mukana MM-kisoissa Ruotsissa pelaamassa superkovia maita kuten Japania ja Meksikoa vastaan. Offseasonin aikana "Basti" harjoitteli Turku Trojansin sekä Sun Cityn riveissä ja farmipelaajastatuksella pelasi molemmissa joukkuessa täyden kauden läpi aina finaaliotteluihin asti. Vaahteraliigan finaali pelattiin viime lauantaina (13.9) ja Bendtsson luuli että kausi olisi jo paketissa. Toisin kuitenkin kävi kun hän sai keskiviikkona puhelun maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkiseltä, joka kutsui hänet maajoukkueleirille Pajulahteen, jossa maajoukkue valmistautuu 4.10 pelattavaan Ruotsi otteluun.

Sun City ja koko Hanko saavat siis olla ylpeä uudesta maajoukkue-edustajastaan. Berndtsson on satsannut tänä vuonna lähes kaiken jenkkifutikselle ja ehdottomasti ansaitsee tämän mahdollisuuden päästä haistelemaan maajoukkueen meininkiä. Sebastianin kehityskäyrä on ollut todella jyrkässä nousussa ja mikäli kehitys jatkuu vastaavalla tavalla ei ole epäilystäkään eikö hän vielä jokiu päivä olisi maajoukkueen aloittava pelinrakentaja.

Alla hieman Bastin fiiliksiä viime kaudesta sekä maajoukkuekutsusta:

Pitkä ja kova kausi takana. Pelasit Sun Cityn riveissä 12 ottelua ja ilmeisesti saman verran Turku Trojansissa. Sun Cityllä oli kahdet treenit viikossa ja Trojansilla varmaan vielä enemmän. Kerrotko minkälainen oli sinun jenkkifutiksen "normiviikko" viime kesänä.

Joo, ei voi sanoa etteikö kesällä olisi ollut tekemistä. Kyllä vain, 12 matsia molempien kanssa, tosin kaksi matsia jäi Trojansin kanssa väliin alkukaudesta kun Sun Cityllä oli samaan aikaan matsi. Mun normi viikko oli aika täynnä tekemistä, ma, ti, ke ja to harkat + matsit viikonloppuisin, ei tosin ollut joka viikonloppu kahta matsia ja kaksi kertaa viikossa ajettiin turkulaisten  SC pelaajien kanssa Hankoon harkkoihin, kesä meni nopeasti mutta se oli todellakin sen arvoista.

Mikä on suurin ero Sun Cityn ja Trojans harjoitusten välillä?

Isoimmat erot olivat, pelinopeus, tempo, tekninen osaaminen ja pelaajamäärä harkoissa. Muuten ei kyllä eronnut niinkään paljoa, samaa soikeata palloa molemmat joukkueet pyrkii saamaan maaliin. :)

Mitä mieltä olet jenkkipelinrakentajista vaahteraliigasta. Suomikuupat ovat kakkosena mutta tällä kaudella ei yksikään ollut aloittava. Kuinka vaikeaa on päästä aloittavaksi qb:ksi suomessa suomalaisena?

Onhan se tottakai joukkueen kannalta paras vaihtoehto tuoda jenkkipelaaja QBksi, taito, nopeus, pelinluku ja muut osaalueet ovat yleensä parempia kuin suomalaisilla ja ymmärtäähän sen jos jätkät on pelannu jefua syntymästään lähtien. Jos suomi qb haluaa olla aloittava vaahteraliigassa, aika vaikea kysymys.. :D Ainakin pitää olla itseluottamus ja tahto kohillaan, ja halu näyttää valmennukselle ja joukkueelle että pystyy pelaamaan vaahteraliigan tasoisessa liigassa, se ei todellakaan ole mitään helppoa ja vaatii paljon treeniä ja vielä enemmän treeniä, niin fyysisesti kuin henkisesti. :)

Miten itse näet kehittyneesi pelinrakentajana sekä jenkkifutispelaajana tällä kaudella?

Alkukaudesta huomasin kehityksen aika hyvin, se oli nousujohteista aika pitkäänkin, sitten huomasin myös sen että kun kroppa ei saanut kunnolla huilia niin se kehitys vähän niinkuin jäi sille tasolle, niin fyysinen kuin älyllinen pelitaso, oli niin paljon ajateltavaa ja harkkoja ja matseja että ei oikein keho pysynyt vauhdissa mukana. Mutta uskon kovasti että seuraavan kerran kun astun pelikentälle niin kehitys tulee näkymään. :)

Pelasit kahdessa finaalissa Rautamaljassa sekä Vaahteramaljasta. Molemmista tuli takkiin mutta
varmasti ikimuistoisia tapahtumia? Kerrotko hieman fiiliksiä näin jälkikäteen molemmista "bowleista":

Jep, toisin sanoen tupla-luuseri, ei vais. :D Joo, tuli takkiin molemmissa otteluissa, mutta niinkuin sanoit niin ne oli ikimuistoisia hetkiä, molemmissa oli se fiilis että on saavuttanut joukkueen kanssa jotain suurta, mikä on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista. Molemmat "bowlit" oli aivan uskomattomia kokemuksia, kovaa ja nopeeta jefua, juuri niinkuin sen olla pitää ja ottelut oli järjestetty hienolla tavalla, sellaisella että kun kentälle astu niin tuntui että on finaali ja että on iso peli kyseessä. :)

Nyt kauden jälkeen sait kutsun miesten maajoukkueeseen ja Ruotsi-otteluun. Aikamoinen päätös upealle kaudelle. Mitkä fiilikset ja odotukset maajoukkuekomennuksesta?

Joo, sain puhelun keskiviikkona maajoukkueen päävalmentajalta että jos olisin kiinnostunut lähtemään maajoukkueen harjoitusleirille pajulahteen, en kyllä epäröinyt hetkeäkään. Luulin minun kauteni olevan ohi jo vaahteramaljan jälkeen, mutta nyt jatkuu treenaaminen ja keskittyminen Suomi - Ruotsi maaottelu joka pelataan lokakuun 4:nä päivänä Helsingin Sonera Stadionilla. Fiilikset ovat aivan upeat, ja odotan valmistavaa leiriä kuin kuuta nousevaa, vielä on kolme viikkoa jenkkifutista jäljellä ennen kuin offseason alkaa, ja aijon ottaa siitä kaiken irti ja kehittyä vielä paremmaki pelaajaksi! :)

Kiitos Basti jälleen ajastasi ja onnea maajoukkueeseen.
Kiitos ja kiitos itsellesi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti