6.9.2014

Rautamalja Huskies - Sun City 35-8 (14-0)

Huskies oli Rautamaljan arvoinen joukkue!
Kuva: Susann Heikkinen 
Rautamalja oli numeroiden valossa Huskiesille "helppo nakki", mutta kenttätapahtumat olivat
kuitenkin tiukempia kuin numerot kertovat.

Ensimmäinen neljännes oli tarkkaa puolustamista sekä hermostunutta hyökkäämistä molemmilta joukkueilta. Sun Cityn hyökkäys eteni kertaalleen potkumaalietäisyydelle mutta yritys epäonnistui. Toisellä neljänneksellä alkoi tapahtumaan hieman enemmän ja ensimmäisenä maalinteossa oli Huskiesin Sin Thu joka nappasi neljännen yrityksen heittopelin kiinni maalialueella. Sun City oli äärimmäisen lähellä tasoitusta heti seuraavalla hyökkäysvuorolla mutta pallo oli pari senttiä liian kaukana Christoffer Lindbergin sormista hyvästä kurotuksesta huolimatta. Huskies teki vielä yhden maalin ovelalla wild-cat muodostelmalla, jossa pallon syötettiin suoraan runningback Janne Moisiolle ja hän juoksi kahden vahvan blokaajan avulla maaliin asti. Puoliaikatulos siis 14-0.

Puoliajan jälkeen saatiin hyökkäykselle loistava kenttäasema kun puolustus pakotti Huskiesin punttaamaan maalinsa tuntumasta. Hyökkäys pääsikin redzonen tuntumaan mutta yrityksen loppuivat ja uusia yritettiin saada hämäämällä kenttämaalia mutta tämä kikka jäi pari jaardin päähän. Pallo saatiin kuitenkin nopeasti takaisin kun Wiljami Kaartinen katkaisi Niclas Carpelanin pitkän heittoyrityksen. Tätä seuraava draivi olikin mielenkiintoinen kun Sun City aloitti vahvalla noin 30 jaardin juoksulla jonka tuomari kuitenkin palautti takaisin edelliseen lähtöpisteeseen. Tämän jälkeen kokeiltiin kikkapelia, jossa pallo päätyi takaisin pelinrakentaja Sebastian Berndtssonille flysweep ja reverse yhdistelmän jälkeen. Pitkän heiton kiinniotti Joakim Backman joka valitettavasti loukkaantui pahasti tilanteessa ja joutui jättämään pelin kesken. Huskies puolustus tukki kuitenkin etenemisen Sun Cityltä ja maalia ei saatu aikaiseksi.

Huskies sain viimeisen neljänneksen alkuun komea maalin kun Carpelan toimitti pallon Juhani Kähöselle. Sun City jatkoi kuitenkin vielä taisteluaan ja eteni noin 25 jaardin päähän maalista johon Huskies puolustus jälleen pysäytti etenemisen. Huskies hyökkäys iski heti perään maalin Juhani Kähösen kiinnioton avulla. Sun City ei vieläkään suostunut antautumaan vaan Marcus Von Schoultz oli puhkaista aloituspotkun palautuksessa koko kentän ja antoi Sun City hyökkäykselle kenttäaseman 30 jaardin päästä maalista. Tätä mahdollisuutta Sun City ei jättänyt käyttämättä vaan Sebastian Benrdtsson toimitti pallon Teo Talvialle ja maalitili saatii avattua. Lisäpisteet runnoi sisään kahden pisten arvoisesti Tom Lastunen. Niklas Carpelanin hyökkäysjoukkue kävi vielä antamassa viimeisen niitin kun Asko Mäntymäki vielä yhden maalin ja lopputulos 35-8 ja Hämeenlinnalaisten juhlat alkoivat.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin voittajajoukkueen pelinrakentaja Niclas Carpelan. Sun Cityn parhaan palkittiin niin-ikään pelinrakentaja Sebastian Berndtsson. Sun Cityn The Hammer palkinto annettiin valmennusjohdon toimesta Markku Heinäselle.

Epäselväksi ei jäänyt kenellekään että Huskies oli parempi joukkue ja ansaitsi voiton Rautamaljassa. Heidän puolustuksensa oli äärimmäisen kova erityisesti mitä lähemmäksi maalialuetta edettiin. Huskies hyökkäys käytti paikkansa tehokkaammin hyväkseen. Sun City pystyi kuitenkin antamaan paljon paremman vastuksen kuin aikaisemmissa kohtaamisissa, joten siinä mielessä voidaan olla tyytyväisiä joukkueen kehityksestä. Hopea ei missään tapauksessa ole häpeä ja joukkue saakin olla äärimmäisen tyytyväinen pitkä kauden tulokseen. Ensi vuonna hopea voidaan sitten lähteä kirkastamaan kirkkaamaksi. Mikä olisikaan mahtavampaa kuin tehdä se kotikentällä pelattavassa finaalissa?  

Q1
Sun City epäonnistui potkumaalissa
Q2
7-0 Sin Thu
14-0 Janne Moisio
Q3
Sun City interception Wiljami Kaartinen
Q4
21-0 Juhani Kähönen
27-0 Juhani Kähönen (xp epäonnistui)
27-6 Teo Talvia
27-8 Tom Lastunen (2 pt XP)
35-8 Asko Mäntymäki

Ottelusta muissa medioissa:
Yle Västnyland
http://svenska.yle.fi/artikel/2014/09/06/sun-city-fick-ge-sig-i-finalen

Huskiesin raportti ottelusta:
http://huskies.fi/?p=5021

Gridiron:
http://www.gridiron.fi/blog/2014/09/08/huskies-hakee-ensi-kaudeksi-ykkoseen/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti