4.9.2014

Rautamalja ennakko, Hämeenlinna Huskies - Sun City Hanko

Sun City saa vielä kerran pukea keltaiset paidat päälle
RAUTAMALJA IV kunniaksi
Sun City asetti ennen kauden alkua tavoitteekseen pääsyn kakkosdivarin finaaliotteluun Rautamaljaan. Tavoite oli realistinen koska viime kaudella joukkue pääsi välierävaiheeseen mutta silloin epäonnistuttiin Huskiesin kaatamisessa ja Hämeenlinna pääsi Rautamaljaan. II-divisioona oli tällä kaudella kovempi kuin koskaan ja Sun City pystyi parantamaan peliää koko sarjan ajan ja välieräottelu Kuopiossa osoitti että oikeat joukkueet etenivät finaaliin. Finaaliin pääsy on Sun Cityn historian ensimmäinen loppuottelu ja kävi finaalissa miten tahansa voi kauteen olla kokonaisuutena tyytyväinen. Mutta luonnollisesti nälkä kasvaa syödessä ja kermakakkukin on vielä koristelematta, Kukaan ei halua hävitä kauden viimeistä ottelua ja kannu halutaan Hankoon!

Runkosarjan voittanut Hämeenlinna on pelannut miltei virheettömän sarjan, ainoa miinusmerkintä on tappio Steelersille Kuopiossa viidennellä kierroksella 28.6. Sun City on pelannut loistavan kauden sisältäen 11 ottelua. Tappioita tuli kolmessa ottelussa, joista kaksi juuri Huskiesta vastaan suurinumeroisesti. Onneksi kuitenkin saadaan vielä yksi mahdollisuus antaa sarjan ennakkosuosikille kunnon ottelu.

Huskies on kaikissa mahdollisissa ennakkokaavailuissa päivänselvä ennakkosuosikki. Joukkueen rosteri on sarjan suurin ja suorastaan pursuaa entisiä divari- ja liigapelureita. Huskies on lyhyessä ajassa saanut ympärilleen hyvin toimivan organisaation, joka houkuttelee rinkiinsä pelureita myös muualta kuin Hämeenlinnasta. Underdog asema on Sun Citylle tuttu juttu ja sopii joukkueelle erinomaisesti. Oikeastaan miltei koko kauden ajan yleisö ja media-edustajat ovat veikanneet Sun Cityn häviämään suunnilleen jokaisen ottelussa, mutta joukkue on itse luottanut tekemiseensä ja osaamiseensa ja näyttänyt "asiantuntijoille" pitkää nenää. Kuopio ottelussa joukkueessa oli sellainen henki päällä ensimmäisellä puoliajalla jota ei ole ennen nähty. Onkin aivan päivänselvä juttu että samanlainen taistelutahto syttyy lauantaina Kaurialan Olympiastadionilla kun vastaan asettuu punapaitainen Huskies, jonka kanssa on todellakin "kana kynimättä".

Mainosjuliste By Huskies
Huskies on hyvä scouttaamaan vastustajiaan ja muutamaan peliään vastustajan mukaan. He varmastikin ovat katsoneet alkuviikon Steelersin kuvaamaa materiaalia välieräottelusta ja juonineet omia kuvioitaan uusiksi. Näin on luonnollisesti tehnyt myös Sun City ja tulee tekemään asioita hieman erilailla kuin edellisissä kohtaamisissa. Sun City puolustus osoitti Kuopiossa todellisen kovuutensa ja monesti onkin sanottu että puolustus voittaa mestaruuksia. Huskies puolustus on ollut kova koko kauden ajan ja odottettavissa onkin puolustusten taistelu. Toisaalta finaaliottelun voittaminen vaatii täydellisestä onnistumista molemmilla puolilla palloa sekä erityisesti erikoispeleissä.

Sun City saanee finaalin mukaan miltei koko joukkueensa. Tiedossa on muutama poissaolo kun Jakob Söderlund (DB) ja Thomas Sandell (OL) ovat matkoilla. Sun Cityn kovimmat pistenikkarit Tom Lastunen ja Joakim Lindholm ovat varmasti jälleen kerran erikoisvartioinnissa mutta ratkaisijoita riittää laajalla rintamalla. Mikael Björkqvist, Richard Ikpah sekä Mikael Kangas ovat myöskin tehneet paljon sekä jaardeja että pisteitä ja pystyvät ratkaisemaan otteluita varsinkin jos vastustuja jättää heille extratilaa keskittymällä ykköstykkien vartiointiin. Puolustuksessa koko kauden loistaneet Wiljami Kaartinen, Marcus Von Schoultz sekä Joakim Backman haluavat varmasti jälleen ryöstää palloja vastustajalta ja antaa sitä kautta hyökkäkselle hyviä kenttäasemia ja tehdä siinä ohessa hieman pisteitä.

Mikä on Rautamaljan kohtalo, matkaako se Friman Matkojen bussilla Hankoon vai jääkö se kotijoukkueen kainaloon? Se selviää lauantaina pelattavassa II-divisioona finaaliottelussa, RAUTAMALJA IV :ssä. Ottelu pelataan Hämeenlinnassa Kaurialan Olympiastadionilla 6.9 klo 16:00! Tule mukaan ja kannusta keltapaidat voittoon.

Rautamalja IV Promovideo By Huskies:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti