16.8.2014

Sun City - Rajaritarit 48-18 (14-12)

#17 Joakim Lindholm 3 TD, 216 yrds. What a comeback 
Runkosarjan viimeinen kotiottelu Rukki Arenalla ei ollut yleisömäärältä suuri urheilujuhla mutta pelin alun pikku sadekuuro siirsi kaikki reilut 70 katsojaa katetun lehterin alle ja tunnelma olikin heti tiivimpi ja punaisia kannustettiin mahtavasti. Vastustaja Rajaritarit Lappeenrannasta oli saapunut pienellä 13 miehen rosterilla pelipaikalle mutta pystyivät siitä huolimatta tarjoamaan kunnon vastuksen ottelussa joka toimi kenraaliharjoituksena semifinaalia varten. 

Ottelu alkoi kotijoukkueen aloituspotkulla ja Rajaritarien ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi rähmäykseen jonka peitti alleen Benjamin Rydgren (DE) ja Sun City sai heti ensimmäiseen hyökkäysvuoroon loistavan kenttäaseman. Pelirakentaja Sebastian Berndtsson löysikin maalialueelta Teo Talvian (WR) joka otti kopin maalialueen kulmassa. Joakim Backman potkaisi lisäpisteen sisään ja 7-0 tulos pysyi ensimmäisen loppun asti kun molemmat joukkueet etsivät tuloksetta vapaita väyliä puolustusten seinämistä. 


Rajaritarit aloittivat toisen neljänneksen noin 12 jaardin päästä, jonne olivat päässeet pitkän heittopelin turvin. Vieraat käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja kavensivat Otto Telkän kiinnioton jälkeen. Ritarit yrittivät pelata lisäpisteet mutta Sun Cityn puolustus pysäytti yrityksen. Tilanne 7-6 ei ehtinyt kauan olla taululla kun kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Joakim Lindholm pisti jalat alleen ja pyräytti maaliin asti 77 jaardin päästä. Joakim Backman pisti jälleen lisäpisteen sisään ja tilanne päivittyi 14-6:een. Rajaritarit jatkoivat kuitekin taistelua ja alkoivat pistää palloa ilmaan ja vaikka Joni Hildén (LB) yhden niistä katkaisikin tuli Ritarit jälleen melkein rinnalle Otto Telkän toisen touchdownin avulla. Lukemat 14-12 pystyivät puoliajalle saakka. 
Basti Berndtsson 13/22, 173 yrd, 4 TD
= Hammerin arvoinen suoritus
Puoliajan jälkeen Rajaritarit alkoi selkeästi hyytymään ja Sun City pystyi vielä lisäämään vauhtia koneeseen. Sebastian Berndtsson osoitti hienoa johtajuutta ja sai hyökkäysjoukkueeseen ihan erilaisen ilmeen päälle kuin ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäisenä vauhdissa oli jälleen Joakim Lindholm (OW), joka viimeisteli toisen maalinsa 2 jaardin juoksun päätteeksi. Backman ei lisäpisteessä erehtynyt ja tulostaululla oli lukema 21-12. Seuraavasta maalisuorituksesta vastasi Christoffer Lindberg 19 jaardin kiinnioton jälkeen. 27-12 Backmanin lisäpisteen jälkeen. Rajaritarit pyristelivät vielä kuitenkin mukana ja tekivät komean maalin 68 jaardin heittopelin päätteeksi, joka kiinniotti Ville Kenttämaa. Kahden pisteen lisäpisteyritys epäonnistui ja tilanne oli 28-18.  Kolmas neljännes jatkui tapahtumarikkaana ja Joakim Lindholm viimeisti hattutemppunsa juoksemalla 39 jaardin touchdownin. Tilanne onnistuneen lisäpisteen (Backman) jälkeen oli 35-18. Rajaritarit vei pallon vielä kertaalleen maalialueelle mutta tuomaristo hylkäsi tämän kiinnipidon takia. Vieraat yrittivät samalla pelillä uudelleen mutta Joakim Backman (DB) nappasi pallon haltuunsa ja Sun City pääsi jälleen hyökkäämään. Seuraavana maalitekovuorossa oli Mikael Björkqvist (WR) 39 jaardin juoksullaan. Joakim Backmanin jalka teki varmaan työtä ja tulos 42-18 säilyi viimeiselle neljännekselle asti.


#88 Joakim Backman 4 taklausta, säkki,
syötönkatko ja 6 x lisäpiste
Viimeisellä neljänneksellä tahti hieman rauhoittui kun peli alkoi olemaan selvä. Pelinrakentaja Sebastian Berndtsson kuitenkin heitti vielä yhden maalin, jonka kiinniotti Mikael Björkqvist joka jyräsi tahdonvoimalla muutaman ritaripuolustajan läpi maalialueelle. Lisäpisteet yritettiin pelata mutta Richard Ikpahin hyvä yritys jäi noin puolen jaardin päähän.  48-18 oli siis lopputulos ottelussa joka varmasti viihdytti paikalla ollutta pienehköä mutta mukavan kovaäänistä yleisöä.  Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Joakim Lindholm Sun Citystä ja Santeri Inkinen (QB) Rajaritareista. Sun Cityn joukkueen sisäisen The Hammer palkinnon sai Sebastian Berndtsson.

Sun City haluaa kiittää Rajaritareita hyvästä vastuksesta ja hienosta taistelusta pienellä mutta urheilullisella pelaajistolla. Joukkue haluaa myös kiittää kauden aikana kotiotteluissa käyneitä katsojia sekä kaikkia jotka ovat avustaneet niiden järjestelyissä. KIITOS!  


Hämeenlinna voitti viimeisessä kotiottelussaan Kuopion, joka tarkoittaa sitä että Sun City matkaa vielä kerran Kuopioon pelaamaan semifinaaliottelun, joka pelataan 30 tai 31.8. Ottelun voittaja etenee syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattavaan Rautamaljaan, jossa vastassa on siis Hämeenlinna Huskies. 


Jutun kuvat: Stefan Österlund

Hangonlehden raportti ottelusta: 
http://hangotidningen.fi/fi/lokalt/fi/2014-08-16/644081/lindholmilla-onnistunut-paluu
http://hangotidningen.fi/lokalt/sv/2014-08-16/644076/lyckad-comeback-lindholm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti