29.8.2014

Kuopio Steelers - Sun City Hanko, semifinaali ennakointia

Kauden avausottelu Steelersiä vastaan päätyi 8-7 voittoon
Sun Cityn loistavasti sujunut kausi (7 voittoa, 3 tappiota) jatkuu tulevana sunnuntaina semifinaaliottelulla Steelersiä (7-3) vastaan Kuopiossa ja ottelun voittaja jatkaa kakkosdivarin mestaruusotteluun Rautamaljaan, joka pelataan Hämeenlinnassa 6.9.2014. Kuopiossa käytiin viimeksi 5.7 häviämässä niukasti 24-19, ja juuri tämän tappion takia ottelu pelataankin Steelersin kotikentällä eikä Hangossa. Tämä siis menneisyyttä ja sunnuntai-aamuna kello 08:00 starttaa Friman Matkojen bussi kohti Kuopion Väinölänniemen kenttää, jossa semifinaalin kickoff suoritetaan klo 17:00. Matkaan lähtee nälkäinen 34 pelaajan rosteri, jolla ei ole muuta tavoitetta kuin voittaa tämä ottelu ja lunastaa pääsylippu Rautamaljaan.

Rautamaljaan pääsy olisi seuran uuden historia kovin saavutus ja Steelers on kaadettavissa jos pelin jokaisella downilla pelaajat oikeasti antavat kaikkensa ja näyttävät että ansaitsevat paikan mestaruusottelussa. Kaikki on siis kiinni pelaajista ja valmentajista itsestään. Äkkikuolemapeleissä ei saa löysäillä yhtään ja virheisiin ei ole varaa pelikentällä eikä sen laidallakaan. Tärkeissä peleissä korostuvat erityisesti joukkueen yhteen hitsautuminen ja luottamus omaan tekemiseen. Oli vastassa kuka tahansa pitää se kaataa omiin vahvuuksiin turvautuen tekemällä niitä asioita joita osaa parhaiten.  

Steelers on ihanteellinen vastustaja juuri semifinaalissa. Tiedossa on jälleen tiukka ottelu kovaa jenkkifutista. Savolaiset hyökkäävät vahvasti option juoksuillaan ja välillä pelinrakentaja / päävalmentaja Andy Bezaire heittää palloa ei ehkä niin hienoissa mutta tehokkaissa kaarissa. Steelersin puolustus on päästänyt aavistuksen vähemmän pisteitä (141) kuin Sun City (163), mutta juuri Steelersiä vastaan Sun City puolustus on pelannut hyvät ottelut. Steelersin hyökkäyksen parhaita pelaajia ovat olleet vahvasti juokseva Jari Sinkkonen sekä entinen liigalaituri Pekka Utriainen. Sun City puolustuksen on pidettäväkin nämä herrat kurissa, jotta voitto Kuopiosta lohkeaa. Sun City puolustus on pelannut koko kauden tiivisti joukkueena ja taklaukset ovat jakautuneet tasaisesti koko porukan kesken. Puolustuksen osalta Sun Cityn rosteri näyttää todella hyvältä kuin vain kaksi poissaoloa on tiedossa tätä kirjottaessa (Jakob Söderlund DB, Sami Kari DE)

QB Berndtssonilla 
Sun City hyökkäys (294 pistettä) ollut hieman Steelersiä (214) tehokkaampi. Hyökkäyksen on tosin onnistuttava paremmin kuin edellisessä ottelussa, jossa tehtiin kolme maalia. Sun Cityn pelaavaan kokoonpanoon viimeinkin liittynyt Joakim Lindholm on varmasti merkitty mies jo etukäteen, mutta se ei tule joukkuetta hidastamaan koska ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta, josta todisteena se että 13 eri pelaajaa on päässyt maalin makuun hyökkäysjoukkueessa. Hyökkäyksen kapellimestarilla Sebastian Berndtssonilla siis riitttää kohteita, joille palloa voi jakaa.  Mikael Björkqvist teki viime Kuopio-ottelussa kaksi maalia ja saman tempun mies teki myös viimeisessä kotiottelussa Rajaritareita vastaan. Tom-Oscar Lastunen on tehnyt härkämäisesti jaardeja jokaisessa ottelussa sekä viimeistellyt myös 9 maalia runkosarjan aikana. Hyökkäyksessä tärkeimmässä osassa tulee kuitenkin olemaan linjapelaaminen, joka on parantunut kauden edetessä joka ottelussa. Semifinaalin joutuvat henk.koht syistä jättämään väliin tärkeät pelaajat Aleksi Holmström sekä Thomas Sandell mutta onneksi linjamiehiä on tarpeeksi ja homma ei tule siihen kaatumaan.

Kumpi joukkueista lähtee voitolla yöhön ja sitä kautta Rautamaljaan? Se selviää Vänärin Sunday Night Football tapahtumassa 31.8 klo 17:00!

Kuopiolaisten ottelutapahtuma facebookissa:
https://www.facebook.com/events/555780971211084/?ref_dashboard_filter=upcoming

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti