15.6.2014

Sun City - Bulldogs 51-0 (37-0)

Kauden kolmas kotipeli pelattiin 14.6 kolean tuulisessa säässä Hangon Rukki Arenalla, jonne jostain syystä oli saapunut vain kourallinen katsojia. Vastassa oli Bulldogs Sipoosta, joka viimeksi kohdattiin kaudella 2011 ja silloin saatiin heiltä kunnon selkäsauna (74-0). Paljon näköjään tapahtunut divarivuosien aikana kun 2011 kaudella Bulldogsilla oli komea urheilullinen rosteri ja nyt Rukki Areenalle saapui 15 pelaajan pieni mutta sisukas joukkue.

Ennakoasetelmissa Sun City oli selkeä ennakkosuosikki koska Bulldogs oli hävinnyt kolme ensimmäistä peliään ja ennakkoasetelma piti täysin kutinsa ja Sun City vei ottelun helposti numeroin 51-0 (37-0). Hyökkäys lähti rullamaan heikompaa vastustajaa vastaan mukavasti ja ensimmäisen maalisuorituksen teki toisella hyökkäysdraivilla sairastuvalta palannut Christoffer Lindberg pelinrakentaja Basti Berndtssonin syötöstä. Myös puolustus pääsi pisteiden makuun kun viime ottelussa loistanut takakentän Rasmus Mäkelä jatkoi komeita otteitaan ja nappasi syötönkatkon jonka juoksi maaliin asti. Puolustus aiheutti myös Sipoolaisille oman maalin kun DE Aki Ahola pakotti pelinrakentajan uudelleen rähmäämään jo kerran takaisin poimitun pallon joka pomppi aina maalialueella asti.  Hienolla pelipäällä ollut keskushyökkääjät Tom-Oscar Lastunen kipitti vielä ensimäisellä neljänneksellä maalin 34 jaardin juoksullaan.

#33 Aki Ahola säkittää QB:n
Toisella neljänneksellä Lastunen puhkaisi jälleen jo hieman väsyneen Bulldogs puolustuksen 43 jaardin juoksulla. Puoliajalle mentiin tilanteessa 37 -0 kun Marcus Von Schoultz teki maalin komean juoksun päätteeksi. Ensimmäisellä puoliajan lisäpisteet potki onnistuneesti Joakim Backman kolmesti ja Mikael Kangas kahdesti

Toiselle puoliajalle Sun City lähti tavoittelemaan 74 pistettä, mikä oli yhtä paljon kuin Sipoolaiset tekivät edellisessä kohtamisssa vuonna 2011. Ihan tähän asti ei kuitenkaan päästy kun tuomarit juoksuttivat kelloa hieman nopeammin kuin ensimmäisellä puoliajalla. Maalit tekivät niinikään sairastuvalta palannut Mikael Björkqvist 30 jaardin juoksulla sekä tulokaspelaaja Kristoffer Biström joka jyräsi komeasti 6 jaardin juoksussaan Bulldogs puolustajan yli.

Rookie RB #86 Biström teki ensimmäisen TD:nsä
Hyökkäysjoukkue oli siis toivotun tehokas helpompaa vastustajaa vastaan. Sun Cityn pelinrakentaja Sebastian Berndtsson pelasi tasapainoisen ja kauden "rauhallisimman" ottelunsa ja hänet palkittiinkin ottelun parhaana pelaajana. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Marcus Siiskonen, joka keräsi peräti 9-5 taklausta sekä vastasi suurimmasta osasta Bulldogsin hyökkäysjaardeista. Sun Cityn sisäisen THE HAMMER palkinnon jakoi joukkueen päävalmentaja Tony Andersson Tom-Oscar Lastuselle, joka juoksi komeat 157 jaardia ja keräsi vielä aloituspotkun palautuksissa 79 jaardia tililleen.

Sun City puolustusti tiivisti koko ottelun ajan
Sun City puolustuksen nollapeli oli tavoite johon päästiinkin ilman suurempia ongelmia. Eniten taklauksia keräsivät Wiljami Kaartinen 2-4 sekä Aki Ahola 3-1 (1 säkki). Taklaukset jakautuivat tasaisesti puolustajien kesken, joka on osoitus tiivistä joukkuepuolustamisesta. Syötönkatkojakin napattiin kolme kappaletta, Mäkelän lisäksi Anssi Lindblom ja Joakim Backman saivat intterit tilastoihin.        

Suuri iloinaihe oli myös Sun City erikoisjoukkuepeli, joka toimi paremmin kuin kertaakaan tänä vuonna. Otteissa näkyi selvästi että esimerkiksi lentopotkuja oli harjoiteltu. Joakim Backman potki puntit komeissa kaarissa ja ensimmäistä kertaa kokeiltiin kenttämaalia 37 jaardin päästä mutta potku meni vasemmalta ohi.

Sun City haluaa kiittää Sipoon Bulldogsin sisukasta joukkuetta siististä ja rehdistä pelaamisesta. Onnea myös loppukauden peleihin!

Lue Hangonlehden asiantunteva raportti:
http://hangotidningen.fi/fi/lokalt/fi/2014-06-14/619526/tuulta-taas-purjeissa
Gridonin.fi juttu:
http://www.gridiron.fi/blog/2014/06/15/kolmen-kerroksen-vakea/

Stefan Österlundin hienoja kuvia SC Facebookissa:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.808635545813460.1073741843.171702589506762&type=1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti