4.6.2014

Otteluennakko Sun City - Huskies

Viime vuoden peli päättyi 29-48
Sunnuntaina 8.6 on tarjolla oikea II-divisioona herkkupala kun tämän hetkiset kärkijoukkueet Sun City - Huskies Hämeenlinna kohtaavat Hangon Rukki Arenaalla. Huskies on tuttu joukkue viime kauden välieräottelusta, joka oli vieraiden 29-48 voittoon päättynyt yleisöystävällinen hyökkäysten huikea taistelu. Huskies eteni siis viime vuonna rautamaljaan, jonka kuitenkin hävisivät selvästi Vaasassa, koska joukkueen pelinrakentaja Niklas Carpelan loukkasi itsensä Hangossa, ja siitä syystä Huskies oli täysin aseeton.

Viime vuoden ottelut eivät luonnollisesti merkitse juuri mitään uudella kaudella vaan vastassa on sarjan kaksi tappiotonta joukkuetta. Huskies on vahvistunut selkeästi viime kaudesta kun tekivät farmisopimuksen viime kauden divarijoukkue Nokia Ghosthuntersin kanssa. Tämän lisäksi joukkueeseen on liittynyt uusia pelaajia muista II-divarijoukkueista sekä aina Vaahteraliigasta asti. Huskies on voittanut Sipoo Bulldogsin sekä Lappeenrannan Rajaritarit suurinumeroisesti ja on tässä vaiheessa selvää että Huskiella on sarjan paras hyökkäys. 108 tehtyä pistettä kahdessa ottelussa on selkeä todiste siitä ja heidän puolustuskin on päästänyt vain 6 pistettä, joten vastasssa on erittäin kurinalainen sekä hiottu joukkue.

Sun Cityllä on ollut aavistuksen kovemmat vastukset (Steelers, Wolverines II) kauden ensimmäisissä otteluissa, ja hyökkäyksen saldo näyttää 36 tehtyä pistettä ja puolustus on päästänyt 16 pistettä. Puolustuksen osalta homma on sujunut erittäin mallikkaasti ja sunnuntaina Huskies saakin vastaansa monta asetta kovemman vastuksen kuin aikaisemmissa otteluissaan. Sun City on uusinut puolustus-systeeminsä viime kauden jäljiltä ja suurin syy siihen oli juuri välieräottelussa Huskiesia vastaan ilmenneet puutteet heittopeliä vastaan. Nyt Sun City pystyy puolustamaan tasapainoisemmin sekä heittoa että juoksupeliä vastaan eikä tule antamaan Huskieskin hyökkäykselle yhtä paljon tilaa kuin viime vuonna.

Sun City hyökkäys oli talviterässä ensimmäisessä kotiottelussa, mutta Wolverines pelissä ajoitukset alkoivat löytymään ja se tuotti heti mukavasti pisteitä. Hyökkäys on myös kokonaisuudessaan tasapainoisempi kuin viime vuonna, ja palloa voidaan tehokkaasti jakaa useammalle pelaajalle, jotka pystyvät tekemään pisteitä. Sun Cityn pelinrakentaja Sebastian Berndtsson on farmipelaajastatuksella ehtinyt jo pelaamaan kaksi vaahteraliigan harjoitusottelua Turku Trojansin riveissä ja on suoriutunut niistä loistavasti. Pelinrakentaja on luonnollisesti hyökkäyksen tärkein lenkki ja hyvät otteet "pari" asetta kovemmassa liigassa näkyvät aivan varmasti myös Rukki Arenalla tulevana sunnuntaina. Ottelua voisi jopa markkinoida II-divarin parhaiden pelinrakentien kohtaamisena, joten pelkästään senkin takia ottelua kannattaa tulla seuraamaan jopa kauempaa.  

Sun City saa kentälle miltein täyden miehityksen. Christoffer Lindberg jättää pelin väliin pienen loukkaantumisen takia. Epävarmoja toistaiseksi ovat Lauri Olsbo, Marcus Friman. Mikael Björkqvist sekä Markku Heinänen.

Ottelu alkaa sunnuntaina 8.6 klo 16:00 Rukki Arenalla. Pelaajat esitellään 15:50 joten kannattaa saapua ajoissa paikalle. Sun City on pahoillaan etukäteen että ohjelmalehtisen vierasjoukkueen pelinumerot eivät todennäköisesti pidä paikkaansa. Huskies etsii parhaillaan kuumeisesti vieraspelipaitoja lainaksi itselleen koska eivät ole ehtineet vielä sellaisia hankkimaan. Viime vuoden välierässä Huskies pelasi maajoukkueen pelipaidoilla, mutta tänä vuonna tämä ei liene mahdollista koska maajoukkue on parhaillaan pelaamassa EM-kisoja Itävallassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti