26.5.2014

Wolverines II - Sun City 13 - 28 (7 - 6)

Aurinkoisella Ulkovelolla pelattu toisen kierroksen ottelusta tuli odotetun tiukka. Sun City tiesi kotijoukkueen Wolverines II:sen luottavan vahvasti juoksupeliin. Punainen puolustus pelasi taas upeasti ja sai pidettyä Ahmojen hyökkäyksen kurissa. Sun Citylle riitti lopulta paremmin taistelutahto helteessä ja vei ansaitusti voiton luvuin 28-13.

Ottelu alkoi huonosti Sun Citylle kun pallo rähmättiin vastustajalle syvällä omalla kenttäpuoliskolla. Wolverines kiitti ja #26 juoksi kiertopelin maaliin asti. Lisäpistepotku haarukkaan ja tilanne 7-0.
Tämän jälkeen peli oli lähinnä puolustusten näytöstä ja molemmat joukkueet joutuivat vuoroperään turvautumaan puntteihin. Vasta toisen neljänneksen loppupuolella Sun City pääsi avaamaan pistetilinsä. Puolustukselta lainattu Wiljami Kaartinen kiitteli hyökkäyksen valmentajia luottamuksesta ja pujotteli ensimmäisellä kannolla 80 jaardisen teedeen. Lisäpisteyritys ei ansaitse mainintaa. Tilanne 7-6.
Sekavan alun jälkeen Sun Cityn hyökkäyskoneisto lähti toisella puoliajalla pikkuhiljaa käyntiin. Maalisuorituksista vastasi vikkelä veteraani (7-12) Mikael Kangas, ripeäjalkainen Turkulaisvahvistus Marcus Von Schoultz (7-18) ja Teo Talvia joka lisäpistepelissä koppasi Sebastin Berndtssonin ohjuksen kahden pisteen arvoisesti (7-20).

Puolustuksen jatkoi agressiivisen taistelunsa ja Wolverines ei juurikaan päässyt etenemään. Kerran ylipelattiin Wolvojen play action-peliä ja se kostautui heti pitkällä heittomaalilla. Haarukkapotku ja tilanteeksi 14-20.

Sun City ei kuitenkaan päästänyt peliä tämän jännittävämmäksi vaan veivät Mikael Kangaksen ja Tom Lastusen juoksuilla pallon Wolverinesin maaliviivan tuntumaan. Tässä tilanteessa HC Tony Andersson turvautui viime ottelusta tuttuun taktiikkaan ja puolustuksen puolelta lainattiin lisää lihaa hyökkäyspeliin. Väkivahva tukimies Joni HIldén tuli keskushyökkääjän paikalle ja jyräsi pallon maaliin. Sama mies painoi vielä 2-pisteen lisäpisteet maaliin, 13-28.Kahden maalin takaaajoasemassa Ahmat joutuivat kokeilemaan heittämistä mutta kulmapuolustaja Joakim Backman oli mies paikallaan. Syötönkatko ja peli oli taputeltu.

Vahvasta Sun Cityn puolustuksesta erottui takamies Wiljami Kaartinen joka puolusti tehokkaasti, palautti aloituspotkuja ja lisäksi teki teedeen-arvoisen kuutamokeikan hyökkäyksen puolella. Hänet palkittiin ansaitusti valmennuksen be the hammer-palkinnolla.

Mainitsemisen arvoinen iltapäivä oli myös otteluun huonon alun pallon rähmäyksellä saanut vikkeläjalkainen veteraani Mikael Kangas joka ensin korjasi virheensä upean juoksumaalilla ja sitten ilmoittautui hädän hetkellä vapaaehtoiseksi potkaisijaksi. Eikä ollut mitään keskenkertaisia potkuja vaan mies tykitti todella näyttäviä aloituspotkuja syvälle vastustajan kenttäpäätyyn. Mielenkiintoista nähdä potkaisiko hän samalla itsensä joukkueen aloittavaksi potkaisijaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti