18.5.2014

Sun City - Steelers 8-7 (0-0)

#86 Toffe Biström suoriutui hienosti debyytissään
Joskus jenkkifutisottelut voivat olla yleisölle tylsiä ja Sun Cityn kauden avaus melko lähellä sitä kun molempien joukkuiden hyökkäykset törmäilivät vahvempia puolustusmuureja päin reilut 3,5 neljännestä. Onneksi kuitenkin reilut 120 lipun lunastanutta katsojaa saivat nähdä sellaisen ottelun lopun että harvoin näkee ja saivat vielä kaupan päälle yleensä elokuvissa nähtävän lopetuksen jossa kotijoukkue voittaa viimeisillä sekunneilla.

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut juurikaan hienoja suorituksia vaan molempien puolustukset pelasivat tarkasti ja molemmat joukkueet saivat harjoitella ahkerasti lentopotkuja kolmen hyökkäysyrityksen jälkeen. Kotijoukkueella on hieman vaikeuksia lentopotkuissa ja niiden takia Steelersille annettiin pari kertaa loistava kenttäasema, ja vieraat pääsivätkin maalin tuntumaan niiden avustuksella. Lähimmillään Steelers oli muutaman jaardin päässä mutta Sun Cityn Wiljami Kaartinen taisteli rähmätyn pallon itselleen. Sun Cityn paras hyökkäys päätyi Sebastian Berndtssonin heittämään syötönkatkoon, jonka nappasi vieraiden takakentän Pekka Utriainen Mikael Kangaksen nenän edestä.   

#44 Micke Holmströmin puntit alkoivat sujua
hienosti toisella puoliajalla
Kolmas neljännes jatkui melkein vastaavalla käsikirjoituksella pisteiden valossa mutta Sun Cityn hyökkäys näytti jo hieman piristymisen merkkiä ja puolustus jatkoi loistavia otteita. Myös vieraiden hyökkäys sai hieman tuulta purjeisiin ja etenikin aivan maalin tuntumaan mutta Sun City puolustus kesti ja Steelers pakotettiin kokeilemaan pisteiden tekoa potkaisemalla, mutta Sun Cityn Marko Heikkinen blokkasi yrityksen. Samassa tilanteessa Anssi Lindblom oli erittäin lähellä napata pallo vielä kainaloon, mutta tällä kertaa siinä ei onnistuttu.  

Viimeisen neljänneksen loppupuolella Sun Cityn takakenttä meni Kuopion pelinrakentajan Andy Bezairen juoksuhämäykseen ja hän heitti pallon täysin vapaana olleelle Toni Hartikaiselle joka juoksi maalin 60 jaardin touchdownin. Lisäpisteiden jälkeen 0-7 tappioasema tuntuu ahdistavalta kun pelikello kului pikavauhtia. Sebastian Berdtssonin johtama hyökkäys päätti kuitenkin taistella loppuun asti peli alkoikin rullaamaan mallikkaasti mutta ensimmäinen tasoitusdraivi päättyi kun Mikael Kangaksen hankkimat uudet yrityksen hylättiin kun Berndtsson oli astunut hieman aloituslinjan yli heittäessään palloa. Puolustus antoi Sun Citylle vielä yhden mahdollisuuden kun peliä noin kaksi minuuttia jäljellä ja Berndtssonin heittokäsi vei pallon sekä Christoffer Lindbergin että Tom Lastusen käsien kautta lähelle maalialuetta. Sieltä päästiin vieläkin lähemmäksi maalialuetta kun tuomarit liputtivat vastaantoton häirinnän Christoffer Lindbergille kohdistuneeseen heittoon, joka oli maalialueella. Tätä tilannetta kritisoitiin Kuopion puolelta voimakkaasti mutta tuomari näki tilanteen tavallaan ja useinmiten näitä jätetään liputtamatta vaikka virhe on selkeämpikin. 

Ottelun sankari oli #99 Lauri Olsbo (LB). TD + 2pt XP,
4-4 taklausta ja useasti Andy Bezairen kiusana
Viimeiseen hyökkäysdraiviin puolustuksen puolelta siirretty Lauri Olsbo sai kunnian viimeistellä ensimmäisen touchdowninsa punapaidassa, Tom-Lastusen sekä linjan blokatessa hienosti tilaa hänelle. Tilanne oli 6-7 ja Sun Cityn valmennus halusi voittaa pelin varsinaisella peliajalla ja antoi lisäpisteissä pallon jälleen Salon lahjalle hankolaiselle jenkkifutikselle eli Olsbolle joka punnersi jälleen Lastusen blokatessa maalialueelle ja Sun City siirtyi ottelussa 8-7 johtoon kun peliä oli jäljellä 25 sekuntia. Kuopio ei luonnollisesti vielä luovuttanut vaan pääsi kuin pääsikin potkumaali etäisyydelle, mutta pelinrakentaja Andy Bezairen rähmätessä pallon loppuivat sekunnit pelikellosta ja Sun Cityn voitonjuhlat saivat alkaa. 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Steelersistä numerolla 23 pelannut DB Martti Kuisma (jos Steelers.fi sivujen pelinumero sattui pitämään paikkaansa) sekä LB Lauri Olsbo Sun Citystä. Lauri osoitti paikkaavansa hienosti Eemeli Sainion jättämän aukon puolustuksessa ja osoittin myös kykynsä auttaa hyökkäystä pahoissa tilanteissa. Koko Sun City puolustus pelasi erittäin hyvän ottelun ja siltä osin peli näytti hyvältä ja fyysiseltä. Hyökkäyksessä oli hieman ajoitusongelmia, jotka varmasti osakseen johtuivat pelinrakentaja Sebastian Berndtssonin maajoukkuepaikasta, joka piti hänet miltei kaksi viikkoa poissa harjoituksista kauden kynnyksellä. Toisaalta maajoukkueen pelit olivat selvästi kasvattaneet "Bastin" johtajuustaitoja ja hän sai hyökkäyksen eloon juuri oikealla hetkellä ja johdatti draivin maaliin asti.

Sun Cityn kausi jatkuu ensi viikonloppuna Helsingissä kun lauantaina vastaan asettuu Wolverines II joukkue. Wolvot voittivat avausottelussaan Rajaritarit selvästi 23-0, joten Velodromin harjoituskentällä todella kova kahden hyvin puolustavan joukkueen taistelu. Ottelu alkaa klo 14:00. 

Ottelusta muissa mediossa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti