16.5.2014

Otteluennakko: Sun City - Steelers

Kausi 2014 alkaa vastaavasti kuin viime vuonna kotiottelulla Kuopio Steelersiä vastaan. Avausottelu pelataan tosin melkein kuukautta aikaisemmin, joka sinänsä on aiheuttanut hieman harmaita hiuksia valmistautumisssa kauteen. Sun City pääsi vasta toukokuussa harjoittelemaan ulkona joten ulkoharjoitukset täysikokoisella kentällä on laskettavissa yhden käden sormilla.

Viime vuoden ottelu oli jännittävä, jonka Sun City voitti hyvän ensimmäisen puoliajan turvin. Tämä voitto oli erittäin tärkeä Sun Citylle, ja sen turvin mahdollistui lohkovoitto sekä paikka välierässä. Viime vuoden pelit eivät tässä kohden merkitse juuri mitään mutta Steelers varmastikin haluaa korjata viime kauden "virheensä".

Steelers tuo Hankoon nuoren mutta kokeneen joukkueen. Joukkueen keski-ikä on alle 24 vuotta ja pelivuosia pelaajilla on keskimäärin 4 takana. Sun Cityllä keski-ikä on 30 ikävuoden nurkilla ja pelikausia pelaajilla on keskimäärin alle kolme. Sun Cityn marssittaa kentälle näillä näkymin 6 kpl tulokaspelaajia, jotka siis pelaavat ensimmäisen sarjapelinsä jenkkifutiksen kakkosdivarissa. Opiskelijamaajoukkueessa, Åbo Akademi 09ersissa sekä Raisio Oakmenissakin viime kausina vaikuttanut linjamies Ville Väänänen on tehnyt sopimuksen Sun Cityn kanssa ja vahvistaa joukkuetta jo Kuopiota vastaan.

Kauden alun ottelut ovat yleensä puolustuksen pelejä ja kauden alkaessa jo toukokuun puolessa välissä on "riski" tähän vieläkin suurempi. Steelers pelaa vahvaa option hyökkäystä, jonka pysäyttäminen onnistui viime kaudella kohtuullisen hyvin. Odotettavissa on kuitenkin että Kuopion pelirakentajana pelaavan pelaaja-valmentajan Andy Bezairen kädestä nähdään myös pitkiä heittoja. Pitkiä kaaria on syytä odottaa myös Sun Cityn pelinrakentajalta Sebastian Berndtssonilta, jonka pelituntuman pitäisi olla kohdillaan opiskelijoiden mm-kisoissa vietetyn pariviikkoisen työrupeaman jälkeen.  

Ottelusta odotetaan kaikissa medioissa varmastikin viime vuotisen kaltaista tasaista vääntöä. Ottelun tulee voittamaan tässä vaiheessa valmiimpi joukkue, eli talven harjoittelun tulos tulee näkymään tulostaululla. Erikoisjoukkueet ovat myös ratkaisevassa asemassa, joten niissä onnistuminen on yksi voiton avaimista. Tiedossa on siis hieno taistelu jotta ei kannata jättää näkemättä. Tervetuloa Rukki Areenalle lauantaina 17.5 seuraamaan klo 14:00 alkavaa jenkkifutisottelua. Ennen ottelua esitellään pelaajat joten kannattaa tulla paikalle ajoissa. Ottelutapahtumassa kahvio, oheistuote-, makkara- ja olutmyynti. Ottelun selostaa viime vuosien tapaa Suomen paras kaksikielinen jefu-selostaja Palle Rökman. Sisäänpääsy otteluun 5 € (alle 15-vuotiaat ilmaiseksi). Kausikortteja myydään lippuluukulta hintaa 20 € / kpl. Kortilla pääsee kaikkiin kotiotteluihin (5 kpl) ilmaiseksi. Kausikortti on voimassa myös mahdollisissa. playoff / karsintaotteluissa.  

Sun City Hanko - Kuopio Steelers 17.5 klo 14:00 @ Rukki Arena
Poissa Sun Cityn kokoonpanosta:
#20 Jakob Söderlund (DB)
#22 Richard Ikpah (RB)
#64 Jon Lundström (OL)
#71 Niklas Kottelin (OL)
#80 Mikael Björkqvist (WR)

Ottelusta muissa mediossa:
>>> http://www.steelers.fi/2014/05/13/ennakko-steelers-vs-sun-city/
>>> http://faneille.com/jefu/kohti-rautamaljaa-viikko-1/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti