10.5.2014

Berndtssonin terveiset Uppsalasta

Sun Cityn pelinrakentaja Sebastian Berndtsson on parhaillaan edustamassa Suomea opiskelijoiden MM-kisoissa Uppsalassa, Ruotsissa. Basti on satsannut tänä vuonna jenkkifutikseen kaiken mahdollisen ja odottettavissa onkin että kentällä nähdään kehittynyt ja fokusoitunut pelinrakentaja, joka pelaa uransa ratkaisevinta vuotta.  Alla tuoreita fiiliksiä haastattelun muodossa suoraan Uppsalasta.

Basti pelaat parhaillaan opiskelijoiden MM-kisoissa Uppsalassa. Tämän lisäksi olet talvella pelannut 09ersissa, harjoitellut Turku Trojansin ja Sun Cityn riveissä. Treenitunteja on varmaan mahtavasti takana? Oletko ehtinyt tekemään muuta vapaa-aikanasi kuin harjoitella ja pelata jefua?

Treenitunteja on ihan kivasti takana, kroppa sanoo myös samaa, koskee vähän jokaseen paikkaan ja joskus tuntuu siltä että ei oikein kerkeä palautua kunnolla jokaisen treenin jälkeen, mutta minkäs teet, rakkaus lajia kohtaan kai saa ylläpitämään hyvän momentumin ja suhtautumisen treenaamiseen. Vapaa-aikaa ei juurikaan ole ollut, melkein joka viikonloppu on ollut jotain lajiin liittyvää, on se sitten ollut treenejä, leirejä tai palavereita. Olenhan minä tottakai ottanut pientä omaa lomaa treenaamisesta satunnaisina viikonloppuina, varsinkin jos on tuntunut siltä että kroppa hajoaa käsiin pitkän treeniviikon jälkeen.

Miten pelinrakentajana olet pystynyt omaksumaan 4 eri joukkueen pelikirjat?

Aluksi se tuntui mahdottomalta tehtävältä mutta kyllä se lähti ihan hyvin rullaamaan kun ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin lukea ja osata pelikirjat. Vaikeinta oli terminologia ja se että jokainen pelikirja on erilainen kuin toinen. Parhaiten olen oppinut pelikirjat siten että ollaan treeneissä käyty läpi pelejä ja termejä.

Miltä tuntuu edustaa Suomea Opiskelijoiden maajoukkueessa?

Se fiilis on aivan mahtava! Aluksi oli vähän epäselvää että pääsenkö lähtemään kisoihin, mutta sitten kun tuli vihreä valo ja lähtö tuli niin tuntui tosi hyvältä. Itselleni nämä ovat ensimmäiset arvokisat ja pidän sitä todella arvokkaana kokemuksena.

Kerrotko hieman minkälainen joukkue Suomella on Uppsalassa

Meidän joukkue on todella hyvin hiottu yhteen, kisojen aikana kun olemme Uppsalassa olleet tuntuu siltä että olisimme tunteneet toisemme pidemmän aikaa, me kaikki pyrimme saavuttamaan saman tavoitteen kisojen suhteen, mikä on hyvä asia sillä silloin tietää että me pelaamme joukkueena ja puhallamme yhteen hiileen. Pienestä rosterista huolimatta olemme pysyneet terveinä ja säästytty suuremmilta loukkaantumisilta, iso kiitos siitä menee valmennukselle hyvästä ohjaamisesta ja hyvin laaditusta pelimenetelmästä, todella iso kiitos menee myös huoltohenkilökunnalle jotka pitää meistä pelaajista hyvää huolta matsien aikana kuin myös vapaa-ajalla auttaen palautumista ja hoitamalla pienehköjä loukkaantumisia. Valmentajia meillä on iso ja osaava ryhmä. Tero Virtanen (HC), Sami Telenius, Toni Bärlund, Aki Ollenberg, Henri Kotanen, Arttu Koivisto ja joukkueenjohtaja Jussi Honkonen. Huoltohenkilökuntana toimii Jasmiina Friman ja Samuli Jalonen.

Olette jo pelanneet kiinaa, Japania ja Mexikoa vastaan. kerro hieman otteluista

Kyllä vain ja näistä otteluista voisin puhua kokopäivän mutta yritän vastata lyhyesti ja ytimekkäästi. Ensimmäinen ottelu pelattiin Kiinaa vastaan ja ei ollut tiedossa minkälainen joukkue oli tulossa vastaan, joten hermostuneisuuden huomasi aika hyvin monella pelaajalla, Kiinahan ei ole aikaisemmin jefua pelannut ja kun pilli pirisi ja matsi alkoi niin huomasimme että kokemus puuttui, Suomelle siitä tuli voitto. Hauskaa oli kuitenkin nähdä kuinka nopeasti Kiina on edistynyt turnauksen aikana, parin vuoden päästä uskon että Kiina on jo todella kovan luokan joukkue ja toivoisin niin sillä he ovat todella kovaa työtä tehneet sen eteen mitä he ovat saavuttaneet pelikentällä täällä Uppsalassa, yksi fiiliksen nostattaja on se että NFL-film on mukana kuvaamassa Kiinan joukkueen turnausta täällä Uppsalassa.

Japani ja Mexiko otteluista sen verran että, nyt olen huomannut mikä on jenkkifutiksen pelinopeus ja teknisyys maailman huipputasolla, saatiinhan me käkättimeen niin että jyrisi molemmilta joukkueilta. Pakko sanoa että häviö heitä kohtaan ei harmittanut tippaakaan, sillä se kokemus mikä heitä vastaan pelaaminen toi, on jotain niin isoa ja arvokasta ja sitä ei voi mitata voitoin tai häviöin, ennemminkin joukkuekohtaisilla ja henkilökohtaisilla tasoilla onnistuminen oli näiden otteluiden tärkein fokus.


Lauantaina vastaan asettuu rakas vastustaja Ruotsi. Minkälainen fiilis ko. ottelusta näin etukäteen

Kyseessähän on MM-pronssiottelu ja kyllähän me kotiin Suomeen haluamme tulla mitalit kaulassa. Kova ottelu on tiedossa ja molemmat joukkueet tulevat taistelemaan viimeiselle minuutille asti voitosta tässä ottelussa. Itse yritän pitää pääni mahdollisimman kylmänä ennen ja ottelun aikana. Fiilis on tosi hyvä ja koko joukkue odottaa ottelua kuin kuuta nousevaa, haluaahan suomipoika näyttää ruotsalaisille mistä puusta meidät on veistetty. Ottelua voi seurata live-streamin kautta, kisojen kotisivuilla on linkki lähetykseen. www.uppsala2014.com

Maajoukkueurakan jälkeen koittaa arki ja II-divari Sun Cityn kanssa heti tulevana lauantaina. Minkälaisella fiiliksellä lähdet johtamaan Sun Cityn hyökkäystä uudelle kaudelle?

Kyllä se arki aina kutsuu takaisin. Hyvillä fiiliksillä, voi olla että joutuu ottamaan palautumis viikon kevyellä treenillä ennen viikonlopun otteluita. Sun Cityn hyökkäys tulee olemaan kivenkova tänä kautena, paljon uusia naamoja ja vanhoja konkareita kentällä, todella hauskaa tulee olemaan! Saman viikonlopun sunnuntaina pelaan Trojansin kanssa harjoitusottelun Turussa, eli jenkkifutistäyteinen viikonloppu on jälleen tiedossa, mutta mikäs sen parempi ja kivempi asia! 

Sun City talli toivottaa Suomen joukkueelle sekä Bastille onnea Ruotsi-otteluun ja hommahan on sillä tavalla ettei kotiin ole tulemista jos pronssinen mitali ei ole kaulassa ;)

Ottelua voi seurata lauantaina 10.5 klo 16:00 alkaen osoitteessa http://www.uppsala2014.com/

Kuvia turnauksesta löytyy osoitteesta http://jat.kuvat.fi/kuvat/Jenkkifutis/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti