14.4.2014

Preseason Game Sun City Hanko - St Petersburg Griffins 18-43 (6-15)

Berndtsson heitti 2 TD:tä
Karis ... Finlands Paris on hauska sanonta etäläisellä uudella maalla. Lieneekö sanonta peräisin siitä että paikallinen kenttähenkilökunta toimii ranskalaiseen tapaan eli vähän sinnepäin. Sun City järjesti lauantaina 12.4 harjoitusottelun Karjaan tekonurmella, mutta paikallinen kenttähenkilökunta ei palvellut vieraita ihan toivotulla tavalla. Kenttävuokraan normaalisti kuuluu pukuhuoneet mutta ilmeisesti ei Karjaalla, onneksi vieressä oleva jäähalliyhtiö lainasi kopit, jotta pitkämatkan vieraat saivat vaihtaa pelikamat päälle säädyllisissä olosuhteissa. Jenkkifutiskentän viivojen tekeminen on varmasti hankalaa ensikertalaisille mutta jos viivat piirretään värillä joka ei erotu nurmesta on niiden tekeminen melko turhaa hommaa. Karjaalla olisi hyvät puitteet järjestää vastaavia tapahtumia useamminkin mutta valitettavasti tämän kokemuksen perusteella täytyy harkita eri vaihtoehtoja todella tarkasti.

Hyökkäyslinjalla riitti töitä harjoituspelissä
Vieraaksi oli saatu Griffins niminen joukkue Pietarista. Joukkue on ollut pystyssä noin 7 vuotta ja pelannut viime kaudella paikallista sarjaa kolmen joukkueen kesken. Ennakkoluulojen ja videoiden perusteella vastaan oli tulossa isokokoinen ja ei-ehkä-niin tekninen joukkue. Ennakkoluulo osoittautui kuitenkin täysin vääräksi kun Griffinsin olikin "normaalikokoinen", äärimmisen urheilullinen, teknisesti hyvätasoinen sekä hyvin organisoitu joukkue.


Harvoin nähty näin pitkiä avauspotkuja
Ottelu alkoi hyisen kylmässä ja synkässä kelissä, mutta kelistä huolimatta katsomossa värjötteli miltein satapäinen yleisö seuraamassa ensimmäistä jefu-ottelua Raaseporin alueella. Ottelu alkoi Sun Cityn hyökkäysvuorolla ihan kohtuullisesti edeten mutta Griffins puolustus osuutti kovuuttaan jo ensimetreillä ja esti maalinteon. Pietarilaisten hyökkäys näytti heti ensimmäisellä vuorollaan mitä tuleman pitää ja siirsi kolmella juoksupelillä pallon lähelle Sun Cityn maalialuetta ja teki avausmaalin heittopelin päätteeksi. Lisäpisteet potkittin onnistuneesti sisään ja tilanne oli 0-7.

Sun City ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan ensi kertaa potkunpalauttajana toiminut Wiljami Kaartinen palautti pallon puoleen kenttää, josta Sun City hyökkäys eteni aivan maaliviivan tuntumaan johon yritys kuitenkin päätyi epäonnistuneesti. Sun City puolustuskin heräsi peliin mukaan ja pakotti Griffinsin punttamaan Tässä vaiheessa ilmeni että heidän potkaisija / puntteri Sergey Loshakov oli todella hyvä työssään ja Sun City joutui tukalaan kenttäasemaan oman maalin tuntumaan. Pahasta paikasta ei päästy pois ja vähälle harjoittelulle jäänyt punttipeli näkyi siten että Griffins puolestaan sai pallon haltuunsa loistavasta kenttäasemasta. Pietarilaiset eivät jättäneet tilannetta käyttämättä vaan tekivät maalin ja päälle vielä kahden pisteen arvoiset lisäpisteet joten tilanne oli jo 0-15.

Toisella neljänneksellä Sun City puolustus paransi otteitaan kokoajan ja esti lisäämaalien syntymisen. Hyvin rullannut hyökkäyspeli meni hetkeksi sekaisin kun ensimmäisen neljänneksen jaardikone Mikael Björkqvist joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Sun City sain kuitenkin kavennuksen aikaiseksi kun Sebastian Berndtsonin heittokäsi löysi Tom-Oscar Lastusen vapaana maalintekoon. Lisäpisteyritys epäonnistui ja puoliajalle mentiin tilanteessa 6-15.

Richie tuulettaa TD:tä 
Puoliajalla valtaosa yleisöstä lähti kylmyyttä karkuun mutta tämä ei menoa kentällä hiljentänyt. Griffins hyökkäys teki puoliajan aluksi touchdownin ja tilanteeksi päivittyi 6-21 kun Sun City esti lisäpisteet. Sun City jatkoi taisteluaan ja kentälle myöhässä ehtinyt ikinuori Mikael Kangas nappasi Berndtsonin pitkä heiton kiinni ja juoksi miltei maaliin asti mutta Griffinsin puolustajat saivat kuin saivatkin tilanteen estettyä. Maalinviivan tuntumasta iloisia otteita esittänyt rookie-runningback Richard Ikpah nappasi lyhyen heiton kiinni ja juoksi upeasti maaliin asti ja pääsi juhlimaan touchdownia heti ensimmäisessä ottelussaan. Lisäpisteissä ei taaskaan onnistuttu joten oli 12-21. Tämän jälkeen Sun City hyökkäyksen tehot loppuivat ja maaliteosta vastasi Griffin tehdä vielä kaksi TD:tä ja tilanne oli jo 12-35. Sun City puolustusjoukkue herätti Sun Cityn vielä taisteluun kun toinen tulokas Robin Hjerpe peitti maalialueelle rähmätyn pallon ja tilanteeksi kaventui 18-35. Griffins kuitenkin teki vielä yhden TD:n ja lopputulos 18-43 muodostui epäonnistuneen lisäpistepotkuyrityksen jälkeen kun holderi onnistui ovelasti siirtämään huonosti snapatun pallon toiselle pelaajalle joka juoksi sen maaliin asti kahden pisteen arvoisesti.

LB Lauri Olsbo esitti hyviä otteita SC puolustuksessa,
Toivottavasti hänet nähdään myös kesällä punapaidassa
Vierasjoukkue oli yksinkertaisesti parempi ja vahvempi kaikilla osa-alueilla ja tästä johtuen voittivat ottelun melko selvin numeroin. Sun City sai kuitenkin juuri sellaisen vastuksen kuin halusi, eli kova peli sopivasti ennen kautta kertoo valmennukselle pahimmat ongelmakohdat ja niitä ehditään vielä korjaamaan ennen kauden alkua. Puolustuksessa saatiin hyvin ajettua pelisysteemiä sisään ja kaikille pelaajia saatii paljon peliaikaa sekä arvokkaita toistoja. Puolustuksessa näyttäviä otteita esitti puolustuksen linjan Oscar Berndtsson.

Hyökkäyksessä jouduttiin iso osa ottelusta pelaamaan hieman ohueammalla pelikirjalla kun pelipaikat menivät loukkaantumisten takia uusiksi. Ottelussa saatiin kuitenkin onnistuneita pelejä kaikille taitopelaajille, joka olikin valmennuksen toiveena. Hyökkäyksen joukkueen paras pelaaja oli työmyyrä Tom-Oscar Lastusen ohella Richard Ikpah. Tulokas-pelaaja Richie osoitti peli-iloa sekä äärimmäistä taistelutahtoa kantaessaan palloa vahvojen Griffins puolustajien läpi.

Jokaisessa ottelussa jaettava THE HAMMER palkinto jaettiin tällä kertaa kentän ulkopuoliselle "tekijälle". Ottelutapahtuman järjestäminen Karjaalla työllisti tavallista enemmän joten valmennusjohto joukkueen tuella myönsi vasaran Jari Kärkkäiselle.

Sun City haluaa pelata kansainvälisiä harkkapelejä myös tulevaisuudessa.

Ottelusta muualla medioissa:
>>> Sportmåndag 14.4.2014
>>> Yle västnyland
>>> http://vastranyland.fi/sport/2014-04-13/593796/nyttig-match-sun-city

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti