21.4.2014

Arvailuja kakkosdivarista

Kakkosdivari alkaa tämän vuonna ennätysaikaisin ja pelataan täytenä sarjana sisältäen kaksinkertaisen sarjan kuuden joukkueen voimin. Otteluita siis tiedossa vähintään 10 kpl, joiden päälle vielä playoffsit tai karsintapelit III-divariin, joten pelaajille sekä jefu-yleisölle on tiedossa mahtava kesä.

Uudistuneen kakkosen pitäisi olla tasaisempi ja kovempi sarja. Viime vuonna sarjaan osallistuivat kaikki muut joukkueen paitsi Sipoo Bulldogs, joka pelasi ykkösessä. Vastassa on siis sinänsä tuttuja vastustajia, joista jokainen varmasti haluaa voittta Rautamaljan. Alla hieman arvailuja ja spekulointia kenellä on siihen paras mahdollisuus. Omaa sijoitustamme emme halua rankata sen tarkemmin.

1. Kuopio Steelers
Kuopion nuorekas ja urheilullinen porukka oli viime vuonna kakkosen parhaita jengejä häviten vain kaksi peliä eli kauden avauksen Hangossa sekä välierän Vaasasssa. Viime kauden QB Soininen on siirtynyt valmennukseen ja päävalmentaja Andy Bezaire toimii myös joukkueen pelinrakentaja. Kuullostaa hieman ihmeelliseltä keitokselta mutta kokenut kapellimestari voi saada Kuopion option-hyökkäyksen ihan uuteen uskoon ja siksi Sun City webtoimitus uskoo Kuopion raudan kovuuteen.

2. Hämeenlinna Huskies
Hämeenlinna tiedotti farmiyhteistyöstä Nokia Ghosthuntersin kanssa, jonka piti osallistua ykköseen mutta pelaaja (raha?) pulan takia pelaavatkin nelosdivarissa. Nokialle jääneet pelimiehet avustavat siis myös Huskiesin jengiä, joten ilmeisesti Hämeenlinnan omille pelaajille tiedossa vähemmän peliaikaa. Loistava pelinrakentaja Niklas Carpelan voi viedä Huskiesin pitkälle mutta viime vuoden finaali osoitti kuinka riippuvaisia ovat hänestä. Toivottavasti Huskies saa kakkospelinrakentajan Nokialta, jos sellaista ei omasta kylästä löydy.

3. Helsinki Wolverines II
Wolverinesin kakkosjengissä on jo monta vuotta ollut valtava määrä pelaajia mutta valmennus on ollut hieman ohuempaa. Tällä kaudelle tähän on ilmeisesti tulossa muutos ja se voikin nostaa joukkueen ihan uuteen nousuun. Joukkueessa on hyviä yksilöitä ja sivujensa mukaan myös vahvistuksia on saatu riveihin joten paremmalla valmennuksella joukkueesta saadaan varmasti enemmän tehoja irti.

4. Lappeenranta Rajaritarit 
Lappeenrannan www-sivut ovat alhaalla joten näyttää siltä että joukkueen taustavoimat ovat heikenneet entisestään. Näin ei varmastikaan ole käynyt pelikentällä vaan vanhojen liigapelurien ja nuorempien tähtien sekoitus on edelleenkin kova luu kakkosessa. Minkälainen jengi saadaan pitkille vierasmatkoille on varmasti ratkaisevin tekijä joukkueen menestyksessä.

5. Sipoo Bulldogs
Sipoo hurttalauma palaa kakkoseen parin kauden ykkösessä vietetyn kauden jälkeen. Joukkueesta ei ole minkäännäköistä tietoa, jonka takia rankkaamme heidät häntäpäähän. Joukkue voi olla kovakin jos ykkösessä vietetyt raskaat kauden eivät ole karkoittaneet kaikki omia peliämiehiä muihin joukkueisiin.

x. Sun City Hanko
Sun City on saanut hyviä tulokkaita riveihinsä ja pelaa edelleen melko laajalla rosterilla. Viime kauden kovin pistenikkari Joakim Lindholm on sivulinjan "väärällä" puolella koordinoimassa hyökkäystä. Sama juttu myös Eemeli Sainion kanssa puolustuksessa. Myös joukkueen kovin urheilija Matias Söderblom on pois rosterista työasioiden takia. Menetyksiä on siis tullut ja kovia paikkoja on täytettävänä mutta joukkueen runko on kuitenkin kauden vanhempi ja kovempi. Tavoitteena joukkueella on olla kolmen parhaan joukossa mutta jos palaset loksahtavat kohdalleen niin Tony Anderssonin jengissä on potentiaalia vaikka mihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti