2.1.2014

Flashbacks of 2013

Kausi 2013 oli tapahtumarikas ja joukkue sai paljon aikaan sekä pelikäntällä että sen ulkopuolella. Alla kauden kokokohtia:

Kari Ketonen HC
http://www.suncityhanko.com/2012/10/haastattelussa-paavalmentaja-kari.html

Coach Kalle
Kauden 2013 valmistelu alkoi hyvissä ajoin syksyllä 2012. Ensimmäinen palanen pelissä oli Kari Ketosen nimittäminen päävalmentajaksi. Ketonen itse oli ajatellut tulevansa Hankoon auttamaan pelinrakentajien ja laitahyökkääjien valmennusta mutta saikin koko joukkueen vastuulleen. Kokenut Ketonen toi paljon uutta Sun City hyökkäykseen ja hänen resepteillään joukkue oppi tekemään maaleja sekä voittamaan otteluita. Harjoitusleirit Tammisaaressa

Scrimmage vs Falcons
Tammisaaren EIF-hallissa pidetyt harjoitusleirit olivat tärkeä osa kauteen valmistautumista. Hallissa on hyvä tekonurmi, joten siellä voi viedä taklauksia maahan asti. Leirejä, jotka sisältäsivät 2 harjoitusta per päivä järjestettiin kuukausittain yhteensä 4 kpl. Viimeisellä leirillä pelattiin scrimmage Hyvinkää Falconsia vastaan ja silloin saatiin ensimmäiset signaalit toimivasta hyökkäyspelistä. Monelle pelaajalle merkattiin onnistuneita pelejä vaikka vastassa oli ylemmän sarjaportaan joukkue.

Sun City on myös hyvä järjestämään kunnon juhlia. 13.4.2013 järjestettiin yhteistyökumppani Viking Motelllin tiloissa Spring Party, jossa esiintyi bilebändi Dr. Doctor. Juhlat saivat paljon kiitosta ja jatkoa seuraa ensi keväänä. 

Wiljami Kaartinen Tanskassa
Sun Cityn laadukas kulmapuolustaja Wiljami Kaartinen vakuutti U19 maajoukkueen valmennuksen leireillä ja pääsi mukaan joukkueeseen EM-karsintaotteluun Tanskaa vastaan. Tappion myötä kisahaaveet kuivuivat kokoon ja Ruotsi ottelun peruunnutta ei Wiljami valitettavasti saanut tililleen useampaa maajoukkuepeliä.

   

Harjoitusottelu Ruotsissa 4.5.2013
Sun City halusi ennen kautta pelata yhden kunnollisen harjoituspelin ja Coach Ketonen halusi lähteä pikku reissulle hitsatakseen joukkuetta vielä piirun verran tiiviimmäksi. Harjoistusvastustaja löytyi Södertäljestä ja kun liitto myönsi peliluvan niin Friman Matkat järjesti Sun Citylle ikimuistoisen reissun lahden toiselle puolelle. Isännät olivat kenttäsekoiluista huolimatta järjestäneet kaiken mallikkaasti (esim. 5 tuomaria) ja ottelu käytiin hyvässä hengessä mutta tottakai tosissaan. Ensimmäinen puoliaika meni selkeästi Truckersille mutta puoliajalla slogan "ei ruottalaisille voi hävitä" toimi ja Sun City teki come-backin ja voitti ottelun yhden pisteen turvin. 

Scrimmage Hämeenlinnassa 19.5.2013
Kauteen valmistautuminen jatkui vielä 19.5 pelatulla scrimmagella Huskiesta vastaan. Hämeenlinnassakin pelattiin luonnollisestikin täysillä joskin todella kapealla pelivalikoimalla, koska ei halutta paljastaa liikaa uutta hyökkäys-systeemiä "vakoilijoille". Ottelu ei valitettavasti ollut yhtä fair-play henkinen kuin Södertäljessä mutta erittäin hyvä harjoitus siitä huolimatta. Coach Kalle osoitti ennustajan taitonsa sanomalla scrimmagen jälkeen "Huskies on hyvä jengi, voidaan kohdata ne vielä playareissa", joka siis kävi toteen. 

Kauden avaus Hangossa 8.6.2013

Kauden avausvastustaja Kuopio Steelers tiedettiin etukäteen kovaksi, joten nimenomaan tämä ottelu haluttiin voittaa. Sun City saikin hyvän alun ottelulle ja vei ensimmäisen puoliajan selkeästi. Toisella puoliajalla Steelers aloitti kirin mutta Hangon puolustus piti pintansa ja pisteet jäivät Hankoon. Jälkeenpäin ajateltuna tämä ottelu varmisti lohkovoiton ja suoran pääsyn välierään. Kausi 2014 aloitetaan vastaavalla tavalla eli Kuopio reissaa Hankoon toukokuun puolessa välissä.
Mikkeli 29.6.2013
http://www.suncityhanko.com/2013/06/hikinen-mikkelin-keikka.html
Mikkeliin oli pitkä matka ja opittiin että sisäsuomessa on pirun kuuma jos ei tuule yhtään. Coach Nippalan tossut sulivat Urpolan tekonurmen lämmössä kun Sun City kävi hakemassa pisteen kotiin numeroin 13-20.

Panthers kotona 7.7.2013
http://www.suncityhanko.com/2013/07/sun-city-kesytti-pantterit.html
Regatta viikonloppuna pelattiin Päijät-Häme Panthersia vastaan ja kauden toinen kotivoitto merkattiin lukemin 31-0. Ensimmäisen kerran vastustaja oli Sun Cityä kokemattomampi mutta maalikarkelot jäivät laimeiksi kun paikkoja tuhlattiin luvattoman paljon.
Wolvot Hangossa 13.7.2013
http://www.suncityhanko.com/2013/07/sun-city-wolverines-ii-21-6-7-0.html
Wolverines II:sta vastaan on pelattu joka vuosi hyviä pelejä ja tiukkaa oli tänäkin vuonna. Puolustus oli erittäin lähellä nollapeliä mutta viime hetkillä Wolvot pääsivät kaventamaan lopputulokseksi 21-6.

Lappeenranta 21.7.2013
http://www.suncityhanko.com/2013/07/kauden-ensimmainen-tappio.html
Ensimmäinen karvas tappio kärsittiin kaukana Lappeenrannassa. Sun Cityn puolustus piti Rajaritareiden juoksupelin aisoissa mutta kotijoukkue ratkaisi ottelun kikkapeleillä sekä Sun Cityn erikoistilanne sekoilujen jälkeen.

Lohkovoiton viimeistely Helsingissä 28.7.2013
http://www.suncityhanko.com/2013/07/sun-city-varmisti-lohkovoiton.html
Pikku-Velon "katsomo" suorastaan pullisteli punapaitaisia SC-faneja kun vastassa oli kaikki ottelunsa hävinnut ECG. Sun Cityn lohkovoiton varmistus ei tullutkaan niin helpolla kuin moni pelaaja oletti vaan ECG pisti Sun Cityn takakentän koetukselle heittohyökkäyksillään.

Semifinaali 17.8.2013
http://www.suncityhanko.com/2013/08/semifinal-sun-city-huskies-29-48-21-26.html
Kauden ehdoton kohokohta oli semifinaaliottelu Hämeenlinna Huskiesta vastaan josta kehkeytyi yli 400-päisen yleisön iloksi todellinen hyökkäysten taistelu. Huskies oli onnistunut skouttauksessa paremmin ja pystyi iskemään systeemillä johon valmennus ei löytänyt lääkkeitä ottelun aikana.

U17 maajoukkueen PM-kulta http://www.suncityhanko.com/2013_10_01_archive.html
Sun Cityn lupaavat linjamiehet Werneri Kaartinen sekä Aleksi Holmström edustivat Suomea Vantaalla pelatuissa PM-kisoissa 17-19.10. Sun City kaksikko pelasi kehitysjoukkueen aloituskokoonpanossa ja pääsivät ensimmäistä kertaa urallaan pelaamaan omanikäisiä pelureita vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti