17.11.2013

Sun Cityn avoimet harjoitukset joulukuussa

Jokainen tsäänssi on mahdollisuus" sanoi Jocke Eriksson aikanaan Matti Nykästä lainaten. Joulukuussa, juuri sinulle yli 15-vuotiaalle tulevalle jenkkifutarille, avautuu kolme mahdollisuutta kokeilla lajia Sun Cityn riveissä. Lajissa tarvitaan monenlaisia urheilijoita. Pienemmät vikkelät kaveri sopivat yleensä laitahyökkääjiksi tai takakentän puolustajiksi, härkämäiset sisupussit runningbackeiksi tai tukimiehiksi ja isoista pojistä tehdään linjamiehiä.

Sun Cityn viime kauden rosterin nuorimmat pelaajat olivat 16-vuotiaita ja vanhin oli 45-vuotias. Pelaajista pienimmät olivat noin 175 cm pitkiä ja painoivat noin 75 kg. Toisesta päästä löytyy 192 cm pitkä ja 127 kg painava linjamies. Molempien ääripäiden pelaajat ovat yhtä-tärkeitä ja kaikille väliin mahtuville löytyi pelipaikka. Jos et pidä itseäsi kovin urheilullisena ei siitäkään kannata huolestua, vaan Sun City tekee sinusta sellaisen. Joukkueessa on monta pelaajaa jotka eivät ole ennen jenkkifutisuraa aktiivisesti urheilleet mutta heistä on tullut avauskokoonpanon pelaajia. Tärkeintä amerikkalaisen jalkapallon pelaamisessa on asenne ja jo sillä pääsee melko pitkälle. Kuitenkin on muistettava että kyseessä on kontaktilaji, josta usein joko tykkää tai ei. On myös pelaajia jotka ensin hieman aristelevat kontaktia mutta muutaman kunnon tällin jälkeen alkavat "päästä jyvälle". Mutta ehdottomasti kannattaa tulla kokeilemaan.

Avoimet harjoitukset, tryouts tai hardknocks. Rakkaalla lapsella on monta nimeä mutta Sun City haluaa pitää sisällön mahdollisimman yksinkertaisena. Ei monimutkaisia tekniikoita, taktiikoita eikä lajislangia. Avoimissa treeneissä käydän lajin perustekniikat pintapuolisesti läpi. Jokainen pääsee kokeilemaan taklaamista ja blokkaamista sekä pallon kantamista että kiinniottoa. Perustekniikoiden jälkeen jaetaan porukka kahtia ja annetaan kaikille pelipaikka ja kokeillaan miltä itse peli tuntuu. Tämä hyväksi koettu konsepti on innostanut monta pelaajaa aloittamaan amerikkalainen jalkapallon Sun Cityssä, onko nyt sinun vuorosi?

Avoimet harjoitukset joukuussa Cupliksella kolmena keskiviikkona (4.12, 11.12, 18.12) klo 18:30-20:30. Tarvitset mukaan vain sisäkengät ja liikuntaa sopivan vaatetuksen. Sun City lainaa varusteet! Jos kysyttävää ota yhteys suncityhanko@gmail.com tai Mikael Kangas 050-3005212!

Tapahtuma facebookissa:
https://www.facebook.com/events/180954695432228/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti