13.8.2013

Välierässä vastaan asettuu Huskies

Sun City tarjoaa kannattajilleen ennen-näkemätöntä herkkua eli playoffs-futista lauantaina 17.8. Semifinaaliottelussa, jonka kickoff potkaistaan Rukki Arenalla kello 14:00, asettuu vastaan Huskies Hämeenlinnasta (5-1). Huskies on uudehko tulokas jenkkifutiskartalla, he pelasivat ensimmäisen kautensa viime vuonna ja silloin voittivat 3 ottelua ja hävisivät 5. Tänä vuonna Huskies on saanut riveihinsä isoja vahvistuksia ja pelinrakentaja Niklas "Nesi" Carpelanin sekä pelaajavalmentaja Teemu Kuusiston johdolla joukkue on edennyt välierään asti vain yksi tappio niskassaan. Viime viikonlopun puolivärierässä Huskies kaatoi Wolverines II:n 20-0, joka numeroista huolimatta oli äärimmäisen tiukka ottelu.

Panoksena semifinaaliottelussa on paikka II-divisioonan finaalissa Rautamaljassa. Rautamalja pelataan 24 tai 25.8 ja paikkakunta riippuu finaaliin pääsevistä joukkueista. Lohkon 1 joukkueille (Hämeenlinna / Vaasa) on annettu etuajo-oikeus finaalin järjestävänä joukkueena. Rautamalja on myös mahdollista saada Hankoonkin mutta se edellyttää luonnollisesti voittoa Huskiesista sekä Kuopio Steelersin voittoa Vaasa Royasista.

Scrimmage 19.5 @ Hämeenlinna
Ottelusta on luvassa huikea taistelu koska luonnollisesti molemmat joukkueet haluavat päästä pelaamaan finaalissa. Huskies ei ole Sun Citylle ihan tuntematon joukkue, vaikka runkosarjan aikana ei heitä vastaan ole pelattukaan. Hankolaiset kävivät kauden kynnyksellä Hämeenlinnassa pelaamassa scrimmagen Huskiesta vastaan ja yhteisharjoitus oli melko tasaväkinen sessio joukkueiden välillä. Huskies pelaa perinteisen näköistä voimajalkapalloa, jossa pyritään pääasiassa pelaamaan palloa juoksemalla. Huskiesin kokenut pelinrakentaja Carpelan osaa heittää palloa ja pystyy tarvittaessa juoksemaan sen kanssa, joten Sun Cityn puolustuksen on oltava hereillä koko peli ajan. Sun Cityn monipuolinen hyökkäyspeli on tuottanut mukavasti pisteitä jokaisessa pelissä joten Huskiesin puolustus joutuu myös todelliseen testiin Hangossa.

Sun Cityn päävalmentaja Kari Ketonen summaa tunnelmiaan runkosarjan jälkeen seuraavasti:
Kausi on sujunut ihan odotusten mukaisesti. Playoffs paikkaa lähdettiin hakemaan ja kun Steelers kauden avauksessa voitettiin, niin tavoite oli sen jälkeen pelata ottelu kerrallaan ja voittaa oma alkulohko. Mutta nyt ei niillä aikaisemmilla sijoituksilla, tai voitoilla ole enää käytännössä mitään merkitystä. Jokaista ottelua lähdetään edelleen tietenkin voittamaan tällä kaudella ja niin myös lauantaina.

Coach Kallen mietteitä vastustajasta ja kotijoukkueen mahdollisuuksista ottelussa.
Vastaan tulee hyvin valmennettu ja kurinalainen joukkue. Heidän hyökkäyksensähän on tälle kaudelle rakennettu kokeneiden pelaajien ympärille jotka tuntevat hyvin toisensa jo entuudestaan. Puolustus on sitten vähän kokemattomampi, mutta Jasu (Jokinen, puol. koordinaattori) on tehnyt sillä puolella palloa hyvää työtä myös.

Se vanha totuus siitä, että vähemmän virheitä tehnyt joukkue voittaa, pitää varmasti paikkansa myös lauantaina. Ja se kumpi pystyy tekemään ne muutamat tarvittavat isot pelit, on myös askeleen lähempänä Rautamaljaa. Mielenkiintoista ottelua odotan ja tiukkaa taistelua. Toivottavasti saadaan myös kotikatsomo hereille alusta saakka ja heistä se "kahdennentoista miehen" tuki lauantaina. 

Ottelu alkaa lauantaina klo 14:00, jota ennen esitellään pelaajat, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle. Ottelussa on tuttuun tapaan kahvio josta saa makkaraa, leivonnaisia sekä juotavia. HIK-jalkapallo myy ottelussa makkaralle sitä parempaa kyytipoikaa, joten kuivin suin ei tarvitse ottelua katsoa. Kahviosta saa myös Sun City fanipaitoja, joten jos et vielä sellaista omista kannattaa sellainen ehdottomasti hankkia.

Rukki Arena on Suomen hienoin kotikenttä!
Sisäänpääsy otteluun on 5 € ja kausikorttilaiset voivat ottaa mukaan yhden kaverin veloituksetta. Alle 15-vuotiailta ei myöskään peritä sisäänpääsymaksua. Ottelutapahtumassa toimii vain käteinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti