18.8.2013

Semifinal: Sun City - Huskies 29-48 (21-26)

Coach Kalle ja #17 OW
Sun Cityn historian ensimmäinen playoffsottelu pelattiin lauantaina 17.8 synkän tihkusateisella Rukki Areenalla. Yleisö ei kuitenkaan keliä pelännyt vaan pääkatsomon katoksen alle kerääntyi noin 400 henkilöä seuraamaan tätä jännitysnäytelmää joka ei todellakaan ollut mikään ennakoitu puolustusten taistelu vaan enemmänkin hyökkäysten ilotulitus.

Ilotulituksen ensimmäisen raketin ampui Sun Cityn Joakim Lindholm, joka palautti ottelun avauspotkun pohjiin ja sitä kautta Sun City sai ottelu parhaan mahdollisen alun. Huskies hyökkäys sai aloittaa takaa-ajonsa tilanteesta 7-0 Sebastian Berndtssonin lisäpistepotkun jälkeen. Huskies näytti heti mitä tuleman pitää ja eteni helposti Niclas Carpelanin näppärien heittojen avulla maaliin asti jonka viimeisteli #16 Juhani Kähönen. Ensimmäinen neljännes jatkui samanlaisena ilotulituksena ja pisteitä tehtiin vuoron perään. Ensin Huskies siirtyi 7-12 johtoon #28 Jarno Uiton kiinniottamalla maalilla, Sun Cityn onnistui estämään lisäpisteet. Kotijoukkue pisti kuitenkin kampoihin tiukasti ja Mikael Kangaksen 45 jaardin pyrähdyksen sekä Berndtssonin lisäpisteiden jälkeen johti Sun City jälleen numeroin 14-12. Tämän jälkeen kahdesta seuraavasta maalista vastasi Huskies, ensin #28 Uitto teki toisen maalinsa 16 jaardin heittopelin jälkeen ja lisäpisteet kiinniotti #16 Kähönen (12-20). Seuraavaksi Nesi Carpelanin heiton viimeisteli Werneri Hellstén, lisäpisteyritys epäonnistui (12-26). Puoliajalle siirryttiin tilanteessa 21-26, kun Tom Lastunen kavensi ottelun aivan maaliviivan tuntumasta ja Basti Berndtssonin lisäpisteet onnistuivat.

Toisella puoliajalle Sun City lähti vimmatusti hakemaan johtoasemaan uudelleen, mutta Huskies hyökkäys löysi kerta toisensa jälkeen aukkoja Sun Cityn puolustuksesta. Ensin vikkelä laituri Sihn Thu teki TD:n 35 jaardin heittopelistä ja lisäpisteet viimeisteli #23 Aku Kattainen (21-34). Joakim Lindholmin nopeus ja ketteryys kävi ilmi Sun City seuraavassa maalissa 30 jaardin päästä. Nopeutta, ketteryyttä ja makeaa mahan täydeltä tarjottiin maalia seurannessa lisäpisteessä kun aloitus-syöttö tuli korkeana, yritti Jocke Lindholm ensin juosta itse pallon kanssa mutta oli törmätä Huskies seinään. Lindholm näytti miltei latinotanssin lantioliikkeitä harhautellessaan Huskies puolustajia, mutta juoksu suuntautui kohti keskiviivaa joten tilanne näytti lähes epätodennäköiseltä. Lindholm sai kuitenkin käännettyä juoksunsa "oikeaan" suuntaan ja heitti pallon maalialuella olevalle Sebastian Berndtssonille, joka ei kuitenkaan saanut heittoa kiinni, mutta Micke Holmström korjasti tilanteen hienon heittäytymisen jälkeen, ja tilanteeksi päivitettiin 29-34. Tämän jälkeen Sun Citylla oli paikkansa mennä johtoon mutta Huskien puolustus piti rivinsä tiukkana ja Carpelanin mahtava heittosirkus tuotti vielä kaksi maalia (Sinh Thu + Uitto) sekä yhden kahden pisteen lisäpisteet (Uitto). Lopputulos 29-48 varmisti sen että parempi joukkue Huskies menee Rautamaljaan ja Sun City voi aloittaa valmistautumisen seuraavaan kauteen.

>>> Videopätkä facebookista SC:n erikoisesta lisäpisteestä      

#80 Björkqvist taklaa Sihn Thu:ta kickoffissa
Ottelu tarjosi siis yleisölle vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Huskies oli scoutannut Sun Cityn puolustuksen huolellisesti ja hyökkäsi taktiikalla johon kotijoukkue ei keksinyt vastalääkettä. Vastaavista ongelmia kärsittiin jo ECG ottelussa ja siinä ottelussa opitut keinot eivät toimineet kokeneempia Huskies pelaajia vastaan oikeastaan ollenkaan. Sun Cityn puolustus-systeemi toimii loistavasti juoksupainotteista hyökkäystä vastaan mutta 4 laitahyökkääjän ja loistavan pelinrakentajan johtamaa ilmasirkusta vastaan ei ollut suoraan sanottuna mitään jakoa. Tämä on asia jonka ensi vuoden valmennustiimi varmastikin haluaa ottaa huomioon suunnitellessaan ensi kauden systeemejä. Sun City otti ottelussa myös ennätysmäärän rangaistuksia (100 jaardia), joka sekin auttoi vastustajaa luvattoman paljon. Puolustuksen parhaita olivat Eemeli Sainio (LB) kymmellä taklauksellaan (7+3) sekä Toni Kuutti (DB), jonka syötönkatko antoi Sun City hyökkäykselle vielä mahdollisuuden kääntää peli. Myös pitkän peliuransa viimeisen ottelun pelanneen Aki Syrjälän (DB) 3+1 taklausta on erityismaininnan arvoinen suoritus.

Huskies menee Rautamaljaan
Sun Cityn hyökkäys eteni mukavasti juoksemalla yhteensä 244 jaardia. Näistä 130 jaardia kantoi Jocke Lindholm, Kangas 59 ja Lastunen 37. Heittopelissä oli kuitenkin suuria ongelmia ja Hämeenlinnalaiset nappasivat kolme syötönkatkoa, mikä on siis enemmän kuin koko kauden aikana yhteensä. Hermoilu ja pieni epävarmuus näkyi joukkueen otteissa, mutta 29 tehtyä pistettä kovaa puolustusta vastaan ei kuitenkaan ole mikään huono suoritus, ottaen huomioon että pelaajat pelasivat ensimmäisen playoffs ottelunsa. Tämä ei tietystikään paljon lohduta kun kyseessä oli tulos ja ulos pelistä. Ottelusta kuitenkin opittiin paljon ja saatiin arvokasta kokemusta. Seuraavan kerran kun ollaan vastaavassa tilanteessa ollaan valmiimpia ja parempia.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin 7 touchdownia heittänyt Huskiesin pelinrakentaja Niclas Carpelan sekä kaksi maalia viimeistellyt Sun Cityn Joakim Lindholm.

Jutun kuvat: Patrik Ehrstedt
>>> Patrik Ehrstedt FB

Lisää kuvia ottelusta:
>>> By Stefan Österlund
>>> By Mikko Barck

Sun City haluaa kiittää mahtavaa kotiyleisöä välieräottelun kannustuksesta. 400 henkilöä on lukema josta monet vaahteraliigajoukkueetkin vain unelmoivat. Nähdään taas ensikaudella Suomen parhaalla kotiareenalla eli Rukki Arenalla!

Kiitos myös ottelujärjestelyiden vapaehtoisille. Ilman teitä ei ottelutapahtumat olisivat II-divarin parhaita!
Jan Berndtsson, Thomas Holmström sekä HIK jalkapallo (kioskitoiminta)
Kaikki jotka leipoivat leivonnaisia kahvioon
Erin Andersson (lipunmyynti)
Palle Rökman (Huippuselostaja)
DJ Cassu
Dennis Karlsson, Teo Talvia, Heikki Pallin (Chain gang)
Verner & Jasper Heinänen (Suomen parhaat vesipojat)
Magnus Holmström (järjestyksenvalvonta)
Hangon kaupungin urheilutoimi (kentän hoito)
KIITOS!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti