22.8.2013

Menestyksen eväät

Kauden 2013 loistava joukkue!
Sun Cityn kausi siis päättyi viime lauantaina välierätappioon Hämeenlinna Huskiesta vastaan. Häviön pettymys alkaa pikkuhiljaa tasoittumaan, ja kun II-divisioonan kolmostila varmistui Kuopio Steelersin hävitessä välierässä Vaasa Royalsille, on vain pakko todeta että kausi meni loistavasti. Lohkovoitto ja vain yksi tappio runkosarjassa ylitti odotukset reilusti kun tavoitteena oli kolmen parhaan joukkoon pääsy ja pudotuspelit.

Moni on kauden mittaan tiedustellut mitä Sun Cityssä on tapahtunut kun peli kulkee niin paljon paremmin kuin aikaisemmilla kausilla. Suurin "syy" tähän on Coach Kari Ketonen, joka liittyi joukkueeseen syksyllä. Coach Kalle aloitti päävalmentajaurakkansa keskittymällä juuri hyökkäyksen kehitykseen ja hänellä oli visio jonka avulla Sun Cityn pelaajista muokataan voittava joukkue. Hän esitteli kovin erilaisen pelisysteeminsä heti ensimmäisessä pelaajapalaverissa, jota päästiin kokeilemaan harjoituksissa joulukuun alussa. Systeemiä kokeiltiin parin kuukauden ajan, jonka aikana pelaajille muodostui tarkka kuva mistä on kysymys. Tämän jälkeen Coach Ketonen vielä varmisti että joukkue varmasti halua pelata kyseisellä pelisysteemillä ja yhdessä päätettiin että "tällä mennään". Ketonen loi Sun Cityyn hyökkäyksen jolla tehdään pisteitä kaikkia II-divisioonan joukkueita vastaan.

Sun City hyökkäys tuotti hyvin pisteitä.
Uusi hyökkäys-systeemi ajettiin huolellisesti sisään talvikaudella ja ahkera harjoittelu yhdistettynä toimivaan systeemin tuotti tuloksia heti ensimmäisestä scrimmagesta alkaen. Tilastoja tutkiessa hyökkäykset tehot ovat nousseet rakettimaisesti. Kaudella 2012 joukkue teki keskimäärin 9,2 pistettä per ottelu ja tällä kaudella lukema on jopa 27,5. Suurin kunnia hyökkäyksen onnistuneesta kaudesta kuuluu linjapelaajille, jotka nostivat tasoaan huomattavasti viime vuoteen verrattuna. Linjacoach Tomson Holmlund teki talvella hienoa työtä linjamiesten kanssa ja juuri linjalle uusi pelikirja oli aikasempiin vuosiin verrattuna huomattavasti helpompi, joten pelien sisäänajo sujui nopeasti ja harjoituksissa saatiin paljon toistoja.

Eemeli Sainio oli puolustuksen johtohahmoja
Puolustuksessa nähtiin myös selkeää parannusta mutta lähtötaso oli kohtuullisen hyvä joten edistys on hieman maltillisempi. Viime kaudella puolustus päästi ottelussa keskimäärin 21,8 pistettä ja tänä vuonna lukema on laskenut 19,8:ään (runkosarjasssa 15,1). Myös puolustus pelasi kauden uudella pelikirjalla, joka toimi loistavasti runkosarjassa. Kakkosdivarin joukkueet pelaavat pääasiassa juoksupeliä, ja kaudella käytetty 3-5 systeemi pysäytti juoksuhyökkäyksen tehokkaasti jokaisessa ottelussa. Kaksi viimeistä ottelua (ECG, Huskies) osoitti kuitenkin, että yksi puolustaja takakentällä antaa liikaa tilaa heittohyökkäykselle ja tästä syystä vastustajat tekivät paljon pisteitä näissä otteluissa. Joukkueen teemana oli kaudella "Be the hammer not the nail" ja sen mukaisesti Sun City puolusti fyysisemmin kuin koskaan ja kovuuden ruumiillistuma joukkueessa oli Eemeli Sainio. Eemeli veti talvella hyviä fyysisiä drillejä ja näytti kentällä esimerkkillään muille pelaajille miten taklataan kovaa.

Mikael Björkqvist oli hyvä myös erikoisjoukkueissa
Kauteen voidaan siis olla kokonaisuudessaan tyytyväisiä ja ensi vuonna jatketaan kovenevassa 2-divisioonassa, jossa pelaa 6 tämän kauden parasta joukkuetta. Ainakin Sun City, Wolverines II, Steelers ja Bears jatkavat ko. sarjassa. Rautamaljajoukkueista (Royal - Huskies) voittaja luultavasti anoo paikkaa 1-divisioonasta ja ainakin Sipoo Bulldogs tippuu pois divarista. Sipoon kohtalo lienee määrä Rajaritareiden sarjapaikan, eli jos Sipoo päästetään II-divisioonaan niin jää Rajaritarit kolmoseen, vaikka ehdottomasti heidän paikkansa olisi kakkosessa.

Menestyminen tulevassa kakkosdivisioonassa vaatii taas yhtä pykälää parempaa suorittamista. Sun Cityn osalta pitää ainakin muokata puolustus-systeemit sellaiseen kuntoon että pystytään pysäyttämään myös heittoheittäykset. Hyökkäyksessä pitää saada heittopeliin lisää tehoja ja monipuolisuutta. Myös henkilökohtaisella tasolla on tapahduttava kehitystä, jotta koko joukkue voi kehittyä eteenpäin. Uutta, nuorempaa verta tarvitaan joukkueeseen jotta kehitykselle saadaan jatkuvuutta. Ensi kaudesta tulee entistä mielenkiitoisempi ja kovempi, joten yleisölle on tiedossa mahtavia iltapäiviä Rukki Arenalla!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti