14.7.2013

Sun City - Wolverines II 21-6 (7-0)

Reilut 200 silmäparia saapui lauantaina 13.7 todistamaan 2-divisioonan thrilleriä Sun Cityn ja Wolverines II:n välillä. Thrilleri ottelusta muodostuikin kun nämä kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta kohtasivat aurinkoisella Rukki Arenalla, jota Wolverinesin valmentaja Ric Hennessy kehui Suomen parhaaksi nurmikentäksi.

Tom Lastunen urakoi hienosti jaardeja
Sun City sai ensimmäisen kerran tällä kaudella aloittaa ottelun puolustuksella ja näyttivät heti että helposti ei jaardeja anneta ja pakotti Wolverinesin punttamaan pallon 4:n yrityksen päätteeksi. Hyökkäysjoukkue aloitti vuoronsa kuten muissakin kotiotteluissa, eli ensimmäisen draivin maalilla. Pallo toimitettiin maalialueen tuntumaan lähinnä Tom-Oscar Lastusen (RB) juoksuilla sekä Mikael Bjorkqvistin (WR) kiinniotolla, ja ensimmäisen touchdownin juoksi Mikael Kangas (RB) noin 5 jaardin juoksulla. Sebastian Berndtsson potkaisi lisäpisteen onnistuneesti ja tilanne oli 7-0. Puolustusjoukkue jatkoi hyviä otteita eikä "Ahmoja" päästetty maalitekoetäisyydelle. Hyökkäysjoukkue taasen alkoi hieman yskimään ja toisella neljänneksellä alkoi näyttämään siltä että Wolverines saisi ottelun hallintaansa. Sun Cityn puolustus kuitenkin piti rivinsä tiiviinä ja puolusti hienoa joukkuepuolustusta joten Wolvot eivät onnistuneet päättämään pitkähköjä draivejaan pistesuorituksiin. Puoliajalle siirryttiin tilanteesssa 7-0.

Mikael Kangas oli 2:n TD:n mies
Puoliajalla Coach Ketonen sai hyökkäysjoukkeen heräämään uudelleen otteluun ja Joakim Lindholm päivitti tilanteeksi 13-0 juoksupelin päätteksi. Runningback Tom Lastunen teki esityön maaliin tasaisen varmoilla juoksuillaan. Sebastian Berndtsson ei lisäpisteeessä erehtynyt ja tilanne oli 14-0. Viimeisen neljänneksen alussa Sun City sai loistavan kenttäaseman Joni Hildénin (LB) syötönkatkon avulla. Mikael Kangas viimeisteli ottelun toisen maalinsa 12 jaardin juoksulla, ja Sebastian Berndtssonin lisäpistepotkun jälkeen tilanne oli 21-0. Mahtavalla pelipäällä ollut Joni Hildén nappasi vielä yhden syötönkatson ja Sebastian Berndtsson pääsi vielä kokeilemaan potkumaalia 30 jaardin päästä, mutta potku meni hieman ohi.

Sun City lahjoitti epäonnistuneen puntin avulla Wolverinesille loistavan kenttäaseman aivan pelin loppuminuuteilla. Tätä paikkaa "Ahmat" eivät enää jättäneet käyttämättä vaan hyvin jaardeja juossut pelinrakentaja Mikko Moilanen kavensi tilanteeksi 21-6. Lisäpisteyrityksessä eivät kuitenkaan onnistuneet kun samainen Moilanen heitti pallon suoraan Sun Cityn Jyri Sihvon (LB) käsiin, joka otti tilanteen tajuttuaan jalat alleen mutta ei ehtinyt kuitenkaan maaliin asti. Ottelun lopputuloksi kirjattiin siis 21-6.

Joni Hildenin 2 interiä + 4 taklausta
vakuutti Joakim Erikssonin johtaman MVP raadin


Numeroista huolimatta ottelu oli äärimmäisen tiukka taistelu. Sun City puolustus kuitenkin onnistui pitämään Wolverinesin hyökkäyksen hallinnassa ja nollapeli oli kuitenkin äärimmäisen lähellä. Puolustuksessa parhaimmat taklaustilastot kirjasivat Eemeli Sainio (6) ja Anssi Lindblom (5). Myös ikinuoren Juha Pekkarisen 4+3 kertoo siitä että peli-ilo on kohdillaan. Sun Cityn hyökkäys ei toiminut ihan normaalilla tasollaan, mutta 3 maalia Wolverinesin kovaa puolustusta vastaan on hyvä suoritus. Hyökkäyksestä eniten jaardeja (77 yrd, 4,3 avg) juoksi Tom-Oscar Lastunen, jolle hyökkäyksen linja jälleen kerran blokasi mahtavasti tilaa. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin tukimiehet Joni Hildén Sun Citystä ja Wolverinesin Ari Päivärinta

Ottelusta muissa medioissa:
Hangonlehti.fi
Hangotidningen.fi
Yle Västnyland

Kausi jatkuu ensi sunnuntaina Lappeenrannassa, josta lähdetään hakemaan viidetttä voittoa. Vastassa on Rajaritarit, jotka ovat voittaneet 3 ottelua ja hävinneet yhden. Ottelu pelataan 21.7 klo 15:00 Lauritsalan kentällä!

Jutun kuvat Patrik Ehrstedt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti