29.7.2013

Sun City varmisti lohkovoiton Helsingissä

ECG - SUN CITY 22-44 (8-14)

Myös Sun City kannattajat löysivät "pikkuvelolle"
Sun City matkusti tuttuun tapaan Friman Matkojen bussilla vieraspeliin Helsinkiin. Matka oli tällä kertaa mukavan lyhyt verrattuna edellisiin vieraspeleihin, joihin matkaa taitetttiin reilut 3 tuntia enemmän kuin tähän Käpylän Velodoromin harjoituskentällä pelattuun otteluun. "Pikkuvelolle" ECG:n Sun Cityn väliseen otteluun olikin kokoontunut ottelun alkaessa mahtava määrä katsojia, joista suurin osa oli vierasjoukkueen iloksi pukeutunut punaiseen Sun Cityn paitaan. Havaittavissa oli myös huomattava määrä "vakoilijoita" mahdollisien tulevien vastustajien riveistä. Oli miten oli taisi "pikkuvelon" yleisöennätys toteutua ja on aina mahtavaa pelata kannustavan yleisön edessä.


SC hyökkäyslinja pelasi taas hyvin
Itse ottelun alku näytti Sun Cityn osalta siltä että pelaajat kärsivät jonkinlaisesta matkaväsymyksestä, koska ensimmäiset hyökkäysdraivit sujuivat teemalla kolme ja ulos. ECG:n hyökkäys näytti heti että tulossa on hikinen iltapäivä muunkin kuin kuuman kesäisen sään takia ja pitivät palloa ilmassa ja etenivät heittopeleillään vaarallisesti. Toisen puoliajan aluksi Sun City sai kuitenkin hyökkäyksen käyntiin ja maalisuorituksesta vastasi varma suorittaja Mikael Kangas, juoksemalla pallon maalialueelle noin 5 jaardin päästä. Sebastian Berndtssonin onnistuneesti potkaiseman lisäpisteen jälkeen oli tilanne 0-7. Seuraavasta maalisuorituksesta vastasi laitahyökkääjä Mikael Björkqvist, joka sirkustyyliin pompotteli pelinrakentaja Berndtssonin heittämää palloa maalialueella ja hautasi pallon syliinsä touchdownin arvoisesti. Berndtssonin lisäpisteiden jälkeen oli tilanne mukavan tuntuinen 0-14. Mukavaa tunnetta ei tosin kauan kestänyt kun Giants kavensi tilanteeksi 8-14 touchdownin ja kahden pisteen lisäpistepelin jälkeen. Tämä tulos piti puoliajalle asti.

Touchdown, #23 Tom Lastunen
Puoliajalla Sun City päävalmentaja Kari Ketonen kävi pari yksinkertaista asiaa läpi hyökkäyksen kanssa ja kentälle astelikin ihan erilainen joukkue kuin ottelun alussa. Hyökkäys alkoi yksinkertaisesti rullamaan ja tulostaululle päivitettiin lukema 8-21 Sun Cityn työhevosen eli runningback Tom-Oscar Lastusen toimesta. Sebastian Berndtssonin lisäpiste siis jälleen onnistui. ECG ei kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoi näyttävää heittosirkustaan ja kavensivat tilanteeksi 21-14 maalin ja epäonnistuneen lisäpisteen jälkeen. Maalin jälkeisessä kickoffissa kävi Sun Cityn palautusjoukkueelle paha virhe kun lyhyehkön potkun jälkeen pallo jäi kieristelemään kentälle ilman että se kelpasi yhdellekään punapaidalle. Paikalla olikin salaman nopeasti punakeltainen pelaaja, joka peitti pallon ja ECG sai jälleen hyökätä ja vielä loistavasta kenttäasemasta. ECG ei jättänyt paikkaa käyttämättä vaan teki TD:n ja tämän päälle vielä kahden pisteen arvoiset lisäpisteet ja tilanne olikin yhtäkkiä 22-21 kotijoukkueen hyväksi.

Eemeli Sainio 6+1 taklausta, Toni Kuutti 6 taklausta
Sun City kuitenkin sisuuntui tästä ja lähti jatkamaan hyvin kulkenutta hyökkäystään ja tuttu pistenikkari Joakim Lindholm siirsi Sun Cityn uudelleen 22-27 johtoon Sebastian Berndtssonin heittokäden avulla. Lisäpiste epäonnistui huonon "snäpin" takia. ECG:n hyökkäys eteni edelleenkin hienosti heittämällä mutta Sun City alkoi pikku hiljaa pysymään kotijoukkueen laitahyökkääjien perässä ja puolustuksen linja sai aikaan tarvitaan painetta pelinrakentajalle, jotta heittoja pystyttiin peittämään ja syötönkatkotkin olivat lähellä. Syötönkatko olikin vain ajan kysymys ja Sun Cityn kulmapuolustaja Toni Kuutti sellaisen poimikin ja sen jälkeisestä hyökkäystilanteesta Tom Lastunen viimeisteli ottelun toisen maalinsa ja tilanne oli 22-34 onnistuneen lisäpisteen jälkeen. Ottelun lopputulos 22-44 muodostui loistavan pelin pelanneen Sebastian Berndtssonin onnistuneen 38 jaardin fieldgoalin ja itse juokseman maalin sekä siitä seuranneen onnistuneen lisäpistepotkun avulla.

#50 Juha Pekkarinen
Sun Cityn lohkovoitto varmistui siis kaikkea muuta helpolla ottelulla ECG:tä vastaan. Jättiläiset tarjosivat hienon vastuksen heille merkityksemättömässä pelissä. Ottelun perusteella on vaikea uskoa että Giants oli hävinnyt kaikki aikaisemmat pelinsä. Lieko sitten pelisysteemejä vaihdettu juuri ennen tätä peliä mutta ko. systeemi toimi Sun Cityä vastaan loistavasti. Toivottavasti ECG saa ensi kaudelle hieman leveyttä rosteriinsa niin voittoja alkaa aivan varmasti tippumaan "tulokaskauden" 2011 tapaan.

Sun Cityn joukkue valitsi parhaana pelaajana puolustuksen linjan Juha Pekkarisen. Hän taklasi 5+1 kertaa, sisältäen yhden säkityksen. Pekkarinen poimi myös syötönkatkon Markku Heinäsen esityön ansiosta. "Peksi" siis on uusin "Be the Hammer, not the nail" vasaran haltija.  
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti