8.7.2013

Sun City kesytti Pantterit

Hangon Regatta on yksi kesän ykköstapahtumia, ja tänäkin vuonna se oli saanut oheistapahtumakseen jenkkifutisottelun, joka pelattiin sunnuntaina Sun Cityn ja Päijät-Hämeen Panthersin välillä. Sunnuntai osoittautuikin hyväksi pelipäiväksi kun kylän muut tapahtumat oli jo juhlittu niin oli sopiva lopetus mahtavalle viikonlopulle saapua Rukki Areenalla. Moni näin tekikin ja yleisömääräksi kuulutettiin reilut 200 henkilöä, eli viime otteluun saatiin reilu parannus.

#5 Kangas eteni yhteensä 87 jaardia ottelussa
Ottelu alkoi Sun Cityn haluamalla tavalla eli kotijoukkueen hyökkäysvuorolla. Ensimmäinen draivin lähtikin heti rullaamaan hyvin kun palloa heitettiin pelinrakentaja Sebastian Berndtssonin toimesta Joakim Lindholmille sekä Mikael Kangakselle, jotka toivat suorituksillaan pallon aivan maalin tuntumaan. Runningback Tom-Oscar Lastunen avasi kotijoukkeen maalitilin juoksemalla pallon maalialueelle noin jaardin päästä. Sebastian Berndtsson potkaisi lisäpisteet onnistuneesti ja tilanne oli 7-0. Panthersin hyökkäysvuorolla Sun Cityn takakenttä näytti vaarallisuutensa kun Jakob Söderlund (CB) nappasi syötönkatson ja hyökkäysvuoro siirtyi jälleen kotijoukkueelle noin 20 jaardin päästä maalista. Sebastian Berndtssonin heittokäsi löysi jälleen Joakim Lindholmin, jolla on helppo työ toimittaa pallo maaliin. Panthers onnistui blokkaamaan tätä seuranneen lisäpisteyrityksen, joten tilanteeksi päivitettiin 13-0 Sun City unelma-alun jälkeen. Tätä seuranneella hyökkäysvuorolla Panthers sain paremman draivin päälle ja eteni noin 35 jaardin päästä maalialueestaan. Kotijoukkueen puolustus esti kuitenkin uudet yrityksen ja toinen neljännes alkoi Sun City hyökkäyksellä.

#75 Oscar Berndtsson pelasi linjan molemmilla
puolilla tehokkasti (4 tackles + 1 sack)
Toisella neljänneksellä Sun City löysi vielä yhden lisävaihteen hyökkäykseensä kun Joakim Lindholm näytti jälleen kerran nopeutensa ja puhkaisi koko Panthers puolustuksen upealla 60 jaardin juoksulla. Berndtsson pisti lisäpisteen jälleen sisään ja tilanteeksi päivitettiin 20-0. Loppuneljänneksellä ei pisteitä enää saatu aikaiseksi vaikka Eemeli Sainio (LB) yhden rähmätyn pallon poimikin joukkueelle ja sitä kautta päästiin hyökkäämään loistavasta kenttäasemasta. Kotijoukkueen puolustus piti Panthersin hyökkäyksen kurissa ja numerot pysyivät samoina puoliajalle siirryttäessä.  

Puoliajan jälkeen Panthersin hyökkäys osoitti vaarallisuutensa ja eteni aina red zonelle asti mutta onnistuivat tuhlaamaan paikkansa rähmäällä pallon kauaksi aloituslinjan taakse, josta eivät enää saaneet uusia yrityksiä aikaiseksi. Sun City hyökkäys jatkoi hyvin etenemistään kun loistavasti pelannut linja teki tilaa Tom Lastusen sekä Joakim Lindholmin juoksuille. Draivin viimeisteli Mikael Kangas, joka nappasi Sebastian Berndtssonin heiton kiinni maalialueella. Lisäpisteet yritettin potkaista mutta korkean snapin takia holder Joakim Lindholm kirmaisi 2 pisteen arvoisesti maalialueella ja tilanne oli 28-0.  

Viimeisellä neljänneksellä Panthers alkoi tosissaan yrittää maalintekoa heittopeleillä ja etenikin muutaman kerran mallikkaasti. Loistavan pelin pelannut Jakob Söderlund (CB) nappasi kuitenkin vielä yhden syötönkatkon. Sun City alkoi peluuttaa vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia, ja hekin saivat hyviä draiveja aikaiseksi. Roderick Zilliacuksen (RB) nilkkavamma alkaa olemaan kunnossa ja näyttikin hienolla 20 jaardin juoksulla että hänkin on nopea pelaaja. Myös rookie runningback Valo Sotirov juoksi mallikkaasti muutaman kerran ja oli hauska nähdä miehen iloinen ilme onnistumisien jälkeen. Touchdowneja ei enää nähty mutta Sebastian Berndtssonin 31 jaardin kenttämaalin avulla lopputulokseksi kirjattiin 31-0.
#33 Ahola ja #79 Hildén eivät päästäneet
QB Lamminpäätä helpolla

Ottelu oli siis Sun Cityn juhlaa ja erityisesti linjan molemmilla puolella oli selkeää dominointia. Hyökkäys eteni tilastojen mukaan noin 400 jaardia (252 heittäen ja 141 juosten), mutta maalipaikkoja kuitenkin tuhlattiin iso tukku, josta päävalmentaja Kari Ketonen antoikin palautetta joukkueelle pelin jälkeen. Loistavasti pelanneen puolustuksen kovimmat tilastot kirjattiin linjamies Juha Pekkariselle (5+2 taklausta) sekä takakentän Toni Kuutille (5+1). 6 kertaa pakotettin Panthers rähmäämään pallo ja säkkejäkin kertyi 5 kappaletta, joten onnistumisia tuli laajalta rintamalta.  

#20 Söderlund, vasaran uusi haltija
Ottelu parhaana pelaajina palkittiin Sun Citystä Aki Ahola (DL) sekä Panthersin Mika Kokki (RB/LB). Sun Cityn sisäinen "Be The Hammer Not The Nail" -vasara myönnettiin Jakob Söderlundille, joka kahden intterin lisäksi taklasi kovaa ja esti heittojen perille menoja tehokkaasti. Hangonlehti myönsi facebook -sivuillaan gameballin Juha Pekkariselle.

Sun Cityn kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Helsinki Wolverinesin kakkosjoukkuetta vastaan, joka on voittanut kaksi ottelua (ECG, Rajaritat) sekä hävinnyt yhden ottelu (Steelers). Ottelu pelataan Rukki Arenalla lauantaina 13.7 klo 14:00. Ottelun FB tapahtuman linkki alla:

Kuvia ottelusta (Patrik Ehrstedt) 

Sun City FB:stä löytyy Stefan Österlundin kuvia

Ottelusta muissa medioissa:

Jutun kuvat Stefan Österlund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti