22.7.2013

Kauden ensimmäinen tappio Lappeenrannassa

#80 Mikael Björkqvist pallon kanssa
Sun City kausi jatkui sunnuntaina 21.7 vierasottelulla Lappeenrannassa Rajaritareita vastaan. Panoksia tässä kierroksen kärkiottelussa riitti, kun Sun City voitolla olisi voinut varmistaa lohkovoiton ja Rajaritareiden voitto avaisi heille takaportin lohkovoittoon. Harmikseen vierailija Sun City sain huomata että kotijoukkueen järjestelyt eivät olleet kärkiottelun mukaiset vaan ottelu pelattiin kahden tuomarin voimin, joka selvästi rikkoo sarjamääräyksiä. Minimi tuomarimääräksi on II-divisioonassa päätetty 3 tuomaria, ja Rajaritarit rikkoivat tätä sääntöä toista kertaa peräkkäin kun myös viime viikon peliä Mikkeliä vastaan peli pelattiin kahdella tuomarilla. Kaksi on tuomaria ei yksinkertaisesti riitä näkemään kaikkia rikkeitä, ja sitä kautta myös pelaajien turvallisuus kentällä on uhattuna.

#15 Sebastian Berndtssonin heittokäsi toimi hyvin 
Ottelu alkoi Rajaritarien hienolla palautuksella kun vaaralliseksi tiedetty #17 palautti pallon aina puoleen kenttään asti.  Rajaritarit lähtivät heti yrittämään maalintekoa kikkapelillä, jossa pallon annettiin runningbackille joka heitti pallon takakentälle, mutta tämä yritys pystyttiin torjumaan. Sun City puolustus piti rivinsä tiiviinä ja hyökkäysvuoro alkoi oman 40 jaardin tuntumasta. Hyökkäysvuoro alkoi ihan pirteästi ja etenikin 20 jaardin päähän maalista mutta pallo ei vaan millään tarttunut laitahyökkääjien käsiin ja avausmaali jäi tekemättä. Potkumaaliyritys päätyi Rajaritarien puolustuksen linjamiehen blokiin. Loppuneljänneksen Sun Cityn puolustus pelasi loistavasti ja LB Joni Hildén oli äärimmäisen lähellä tehdä syötönkatkon. Rajaritarit pakottiin punttamaan pallon syvältä omalta alueelta ja tästä saatiinkin loistava kenttäasema seuraavalle draiville, jota ei valittavasti pystytty hyödyntämään.

#23 Tom Lastunen urakoi jälleen mahtavasti jaardeja
Toinen neljännes oli molempien joukkuiden tarkkaa puolustamista. Ottelun ensimmäisen maalin teki Rajaritarit hienon kikkapelin avulla, joka kerran epäonnistui pelin alussa. Eli kohtuullisen heittokäden omaava running back #13 heitti pallon numerolle #17, ja valitettavasti Sun Cityn takakenttä meni tähän vipuun. Lisäpistepotku epäonnistui Jyri Sihvon blokatessa yrityksen. Juuri ennen puoliaikaa Rajaritarit katkaisi Sebastian Berndtssonin heiton joten puoliajalle siirryttiin tilanteessa 6-0.

Toinen puoliaika olikin sitten todellinen jännitysnäytelmä. Sun City tilanne alkoi näyttämään tukalalta kun Rajaritarit lisäsivät johtoaan 12-0, jälleen kikkapelin avulla. Tällä kertaa numero #17 sai pallon suunnanmuutos (reverse) pelissä ja tämä erittäin nopea kaverin pujotti koko Sun City puolustuksen läpi maaliin asti. Tästä Sun City kuitenkin sisuuntui ja pallo tuotiin Joakim Lindholmin kiinniotolla noin 30 jaardin päähän maalista ja seuraavassa pelissä hän näytti jälleen nopeutensa ja juoksi maaliin asti hyökkäyksen linjan mahtavan blokityöskentelyn avulla. Sebastian Berndtsson potkaisi lisäpisteen sisään ja tilanteeksi kaventui 12-7.

Basti ja Coach Kalle palaverissa
Sun City sai mahtavan alun viimeiselle neljännekselle kun Joni Hildén haistoi heittopelin ja nappasi pelivälineen itselleen ja Sun City sai hyökkäyksen noin 30 jaardin päästä maalista. Syötönkatkon yhteydessä nähtiin erittäin vaarallinen tilanne kun Rajaritarien pelaaja keihästi rumasti tilanteen jo päätyttyä Sun Cityn Wiljami Kaartisen. Juuri näitä tilanteita kaksi tuomaria ei millään näe, mutta onneksi tästä tilanteesta selvittiin ilman loukkaantumista. Tästä seurannessa hyökkäysvuorossa hyvin pelannut Mikael Kangas viimesteli maalin Sebastian Berndtssonin heittokäden toimesta. Lisäpisteitä yritettiin tehdä pelaamalla mutta siinä ei onnistuttu Joakim Lindholm kiemuroidessa noin 30 jaardia takapakkia. Sun City meni siis ottelussa johtoo numeroilla 12-13. Tämän jälkeen Sun City puolustus jatkoi hienoja otteita ja pakotti Rajaritarit punttaamaan pallon syvältä omalta alueeltaan ja Sun Cityn hyökkäys aloitti erinomaisesta kenttäasemasta noin 35 jaardin päästä maalista. Joakim Lindholm juoksi noin 20 päästä pallon maaliin ja Sebastian Berndtssonin lisäpistepotkun jälkeen tilanne oli Sun Citylle 12-20.

Puolustus pelasi hyvin, RR:n kikkapelit ratkaisi pelin
Sun City maalinjälkeissä aloituspotkussa tapahtui todellinen musta hetki kun Rajaritareiden #17 teki tuhoaa juoksemalla lähes 100 jaardia maaliin asti. Lappeenranta onnistui lisäpisteissä kahden pisteen arvoisesti ja Sun Cityllä oli vielä hieman aikaa lähteä hakemaan johtoa uudelleen tasatilanteessa 20-20. Toisin kuitenkin kävin kun epäonnistuneen taaksepäin syötön takia punttipeli epäonnistui täysin ja Rajaritarit pääsivät vuorollaan hyvästä kenttäasemasta. Lappeenrantalaiset saivat hurmion päälle ja jyräsivät pallon maalin vahvoilla juoksupeleillään. Tilanne 27-20 vahvistui lopputuloksi kun Sun City ei viimeisissä rohkeissa heittohyökkäyksissään saanut palloa enää toimitettua laitahyökkääjille.

Sun Cityn parhaan pelaajan palkinto "BE THE HAMMER" -vasara annettiin toisen kerran peräkkäin Joni Hildenille, joka nappasi syötönkatkon ja taklasi ahkerasti. Bussimatkalla kotiinpäin joukkue päätti kuitenkin antaa Jonin ehdotuksesta kyseisen vasaran joukkueen todelliselle työmyyrälle Marcus Frimanille (TE), joka jälleen kerran ajoi joukkueen turvallisesti pelipaikalle, pelasi pelin virheettä ja kuljetti vielä joukkueen kotiin. Muita onnistujia olivat running back Tom Lastunen, joka kantoi palloa määrätietoisesti joka kerran edeten. Puolustus pelasi kaikesta huolimatta huikean pelin ja pystyivät pääsääntöisesti pysäyttämään Rajaritareiden powerhyökkäykset.

Ottelu tarjosi siis noin 100-päiselle yleisölle todellisen jännitysnäytelmän hienokuntoisella Lauritsalan nurmikentällä. Sun Cityn kesän huonoin harjoitusviikkoa näkyi valitettavasti kentällä huonona suorittamisena ja kotijoukkue teki se mistä unelmoivat ja siten heillä on vielä mahdollisuus voittaa koko lohko, mikäli kaatavat seuraavalla kierroksella Steelersin Kuopiossa. Helppo tehtävä Rajaritareilla ei todellakaan ole edessä, koska Steelers on parantanut peliään jokaisessa ottelussaan Sun Citylle kärsimän avaustappion jälkeen. Sun Cityn runkosarjan viimeinen peli pelataan sunnuntaina 28.7 ECG:tä vastaan. Ottelu pelataan Käpylän Velodromin harjoituskentällä klo 15:00. Toivottavasti myös tähän peliin saadaan omia Sun Cityn kannattajia paikalla. Heitä oli mukavasti jopa Lappeenrannassa asti kannustamassa.

Kuvia ottelusta by Jocke Eriksson
>>> Sun City Facebook  

Rajaritarien otteluraportti:
http://rajaritarit.com/page.php?id=1&article_id=161

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti