5.5.2013

Sun Cityn preseasonin avauksesta kehkeytyi jännitysnäytelmä

Sun City matkasi viikonloppureissulle Ruotsin Södertäljeen pelaamaan ystävyysottelun Telge Truckers joukkuetta vastaan. Matkaan lähdettiin tuttuun tapaan Friman Matkojen bussilla ja Itämeri ylitettiin kotimaisen laivayhtiön laivalla. Joukkue sai matkaa 29 pelaajaa, mutta ei kuitenkaan ihan parasta kokoonpanoa muutaman tärkeän pelaajan esteiden takia. Menomatkalla joukkue kävi neuvottelutilassa läpi tulevan ottelun taktiikoita ja katsottiin läpi Truckersin otteluvideo viimekaudelta, joten itse otteluun valmistauduttiin huolellisesti.


Telge Truckers oli joutunut siirtämään ottelun varakentälle lähelle Södertäljen stadionia jonka ohitse joukkue ajoi matkalla tälle syrjäiselle tekonurmikentälle. Kenttä oli kumirouhekenttä, sää aurinkoinen ja lämmin, sekä puitteet muutenkin hyvät. Mahtoiko syynä olla voimakkaasti kentän suuntaan puhaltanut tuuli, vai se että ottelu oli vasta toinen harjoitus tänä keväänä ulkona, koska Sun Cityn peli alkoi kuitenkin vaatimattomasti ja takellellen.

Sun City aloitti hyökkäyksellä, mutta joutui jo ennen puoltakenttää potkaisemaan pallon vastustajalle Micke Holmströmin lentopotkulla. Telgen hyökkäys puolestaan lähti heti alussa hyvin käyntiin. Truckers liikutti palloa lähinnä heittopeleillä, muutamalla tehokkaalla kiertopelillä ja aina välillä heidän pelinrakentajansa otti jalat alleen ja kantoi palloa itse. Sun Cityn hyökkäyskin heräsi vähitellen, mutta siitä huolimatta peli oli toisen neljänneksen alussa jo 21-0 kotijoukkueelle. Toisen neljänneksen alussa sai sitten Sun Cityn hyökkäystä ensimmäisen puoliajan johtanut Joakim Lindholmin tuotua joukkueen vähitellen vastustajan kenttäpuoliskolle. Ensimmäinen Sun Cityn maali syntyi Lindhomin pitkästä juoksusta. Päävalmentaja Kari Ketonen oli jo ennen ottelua päättänyt pelata lisäpisteet, koska kentällä ei ollut pystypuita ollenkaan. Ja kun Lindhomin juoksi vielä lisäpisteet sisään, oli tilanne 21-8.

Truckers lisäsi vielä toisella neljänneksellä johtonsa tilanteeseen 27-8 ja heillä oli oiva mahdollisuus jopa tehdä vielä yksi TD aivan ennen puoliajan loppua, mutta Sun Cityn puolustus taisteli ja esti maalinteon.

Puoliajalla valmennus teki puolustukseen pari pientä muutosta, joukkue ilmiselvästi päätti näyttää ettei ollut vielä pelannut omalla tasollaan ja toiselle puoliajalle esiin astuikin aivan eri joukkue. Hyökkäys avasi peliä luottamalla toisella puoliajalla pelinrakentajaksi vaihdetun Sebastian Berndtssonin heittokäteen joka toimikin mallikkaasti. Bastin heittoja napsi kiinni useampikin vastaanottaja, eniten kiinniottoja teki Mikael Björkqvist. Eemeli Sainio tuli pallonkantajaksi antamaan lepoaikaa Tom Lastuselle ja Sun City alkoi vähitellen hivuttautumaan Telgen rinnalle. Sainio juoksi pallon kahdesti lähietäisyydeltä maaliin, ja kun toisen maalin jälkeen Marcus Friman nappasi vielä Berndtssonin lisäpisteheitosta kaksi pistettä, oltiinkin tilanteessa 27-22 ja peli oli saanut nyt aivan uuden käänteen.

#75 Oscar Berndtsson antamassa painetta QB:lle
Sun Cityllä oli selvästi nyt se kuuluisa momentum puolellaan ja koko joukkue heräsi taistelemaan voitosta. Kaksi minuuttia ennen ottelun päättyymistä Sun Cityn puolustus pysäytti jälleen Telgen hyökkäyksen ja antoi hyökkäykselle vielä ainakin kerran mahdollisuuden. Hyökkäys etenikin lähes puoleen kenttään, mutta sitten tapahtui epäonnekas tilanne jossa centteri syötti lyhyen aloitussyötön hetkeä liian aikaisin ja se osui motionissa olleen pelaajan jalkaan. Truckersin puolustus kiitti ja peitti pallon. Peliaikaa oli nyt noin 1:40 jäljellä, ja Telge päätti ilmeisesti yrittää lyödä viimeisen niitin Sun Cityn arkkuun pitkillä heitoilla. Heitot eivät kuitenkaan onnistuneet ja aikalisän jälkeen Truckersien pelinrakentaja suoritti kolmannella yrityksellä yllättävän lentopotkun johon Sun City ei ollut valmistautunut. Kun pallo vieri vielä hannuhanhimaisesti Sun Cityn viiden jaardin viivalle, oli Sun Cityllä lähes koko kenttä mentävää ja peliaikaa jäljellä enää 40 sekuntia.

Berdntssonin ensimmäinnen heitto Lastuselle onnistui, Sun City sai uudet yritykset ja pallo siirtyi nyt Sun Cityn 30 jaardin viivalle. Seuraavalla yrityksellä Berdntssonin heitto löysi jälleeen kohteensa lyhyessä sisäkuviossa olleelle Joakim Lindholmille. Lindholm väisti rohkeasti kumartumalla lähimmän puolustajan ja käänsi juoksunsa yllättäen Truckersien sivurajalle. Sun Cityn pelaajat olivat tilanteessa hyvin hereillä ja niinpä Lindholm juoksi hölmistyneen Telgen vaihtopenkin edestä 70 jaardia maaliin ja Sun City siirtyi nyt ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, 27-28. Sun City piti edelleen tyylinsä ja yritti lyhyttä heittoa lisäpisteessä, mutta se meni hitusen pitkäksi aivan vapaana olleen Lindholmin sormenpäiden editse.

Interception #34, Toni Kuutti
Päävalmentaja Ketosen kommentit ottelusta: Huhhuh, olipas se avaus. Vaikka ottelun lopputulos olikin oikeastaan minulle sivuseikka, niin onhan se aina mukavampi voitto taskussa matkustaa tälläisesta reissusta kotiin. Toinen puoliaika oli varsinkin puolustukselta loistava taistelu ja sen johdosta hyökkäyskin tuntui heräävän. Ja vaikka jaardeissa varmasti hävisimme reilusti, on se onneksi ne pisteet mitkä nämä ottelut ratkaisevat. Puolustuksessa oli monta onnistajaa, mieleeni jäi erityisesti Joni Hilden, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa tukimiehenä ja tuntui ehtivän joka paikkaan. Koko puolustuksen linja pelasi myös hyvin sitoen toisella puoliajalla vastustajan linjamiehet päästäen muutkin tukimiehet tekemään tarvittavia taklauksia. Takakentältä mieleeni jäi erityisesti Toni Kuutin maahanlyönti ja syötönkatko. Myös osittain kahteen suuntaan pelannut Eemeli Sainio näytti esimerkillään miten tilanteisiin tullaan ja "Super-Eemeli" sytytti selvästi koko joukkueen. Puoliajalla tehtyjen muutosten osalta haluaisin myös nostaa esiin puoluksen valmennuksesta vastaavat Jari Nippalan ja Jan Österlundin. He olivat hyvin hereillä ja pystyivät sopeuttamaan systeemit vastustajien mukaan.

Hyökkäyksessä oli myös monta onniustajaa, mutta haluaisin nostaa esiin aivan erityisesti vasta 16-vuotiaat Aleksi Holmströmin ja Werneri Kaartisen. He eivät kunniottaneet vastustajia tippaakaan ja pelasivat lähes koko ottelun. Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä kokemus, pelimme ei kuitenkaan ole vielä läheskään valmista ja tämä harjoitus antoi taas lisää mietittävää. Paljon on vielä siis tehtävää, mutta oikeaan suuntaan ollaan mielestäni menossa ja tästä on hyvä jatkaa kohti sarjakautta."

Sun Cityn valmennus palkitsi Joakim Lindholmin ottelun parhaana pelaajana.

Telge Truckers - Sun City 4.5.2013
Kuvia ottelusta by Johnny Claeson:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151670203242664.1073741825.641557663&type=1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti