29.4.2013

Preseason käynnistyy

Picture from Telge Truckers FB page (Micke Johansson)
Sun Cityn preseason alkaa heti vapun jälkeen ystävyysottelulla Ruotsissa, Telge Truckersia vastaan.  Joukkue halusi järjestää yhteisen matkan ennen kauden alkua, ja vastustaja löytyi tällä kertaa länsinaapurista Södertäljestä, joka on sopivan matkan päästä Tukholmasta.  Södeltälje Truckers pelaa Ruotsin 1-divisioonassa, itäisessä lohkossa. Viime kaudella Truckersit pelasivat 9 ottelua, joista voittivat 4 , pelasivat yhden tasapelin ja hävisivät 4. Kaudella 2011 he pelasivat divisioonan loppuottelussa, joten vastuksesta on odotettavissa kovaa. Kovaa vastustajaa Sun City tarvitseekin, jotta joukkue on valmis 8.6 ensimmäisessä kotipelissä kivikovaa Kuopio Steelersiä vastaan.

Päävalmentaja Kari Ketonen summaa menneen offseasonin ja tunnelmat juuri ennen preseasonia seuraavasti:

Joulukuun alussa aloitettu talvikausi alkaa nyt sitten tosiaaan vihdoinkin olla takana ja tunnelmat ovat joukkueessa mielestäni erittäin hyvät. Tammisaaressa järjestetyillä neljällä leirillä olemme päässeet hiomaan kuvioita läpi koko joukkueen voimalla ja ne olivat samalla hyviä tarkastuskohtia siihen missä ollaan menossa.

Kun valmennuksen kanssa syksyllä yhdesssä mietittiin tätä tulevaa kautta, päätettiin yrittää saada myös yksi reissumatsi alle ennen kauden alkua. Telge Truckerseja päätettiin sitten lähestyä vuodenvaihteen jälkeen ja he innostuivat ehdotuksestamme myös. Olisin halunnut alun perin viedä joukkueen sinne vasta parin viikon päästä, mutta koska Truckerseilla on ensimmäinen oma sarjaottelunsa jo viikon päästä, menemme sen vuoksi sinne nyt sitten jo vähän suunniteltua aikaisemmin.

Emme ole valmistautuneet Truckerseja vastaan mitenkään sen erityisemmin, mutta lähdemme ottelua voittamaan, totta kai. Hyvän treenimatsin lisäksi haenkin tältä reissulta joukkuetta entisestään yhteen hitsaavaa "team buildingiä".

Puolustuksen koordinaattori Jari Nippalan tunnelmat offseasonin päätyttyä ovat seuraavat:

Odottavalla ja positiivisella mielellä ollaan, vaikka puolustus ei ole vielä ihan niin valmis kuin haluaisin sen tässä vaiheessa olevan.

Puolustussysteemi on uusittu kokonaisuudessaan. Uusi systeemi joustavampi, mutta samaan aikaan myös jonkin verran monimutkaisempi kuin kahdella aiemmalla kaudella. Toisaalta, aiempina vuosinakaan paketti ei ole ollut täysin kasassa vielä kauden tässä vaiheessa.

Pelaajiin kohdistuvat odotukset ovat kasvaneet pelaajien kehityksen myötä - kyky ottaa vastaan uusia asioita ja miettiä omaa pelaamista on kehittynyt selkeästi; tämä edesauttaa joukkuepelaamisen kehitystä kohti vaativampia puolustusjärjestelmiä. Uskon vakaasti että parin harjoitusottelun jälkeen, varsinaisen sarjakauden alkaessa, koneisto on viritetty, pojat ovat iskussa ja tulemme heti kauden avauksessa Rukki-areenalla näkemään erittäin tiukkaa ja aktiivista puolustuspelaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti