1.3.2013

Sebastian Berndtsson loistaa yliopistosarjassa.

Photo: Kim Paulin

Postgame haastattelussa Sun Cityn Sebastian Berndtsson joka on pelinrakentaja myös Åbo Akademi 09ers yliopistojenkkifutisjoukkuessa, joka parhaillaan pelaa yliopistosarjan Turun lohkossa. ÅA 09ersin joukkueessa pelaavat myös Sun Cityn Anssi Lindblom sekä Simon Pihlström. 
  
Huomenta Basti, onkx tukka kipee eilisten voitonjuhlien jälkeen (09ers - Tornadoes 58-32)?

No huomenta huomenta! Kyllä päätä hieman jomottaa, mutta en oikein osaa sanoa johtuuko se voitonriemusta vai voitonjuhlista:)

Kerro vähän yliopistojefusta verrattuna normaaliin jefuun?

Photo: Martin Backman
No aloitetaan siitä että yliopistojefua pelataan 8 vs 8, tempo on hitusen nopeampaa mitä 11 vs 11 pelissä. On aika paljon sääntöjä mitä "normi" jefussa ei ole, esim. corner blitzit on kiellettyjä, ja OL/DL:llä on myös omat "boksi" säännöt, esim. puolustuksen endi ei saa olla liian leveellä verrattuna hyökkäyksen linjaan tai lippua lentää. Tällaisia pikkusääntöjä on aika paljon, en aijo niitä kaikkia tässä kertoa, muuten seistään tässä huomiseen asti:D
 09ers on toinen joukkueesi Sun Cityn lisäksi. Kerro vähän miten olet sinne päätynyt, minkälainen jengi teillä on kasassa ja miten harjoittelette?

No, kun aloitin koulunkäynnin Turussa, syksyllä 2011, niin kuulin tästä ÅA 09ers joukkueesta, päätin mennä kokeilemaan ja ekat treenit missä olin mukana oli kupittaan puistossa turussa, muistan et mulla revähti takareisi silloja ajattelin että tämäpä oli hyvä alku, mutta menin mukaan, hauskaa oli ja nykyään se on entistäkin hauskempaa!:) Meillä on aivan loistava jengi kasassa, todella monta lahjakasta pelaajaa, varsinkin tän vuoden rookiet on yllättänyt positiivisesti! Meillä on harkat 2 kertaa viikossa, ja ennen kauden alkua oli todella paljon pelipaikkakohtaista treenamista, mutta nyt kun kausi on käynnissä niin käydään läpi pelejä ja pyritään parantamaan niitä asioita joita edellisessä ottelussa jäi uupumaan:)


Kautenne alkanut suorastaan käsittämättömän hienosti, ensin kaatui  sunnuntaina (24.2) UTU Beaver Hunters puhtaasti 28-0 ja torstain ilotulitusottelussa kaatui TUAS tornadoes numeroin 58-32. Aikamoinen parannus verrattuna esim viime kauteen. Mitä tämä selkeä tason nousu kertoo?Photo: Martin Backman
Joo, kausi alkoi odotettua paremmin, varsinkin kun meitä pidettiin altavastaajina meidän lohkossa. Olemme muuttaneet meidän systeemiä todella paljon viimevuodesta, tänä vuonna olemme heittopainoitteinen joukkue, mutta juoksemme myös vahvasti kun tilanne vaatii. Uskon että parannus johtuu siitä kuinka paljon jokainen pelaaja on panostanut omaan kehitykseen ennen kauden alkua, ja siihen kuinka jokainen on pitänyt oikeasti hauskaa sitä tehdessään. Meidän joukkueen koko on aika pieni, en nyt tarkoita rosteria vaan pelaajien kokoa, mutta niin miten Evander Holyfieldin sanonta menee "it is not the size of the man, but the size of his heart that matters" kuvaa aika hyvin meidän joukkuetta tällä hetkellä. Ja todella iso hatunnosto meidän valmentajille, Juuso Karppiselle ja Otto Tikkaselle, koutsit on laatinut aivan mahtavat pelikirjat hyökkäykselle kuten myös puolustukselle.Kerro vähän tarkemmin näistä kauden ensimmäisistä otteluista ja omasta pelistäsi.No UTUa vastaan kun pelasimme niin aluksi oli kyllä perhosia vatsassa, sillä heidän joukkueesta löytyy aivan käsittämättömän taitavia pelaajia. Meidän joukkueen taistelutahto oli tällä kertaa kovempi kun UTUn ja voitettiin ottelu, se että voitimme nollapelillä ei ollut todellakaan odotettavissa. Omaksi saldoksi jäi tästä pelistä 2 heitettyä TDtä ja yksi juostu TD, olin erityisen iloinen sillä en useasti juokse itse pallon kanssa, mutta tällä kertaa se kannatti:D 

09ers - TUAS pelejä on aina yhtä hauska pelata, se on verenmakua ja mustelmia täynnä, pään aukominen kentällä kuuluu asiaan ja se että pari ylimäärästä keltaista lippua lentää kentälle ei ole ollenkaan epänormaalia tässä paikallistaistelussa, oli todella kova ottelu ja iso hatunnosto vastustajille ja omille kanssapelaajille! Tämä peli oli urani paras peli ja olin todella tyytyväinen omaan tulokseen, 6 heitettyä TDtä ja 1 juostu TD ja 1 intteri siinä tuli myös. Mutta nämä asiat pitää nopeasti nollata päästä, seuraava peli on alle kahden viikon kuluttua ja siihen alkaa valmistelut lähipäivinä.

Mikä on suurin ero 09ers:n ja Sun City joukkueiden välillä?

Suurin ero 09ersin ja Sun Cityn välillä taitaa olla, ikä, koko ja pelisysteemi, ne ovat kaks ihan eri joukkuetta mutta molempien joukkueiden taistelutahto on kohdallaan, juuri niinkuin pitääkin!

Jos Sun City pelaisi 09ersia vastaan niin minkävärinen paita olisi Berndtssonin päällä?

Photo: Martin Backman
Jaa-a, nyt tuli vaikea kysymys, kyllä sen on niin että kotijoukkue on aina se omaa sydäntä lämmittävä joukkue, punainen sopii minulle muutenkin paremmin:) Mutta olisi kyllä todella hauskaa pelata 09ersin kanssa Sun Cityä vastaan, ja niin että pelaisin 09ersin riveissä silloin:) vähän ristiriitainen vastaus, mutta antaa olla, syytän vaikeaa kysymystä:D

Olit kuulemma juossut jopa yhden TD:n ekassa pelissä. Alkaako vastustajat jo rakentamaan puolustuksiaan sen varaan että 09ers:in juoksu-uhkaa vastaan?

Joo, niin uskomattomalta kun se kuullostaa niin juoksin yhden TDn:D en usko että ne laskee sen varaan, en kuitenkaan juokse niin paljon, olen parempi heittämään sitä palloa kuin juoksemaan:D

Miten kautenne jatkuu tästä eteenpäin?

Kausi jatkuu normaalisti treenaten ja "pelivideoläpikäyntikokousten" myötä, seuraava peli on perjantaina 15.3, eli valmistelut sitä varten alkaa lähipäivinä. Ottelu on TUASia vastaan eli odotettavissa on mahtava ottelu ja raikuva yleisö:)

Kiitoksia haastattelusta ja onnea loppukauden peleihin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti