5.3.2013

Haastattelussa hankolaistunut Coach Sainio

Haastatteluvuorossa tuore hankolainen ja sitämyötä "täysipäiväinen" Sun Cityn valmentaja Eemeli Sainio.

Terve Eemeli. Asut ja käyt töissä Hangossa. Miten tässä "näin pääsi käymään"? 


Coach Sainio puhuu, puolustus kuuntelee 
Minulle tarjottiin töitä ja en ollut oikein tyytyväinen mihin suuntaan elämä Turussa kuljetti. Silloin pitää tehdä muutoksia nyt ollaan sitten Hangossa :)

Sinulla on vakuuttava jenkkifutisura, kerrotko siitä niille jotka eivät siitä vielä tiedä mitään? 

Aloitin jenkkifutiksen vuonna 2000. Ensimmäisen kauden pelasin vuonna 2001 Piikkiö Oakmenin riveissä. Seuraavana vuonna pelasin Trojansin A-junnuissa ja Oakmenissa. Vuonna 2005 siirryin Turku Trojansiin missä pelasin vuoteen 2008 asti. Maajoukkeringissä olin kaudet 2007-2008. Yhden Suomi-Ruotsi pelin olin edustamassa. Sen jälkeen olen seurannut lajia aktiivisesti ja ollut jollain tasolla hengessä mukana. Pelipaikat mitä olen pelannut on RB, FB, OG, DE ja kaikkia LB paikkoja.

Sinut on nähty katsomossa useasti jo Sun Cityn ensimmäisellä kaudella (2011) ja viime kaudella myös sidelinellä valmennuksen apuna. Mistä intohimosi Sun Cityyn on oikein syttynyt? 


Siihen on ainoastaan yksi tekijä tai oikeastaan henkilö nimeltään Aki Syrjälä. Sun Cityn joukkueesta on heijastunut hyvä tekemisen meininki jopa katsomoon asti.

Olet nyt siis päätynyt Hankoon ja Sun Cityyn. Meriittien puolesta luulisi että moni muukin joukkue olisi yrittänyt värvätä sinua?

Ei enää viime vuosina, koska olen torjunut tarjoukset niin jyrkästi. Vanhat pelikaverit aina heittää että voisin saada peliaikaa spessuissa mutta nämä jutut ovat enemmän kieliposkella heitettyjä nykyään.

Miten on pelikamojesi kanssa, onko ne nostettu lopullisesti hyllylle pölyyntymään vain nähdääkö Coach Eemeli kesällä myös tositoimissa punapaidassa?

No mulla on itselleni niin kovat standardit, missä kunnossa pitää olla jos pelataan. Mutta ei pelaminenkaan täysin suljettu vaihtoehto ole, eli kattellaan ;)

Mitä mieltä olet Sun Cityn puitteista. Valmennus, pelaajat, treenaus ja treeniolosuhteet?

Organisaatiossa kaikki hoidetaan niin mallikaasti että moni joukkue voisi ottaa mallia Sun Cityn toiminnasta. Meillä on hyvä valmennusryhmä ja en olisi muuten mukaan lähtenytkään. Pelaajat ovat nuoria ja vähän raakileita vielä mutta innokkaita oppimaan ja sisäistävät asiat hämmästyttävän nopeasti. Tätä porukkaa on mukava valmentaa. Treeniolosuhteet ovat erinomaiset vaikka cupliksen lattia onkin kova niin pitää muistaa että useimmat vastustajat joutuvat treenamaan talvella parketilla.

Olet myös tehnyt hienoa uraa MMA piireissä (ammattilais record 1-0). Miten se ura "jaksaa"? 

MMA uraa ei todellakaan ole lopetettu. Mitään ottelua ei ole tällä hetkellä  sovittuna. Tarkoitus olisi täällä Hangossa kehittää BJJ osaamista, koska täällä se vahvalla pohjalla. Jossain vaiheessa pitäisi sopia ottelu että pääsisi taas ottamaan "äijästä mittaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti