27.2.2013

Wiljami Kaartinen maajoukkueleirillä


Sun Cityn pelaajan nimi on koristanut U19 maajoukkueen nimilistaa joulukuun lopusta lähtien. Takakentän puolustaja Wiljami Kaartisen urakehitys junioriryhmästä edustusjoukkueen aloituskokoonpanoon jatkuu siis edelleenkin raketin lailla.   

Ensimmäiset maajoukkueleiritykset pidettiin Imatralla 16 ja 23 pvä helmikuuta. U19 maajoukkueen päätavoite on päästä EM-kisoihin, jotka pidetään elokuussa Tjeljabinskissä, Venäjällä. Sinne pääseminen edellyttää tosin voittoa karsintaottelusta Tanskaa vastaan, joka pelataan Kööpenhaminassa 6.4.2013.  Sun City leirissä luonnollisesti pidetään peukkuja ja varpaita pystyssä, että ko. ottelun rosterissa olisi myös Kaartisen nimi. Sinne on luonnollisesti pitkä matka mutta Wiljamilla on kuitenkin jalat maassa ja reaaliteetit tiedossa.  

Sun Cityn puolustuksen koordinaattori Jari Nippala analysoi Wiljamia seuraavasti: 

Wiljami on kehittynyt pelaajana todella huimin askelin. Viime kauden alkaessa Wiljami ei vielä ollut aloituskokoonpanoon sopiva pelaaja, mutta erittäin aktiivisella ja tunnollisella harjoittelulla hän pystyi valtaamaan paikan aloittavien takapuolustajien rotaatiossa ja kauden viimeisen ottelun päätyttyä hänet palkittiin puolustuksen parhaana pelaajana.  Melkoinen suoritus, joka osoittaa että Wiljamissa on urheilijana ja ihmisenä yleensäkin jotain erityistä. Nuoren miehen esiinmarssin taustalla on, erinomaisen asenteen lisäksi, pari ratkaisevaa tekijää: luontainen nopeus ja kehittynyt koordinaatio sekä mitään pelkäämätön luonne. Wiljami treenaa aina tunnollisesti ja tosissaan. Otteluissa Wiltzu ei anna vastustajien pelaajille anteeksi heidän mahdollisesti suurempaa kokoaan, pitempää peliuraansa tai vanhempaa ikäänsä. Nähdäkseni Wiltzulla on kaikki edellytykset nousta lajin kotimaiselle huipulle, mutta se tulee Sun Cityn menetykseksi vaatimaan sen, että nuorimies siirtyy jossakin vaiheessa johonkin Vaahteraliigan joukkueista ja aktiivisella harjoittelulla valtaa siellä paikan avauskokoonpanosta. Kun näin käy, uskon että koko edustusjoukkue tuntee suurta  iloa ja ylpeyttä oman pelaajamme puolesta.

Wiljamin fiiliksiä ensimmäisten leiripäivien jälkeen: 

1. Milloin sait tietää pääsystä maajoukkueleirille ja kerro vähän miltä oman nimen näkeminen maajoukkuevahvuudessa tuntui:

Kavereitten kanssa oltiin leffassa ja lopputekstien aikana kännykkään pamahti Micke Kangakselta onnittelu viesti ja sillä hetkellä tuntu aika maailman pysäyttävältä ajatukselta ja heti kotiin päästyä oli pakko kävästä sajl.fi sivuilta tarkastamassa asia. Sinä yönä ei tainnut tulla montaa tuntia nukuttua ja tuntui vain uskomattomalta ,että vuoden lajia harrastaneelle annetaan edes mahdollisuus tällaiseen.

2. Miten joukkueesi pelikaverit ovat suhtautuneet maajoukkueeseen valintaasi?

Kaikki on ollut hengessä mukana ja kannustanut. Muutama jätkä on heittänyt aina väliin 'noniin maajoukkue mies näytäs nyt'.

3. Asteikolla 5-10, kuinka paljon ensimmäinen leiripäivä jännitti?

Kuukausi ennen leiriä ajattelin että jännitys olisi ollut aivan katossa, mutta yllättäen kun pääsin hallin ja lämmittelemään niin ihan kun olis ollut oman jengin treeneissä. Tietysti uudet valmentajat ja joukkuekaverit toi oman tunnelman treeneihin.

4. Pari leiripäivää on takana, kerro lyhyesti leirin kulusta?

Aamut on aikaisia ja väsymys painaa. Treeneissä vedetään hyvät alkulämmöt ja jäähyttelyt. Treenit on suht. kovatempoisia eikä mihinkään kävellä.

5. Jos vertaat maajoukkueen treenejä Sun City treeneihin. Missä on suurin ero?  

Pelaajien ikä ;). No ei, ukkojen kanssa on kiva pelata. Suurin ero varmaankin se täsmällisyys ja tempo, treeneissä ei puhuta "mukavia" ja tiettyä drilliä tehdään tietty aika. Tietysti kyseessä on maajoukkueleiri ja treenit on suunniteltu tehokkaiksi jo tarkasti etukäteen.

6. Mitä uutta opit leireillä?

Mitään ''maailmaa mullistavaa'' ei treeneissä käyty, mutta hyvin tärkeitä pieniä asioita perustekniikassa esim. breikki-ja bumppi tekniikka joihin oli taas hyvä saada uusi näkökulma tasoikkailta valmentajilta.

7. Oliko leirillä muita kovia takakentän pelaajia kuin sinä? 

Kyllä. Ja jos multa kysytään niin kovempiakin. Takakentän nopeus oli mun silmille aivan jotain huikeaa katsottavaa ja aluksi mietinkin on mulla ees mahdollisuuksia pysyä noitten jätkien mukana. Onneksi homma lähti luistamaan enkä sitten niin paljon niille hävinnytkään.

8. Miten on Wiljamin laulutaitojen kanssa? Sujuuko maammelaulu 6.4 Tanskaa vastaan? 

Noh Tanskaan on nyt vielä matkaa ja ennen kaikke aikaa. Kiitos kuitenkin muistutuksesta.

Koko Sun Cityn talli toivottaa Wiljamille onnea ja menestystä maajoukkueuralla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti