19.8.2012

Saints - Sun City 24-0 (10-0)


Sun City matkasi kauden viimeiseen otteluun Tampereelle, jossa kohdattiin lohkovoittaja Saints. Ottelu pelattiin kesäisen kuumassa säässä Pyynikin urheilukentällä. Ennakkoasetelmat otteluun olivat sellaiset että Saints halusi playoffsottelun kenraaliharjoituksesta puhtaat paperit ja Sun City halusi jatkaa kauden toisella puoliskolla alkaneita hyviä otteita.
Ennakkoasetelmat toteutuivat melkein täydellisesti ottelussa jossa kotijoukkue oli koko ajan piirun verran niskan päällä mutta Sun City taisteli aivan viimeiseen sekuntiin asti. Ensimmäisellä puoliajalla Saints teki yhden maalin ja lisäpisteen sekä yhden kenttämaalin. Sun City puolustus ei päästänyt Saintsia helpolla ja juuri sen takia ei kotijoukkue tehnyt enempää pisteitä. Sun Cityn hyökkäys toimi ajoittain mallikkaasti mutta viimeistely ei kuitenkaan onnistunut. Rosterista puuttui jaardikoneet Joakim Lindholm ja Matias Söderblom. Korvaajaksi laitettu Mikael Holmström punnersi jaardeja ihan mukavasti  Roderick Zilliacuksen sekä Tom Lastusen ohella. Sun Cityn hyökkäysjoukkue esitti myös enemmän heittopelejä kuin koskaan aikasemmin tällä kaudella ja vastaanottajina olivat pääasiassa sisemmät laitahyökkääjät Marcus Friman sekä Jonas Österlund.  Sebastian Berndtsson yritti myös potkaista kenttämaalin, mutta Saintsin puolustajat blokkasivat yrityksen.Toinen puoliaika alkoi tilanteessa 10-0 ja Sun City lähti taistelemaan piste-eroa kiinni rohkeammalla taktiikalla. Heittopelejä jatkettiin edelleen ja onnistuneita kiinniottoja suoritti joukkueen Mikaelit, Kangas sekä Björkqvist. Mikael Kangas oli kerran karkumatkalla koko kentän läpi mutta Tampereen takakentän mies sai kuin saikin tämän ex-sprintterin kiinni. Sebastian Berndtsson kokeili myös toisella puoliajalla potkumaalia mutta yritys jäi lyhyeksi. Sun Cityn rohkeampi pelitaktiikka kuitenkin kostautui syötönkatkoina, joita Tamperelaiset poimivat ottelussa yhteensä 5 kpl. Kotijoukkue teki vielä kaksi maalia joista lopputulos 24-0 muodostui.  

Sun City MVP #47 Viljami Kaartinen
Lopputuloksesta huolimatta ottelu oli melko tasainen vääntö ja Sun City pystyi antamaan Saintsille kunnon vastuksen joka oli myös tavoitteena. Moni puolustuspelaaja (Joni Hilden, Marko Heikkinen, Juha Pekkarinen, Markku Heinänen)  joutuivat tuuraamaan hyökkäyslinjassa poissaolojen takia, ja nämä herrat vakiomiesten ohella hoitivat linjapelin mallikkaasti vahvoja Tamperelaisia vastaan. Tästä osoituksena että pelinrakentaja Sebastian Berndtssonia ei kertaakaan säkitetty.  Hangonlehti jakoi facebookissa gameball:n takakentän nuorelle Viljami Kaartiselle, joka on kyllä täysin oikeutettu valinta. 16-vuotias Viljami näytti että ahkera harjoittelu on tuottanut tulosta ja antaitsee ehdottomasti parhaan pelaajan palkinnon. Kaartinen pelasi kahdella eri pelipaikalla (corner & free safety) mallikkaasti pysäyttäen monta juoksupeliä taklauksillaan ja estäen alueelleen tulleet heittoyritykset.

Sun City kausi on nyt siis ohi ja edessä vielä off-season, ja tavoitteena on  pelata pari ystävyysottelua. Kausi oli monivaiheinen jossa käytiin kohtalaisen alun jälkeen (tiukat peli Scorpions ja Oakmenia vastaan) syvällä aallon pohjalla (murskatappiot Saints + Wolverines II), josta kuitenin loppukaudeksi noustiin mahtavasti ylös ja pystyttiin näyttämään että joukkue osaa pelata ja voittaa pelejä (2 voittoa ja 2 hyvää peliä).

Sun City haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan ja kannattajiaan kaudesta 2012!
http://www.suncityhanko.com/p/sponsorit-2012.html

Raportti Gridiron.fi sivuilla
http://www.gridiron.fi/blog/2012/08/20/saintsille-jalleen-voitto-8-0/

Lue raportti Saintsin sivuilta:
http://tamperesaints.fi/uutiset.html?39

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti